icon

Deti majú hrozné obdobie

9. okt 2023

Moje deti majú hrozne obdobie, cely deň už asi mesiac som v nervoch a tým ze si chcem pred deťmi zachovať chladnú tvar mi je ešte horšie, cele dni sa za niečo naťahujú, nepočúvajú ma, vreštia... ja viem ze to je len obdobie ale práve som zistila ze som znovu tehotná. Ako sa ta žiť v takýchto nervoch a ešte tehotná

sissy27
9. okt 2023

No nič, tak si teraz poplač a keď príde muž z práce, tak mu to povedz a spolu sa rozhodnite čo ďalej. A porozprávajte sa aj o antikoncepcii.
Ja ti odporúčam nepretvarovať sa pred deťmi, normálne daj najavo, že sa hneváš, si smutná, unavená, veselá, spokojná... aj to deti niečomu naučí. Nehovorím, že ich máš vyplieskať a nahučať na nich, ale prečo by malo zostať tvojim tajomstvom, že si nahnevaná a unavená a potrebuješ pomoc - možno aj od nich? Neviem aké sú veľké - ale skôr či neskôr pôjdu do škôlky / školy, to ti tiež pomôže. A nehanbi sa požiadať o pomoc - vlastného muža, rodinu, kamarátky, alebo si kľudne aspoň občas na pár hodín zaplať opatrovateľku či pomoc do domácnosti a oddýchni si.

reanda
9. okt 2023

@sissy27 ako vies, ze nechcela byt tehotna? naco hned nevyziadane rady o antikoncepcii? 🙄

autorka - ty sa mas dostat do kludu a nie ze si zachovat 'chladnu tvar' .. a aby si bola v klude, nemozes potlacovat emocie a neriesit problemy.. je 'hrozne obdobie deti' tvoj jediny problem? ak by boli ok, bolo by vsetko ok? lebo deti sa takto vacsinou chovaju prave vtedy, ked dospeli nieco potlacuju.. nechcu vidiet problemy, lebo sa ich boja .. cez tie deti sa to potom prejavuje

hylary
9. okt 2023

Aký je vek detí?

bronkax
9. okt 2023

Ja mám to isté mojim synom posledné týždne úplne preplo tento víkend sme už s mužom boli na pol ceste k psychiatrovi 😂 deti vstali o 5 ráno a išli si svoj rauch do večera. Škriepili sa robili neporiadok a krik. Neposluchali vôbec. Ja len v kútiku duše dúfam že je to zas len obdobie a aj toto čoskoro prestane. Ak má ale niekto nejaké tipy ako skrotiť divé opice nech mi kľudne napíše 😀😀

beata_ra
9. okt 2023

Mohla by si napisat ako stare mas vlastne deticky? Si na ne sama, nema ti kto, ked si teraz znova tehotna s nimi pomoct? Mozno deti namotivujes k vacsiemu kludu prave tym, ze sa priznas, ze cakas babatko, mozno ich to dokaze apson trocha ukludnit

hiro
9. okt 2023

@bronkax Ja ked som uz v koncoch tak si predstavujem ze kazde dieta je v inej izbe priviazane o radiator a ja si uzivam ten nadherny pokoj. To ma ukludni :D

tianna
9. okt 2023

Úprimne ťa obdivujem že keď máte také zložité obdobie si ešte aj otehotnela.. 😄 u nás rovnako ale teda je zázrak keď ma muž vôbec presvedčí aby sme spolu niečo mali a ak už máme tak len za prísnych bezpečnostných opatrení.. 🤭🤣 ale neboj sa, je to naozaj len obdobie, mali sme ich už veeeeelmi veľa a iste ich ešte aj veľmi veľa pri troch deťoch vo veku od obdobia vzdoru po pubertu bude 🙂 ako veľké deti máš?

januska12323
9. okt 2023

Deti treba čo najviac unaviť pobytom vonku. Keď už nič iné aspoň sa nadychate vzduchu a nebude treba toľko hračiek upratovať.

autor
9. okt 2023

@reanda myslím si ze by bolo všetko ok, lebo čo sa týka muža, domacnosti,práce tak som úplne v kľude, práveže ja tieto veci robím s radosťou. Ale hrozne ma to vnútorne rozhadzuje keď sa takto decka správajú. Ony sú inak slušne vychovaný, sme milujuca rodina ale ony sa tak štartuju jeden od druhého, starší niečo začne mladší sa pridajú a uz to ide.. cele dni

Deti majú 2,4 a 6. Najstarší chodí do prvého ročníka, stredný nechodí do škôlky učí sa doma kvôli častým chorobám a slabej imunite.

@januska12323 von chodíme 2x denne na 1,5 az 2 hodiny. Ráno s mladšími, večer aj zo starším keď je doma zo školy.

Dúfam naozaj že, je to len obdobie. Boli ako anjelici, starší mi zo všetkým pomáhal bavilo ho to, od kedy nastúpil do školy tak uz ma iné povinnosti uz ho nezaujíma pomoc maminke a ja to aj chápem.
Chceli sme ešte jedno dieťa ale nie takto skoro, toto bolo neplánovane.

sissy27
9. okt 2023

@reanda tak nevyzerá úplne nadšená z tehotenstva a je prekvapená - tak to asi plánované nebolo... Nezvláda tri deti, tak ďalšie 3 asi jej situáciu nezlepšia, takže ak nechce takýchto prekvapení viac, tak tá antikoncepcia bude na mieste...

bu1bu
9. okt 2023

Zarucenu radu dat neviem, mam to iste tieto dni aj ja s detmi ( s vynimkou tehotenstva), ale robis chybu ze vsetko v sebe dusis… Robila som to aj ja, a v sobotu som vybuchla ako sopka, bolo toho na mna uz prilis. Bohuzial neovladla som sa a povedala som detom veci ktore teraz nesmierne lutujem… aj som si poplakala, aj ospravedlnila, ale povedane to uz bolo a neviem to zobrat spat. Len viem ze viac nebudem emocie potlacat a radsej si veci vydiskutujeme v zarodku ako potom riesit nasledky “ vypenenia”.

januska12323
9. okt 2023

Pri takýchto malých rozdieloch sa budú handrkovať ešte pár rokov a potom v puberte naplno. Ideálne ich od seba oddeliť. Jeden do jednej izby, druhý do druhej keď sa začnú hádať.

reanda
9. okt 2023

no tri male deti su dost, aj ked zrovna nemaju 'hrozne' obdobie 😉, to sa nedivim, ze si z toho na nervy.. tak treba len postupne ventilovat, ako uz bolo viackrat spominane a nehrat to vzdy na dokonalost.. a nechat si co najviac, ako sa da, pomahat

reanda
9. okt 2023

@sissy27 neplanovane nemusi byt nechcene - pise, ze este dieta chceli, len neskor.. a to, ze uz tri deti ma, si predtym tiez nevedela.. za mna velmi drza reakcia.. a to, ze je niekto z deti obcas na nervy, neznamena automaticky, ze ich nezvlada

sissy27
9. okt 2023

@reanda deti znamená minimálne dve ;) a očividne aj tie sú občas "veľa" . Vyjadrila som svoj názor a slušne, ty sa kľudne môžeš nad ním po zvyšok dňa pohoršovať ;)

bronkax
9. okt 2023

@hiro 😂😂😂 odpadnem to skúsim ďakujem za radu 😂

bronkax
9. okt 2023

@januska12323 nesúhlasím. Hadrkovať sa vedia aj deti s väčším vekovým rozdielom dôkaz som ja so svojou sestrou. Od malička si nerozumieme a trvá to už 30 rokov. Sú proste súrodenci medzi ktorými to klapať nebude nikdy bezohľadu na ich vek. Medzi mojimi synmi je rozdiel 1,5r. Áno handrkuju sa ale vedia sa aj ľúbiť a verím tomu že čím budú starší tým väčšie puto medzi nimi bude. Veľa závisí aj od rodičov aký vzťah tie deti budú mať v budúcnosti.

autor
9. okt 2023

@sissy27 prepac, ale ja antikoncepciu brat nemôžem ani keby som neviem ako chcela. Nikde som nenapísala, že nezvládam svoje deti, vždy som chcela veľkú rodinu a ďalšie dieťa sme chceli. Ale nakoľko mám teraz aj veľa prace tak neskor. Vyšlo to takto a uz to nezmením. Svoje deti zvládam veľmi dobre, toto je len moje terajšie psychické rozpoloženie a obdobie detí. A z tehotenstva sa teším, len mam strach ako to tehotenstvo zvládnem, keď maju deti teraz takéto obdobie. Takže ďakujem za rady.

@bu1bu ďakujem.

@bronkax ano ja mam sestru, keď sa narodila mala som 9, ona mala 3 keď ja som práve "išla do puberty" ,vždy mi liezlo na nervy keď som musela pre ňu chodiť do škôlky a strážiť ju lebo som chcela byt s kamošmi vonku. Teraz ju milujem a nedala by som ju za nič 😀
Ony boli úplne zlatíčka, starší dokonca cele leto čítal mladším rozprávku namiesto mňa. Sú veľmi múdry a rozumný, naozaj neviem co sa to teraz porobilo s nimi.

sissy27
9. okt 2023

antikoncepcia nie je len záležitosť ženy, ale ok, to aj tak nie je pointa príspevku.
No ako sama vidíš, ešte pred obedom bolo tvoje neplánované tehotenstvo a"náročné" deti hotová pohroma, o pár hodín neskôr je to vlastne v pohode... 😉

hylary
9. okt 2023

@sissy27 áno 4 maličké deti po sebe je obrovska pohoda 😂

sissy27
9. okt 2023

@hylary citanie s porozumenim ti nejde, ze? Nevadi 🙃

hylary
9. okt 2023

@sissy27 asi sme sa nepochopili, nevadí.