icon

Dve deti s menším odstupom

effy777
29. aug 2023

Ahojte baby
Viem pre vás zdatné brnkacka ale ako ste to dávali s dvoma deťmi s menším odstupom vo veku?
Mne to vychádza že starší bude mať 2,5 a potom novorodenec.
Neviem si to predstaviť so spánkom malý spi so mnou a bábo by som chcela mať vedľa v postieľke ale bojím sa že sa budú vzájomne budiť a potom tá tvrdá realita počas dňa. Kocikovat malé a staršie čo s ním ? Možno je ešte skoro celé zamyslenie ale také obavy a rešpekt mám že dovi.
Áno partner pomôže ale i tak veď nebude so mnou stále chodí do práce
Ďakujem 💗

patka06
29. aug 2023

2,5 roka je už celkom fajn vekový rozdiel
2,5 ročnému zariadiť vlastnú izbu, novorodenec do postieľky
Na prechádzke novorodenec do kočíka, väčší odrážadlo alebo pešo, môžete chodiť na ihrisko kde sa zahrá

amelia89
29. aug 2023

Vzdy ked sa ma na toto niekto spyta odpoviem ze je to velmi individualne a zalezi na povahach deti. Nas mladsi syn mal koliky a v podstate sa 6 mesiacov chcel len nosit, nenavidel kocik, nespal,plakal. Tak samozrejme ze moja skusenost nie je moc prijemna. Starsi nemal ani 2 roky,chcel sa so mnou stale hrat… Ale co mi pomahalo bol fakt ze vdaka prvemu dietatu som vedela ze vsetko raz prejde,je to docasne a treba to nejako vydrat. Vela ludi mi radilo ze mam starsieho zapajat do starostlivosti - tak ano toto nam moc nefungovalo, nezaujimal ho mladsi surodenec, neziarlil ale skor ho proste nezaujmal.
My sme ale starsieho dali do svojej izby, a dobre sme urobili len mladsi naozaj preplakal noci.
Mozno bude tvoje babo kludne,spokojne. Budes mat dost casu pre oboch🥰 My sme sa snazili byt co najviac vonku,maly v nosici,vacsi na ihrisku. najhorsie je to ked boli/su chori vtedy je to doma o hubu. Drzim palce

deti95060810
29. aug 2023

my sme mali 3 za 4 roky... brnkačka to nebola...
keďže sme bývali v jednej izbe - deti sa navzájom budili.
za výdatnej pomoci mamy a mm sme to zvládli.
deti už podrástli, teraz riešime pubertu....

biem22
29. aug 2023

@effy777 moje deti budú mať 2r 2m medzi sebou, novorodenec bude v kočíku, syn pešo, kočík používame výnimočne od 1,5r -vylety na spánok, inak všade po svojich. Ak by sme išli niekde na spánok, tak syn kočík, bábätko v nosici 🙂 . Čo sa týka spania, syn spi zatiaľ v spálni v postieľke, o pár dní nám príde posteľ, skúsime ako to bude, keď bude stavať v detskej sám. Ak by to nevyšlo, máme výhodu , že v rámci spálni máme malú miestnosť - pracovňu, tak tam by išla posteľ.

effy777
autor
29. aug 2023

@amelia89 píšeš mi zo srdca. Prvý syn mal kolíky do 4 mes ale také intenzívne že nás išlo poraziť ako bez skúseností sme všetko skúšali a keď to prechádzalo prišli zuby takže z blata do kaluže. A súhlasím aspoň tak žena je viac sebavedomá ja len dúfam že druhé bábo bude lepšie lebo pri prvom to bolo aj vypätia v partnerstve lebo sme to až také intenzívne nečakali

mamamasama
29. aug 2023

Za mna bol toto najlepsi vekovy rozdiel. Pred porodom som mala rovnake myslienky ako ty. Po porode sa to všetko vyriešilo samo.Zbytocne nad tym premyslas 🙂

effy777
autor
29. aug 2023

@patka06 ja si to neviem ako úzkostlivejsia mamička prestaviť ho nechať samého behať bezo mňa v parku kým ja budem kocikovat ale asi to chce len čas. Sťahovať sa do domu budeme o rok po tom čo sa bábo narodí preto som taká z toho nervózna z tých izieb

eternity24
29. aug 2023

@effy777 ku kočíku existujú aj také skatebordy. Zápisu to na kočík. Mladšie dieta je teda v kočíku a staršie stojí na tej doske ….

effy777
autor
29. aug 2023

@mamamasama ďakujem ja si to uvedomujem že to čo čítam nemusí byť realita len asi potrebujem vypočuť iné maminky 💗

zorkahorka
29. aug 2023

Msm 3,5rocny rozdiel. Mladsi kojeny, v postielke nebol, lahsie ho bolo mat v posteli pri sebe. Moj muz sa tym padom prestahoval do susednej izby, kde spal so starsim.
Kocikovanie uplne v poho, mladsi sa popri tebe prejde, na ihrisku sa vyskace, ty zatial kocik odstavis mimo hluku a babo bude pokojne spat.
Ked som uspavala v izbe, starsiemu som pustila rozpravky a ja som si s malym zatial hodinu pospala.
Nerov si z toho hlavu, je to lahsie ako sa zda

patka06
29. aug 2023

@effy777 Budeš sa prechádzať aby si mala väčšieho na dohľad, veď ani bez novorodenca by si pri ňom nestála na pol metra.

mamamasama
29. aug 2023

@effy777 za mna bola super vec skejtik ku kociariku. 👌

mogaa
29. aug 2023

@effy777 prežili iné, prežiješ aj ty...sama si s deťmi nájdeš režim, ktorý bude vyhovať vám....počas dňa so starším na odrážadle von a ty drobca do kočíku....cez noc ten 2,5ročný už nemusí spávať pri tebe, kludne už môže spať vo svojej detskej izbičke sám....veď také deti už chodia do škôlky, tak ho trochu osamostatňuj.....

effy777
autor
29. aug 2023

@mogaa kebyže mám druhu izbu pre malého není problém ale ešte rok čakáme na dom takže v byte sa to bohužiaľ nedá a odrážadlo sme skúšali ale ešte sa mu nejako nechce iba sa s ním hrá

effy777
autor
29. aug 2023

@zorkahorka ďakujem asi aj my to tak budeme riešiť keďže priateľ zoberie staršieho späť k sebe inak to aktuálne ani nevidím

alison11
29. aug 2023

@effy777 Ja som mala 2roky a 9mes. rozdiel kúpila som ten akoby vozík na kočík na ktorom stálo staršie dieťatko počas kočíkovania a aj športový kočík som mala taký že tam bolo miesto na státie pre staršie dieťa a spánok starší spával ešte na obed proste u neho bolo skôr to že bojoval o pozornosť mladší sa stále kojil každú pol hodku len na cicke spal tak akonáhle som sa vziadlila starší ho budil ☹ hrozne som bola vyčerpaná a tka spom počas kojenia spávala z mladším zároveň starší sa hrával pri nás na posteli a keď mal mladší rok staršieho som dala do škôlky mal 4roky vtedy kvôli cestovaniu som ho nedala v 3rokoch z novorodencom by som to nedala.Prvý rok je ťažký ale zvládneš neboj a každé dieťa je iné.

nevenka
29. aug 2023

@effy777 mala som rozdiel 21 mesiacov a este raz po 5 rokoch po druhom 24 mesiacov. No nic, starsich som pocas tehotenstva pomaly postupne odstavila od prsnika, naucili sa zaspavat s manzelom vecer, isli do izbicky. A prechadzky, novorodenec v kociku a starsi vedla mna cupkali na peso. Ale daju sa skejtiky kupit ku kociku alebo 1 do nosica a takto.

zuzanaete
29. aug 2023

Na ihriskach som napr. fungovala tak, ze ak potreboval mladsi spat, tak som ho uspala v nosici, potom vyklopila do kociara a venovala sa starsiemu. Na zaciatku to bude v niektorych situaciach chaos, ale najdes si postupne svoje finty. Zalezi aj od povah deti. Ja som skejtik ku kociaru nechcela. Uz som videla, ako by sa starsi len vozit chcel. Isiel pesi alebo na odrazadle.

chatte007
30. aug 2023

"ja si to neviem ako úzkostlivejsia mamička prestaviť ho nechať samého behať bezo mňa v parku kým ja budem kocikovat...". Samozrejme druhe babo uz nebudes kocikovat tak, ako prve, ze 2-3 hodiny sa niekde prechadzat. A 2,5-rocne v ziadnom pripade same bez dozoru. To uz funguje tak, ze ides s oboma detmi na ihrisko v case spanku mladsieho, odparkujes kocik a povenujes sa starsiemu. Starsi bude cim dalej, tym samostatnejsi, mozno sa bude coskoro pekne hrat sam ci s inymi detmi. V pripade potreby sa s kocikom poprechadzas dokolecka po ihrisku alebo vezmes babo na ruky ci do nosica. Ja mam taky rozdiel, bala som sa toho, ale pekne sa to utriaslo. Moj trojrocny ked ma kamosov na ihrisku, tak ja ho vobec nezaujimam 🙂 Polrocnu som teraz v lete davala na deku do tiena pod stromy, kym sa starsi hral a bolo super. Urcite to das.