Nejediace, nespiace a kričajúce dieťa
Ahojte dievčatá,ani neviem,kde začať. Takže skoro po narodení druhého syna som otehotnela a teda,keď sa narodila malá mal 1,5r. Do tej doby bol stále pri mne, dojčený až do pôrodu. Náhle som dostala kontrakcie a odišla do pôrodnice. Doma pri manželovi prestal jesť,plakal. Ale keď som došla žiadne slzy šťastia,skôr taký šok. No a tak sa ozvala malá a odvtedy syn vždy vrieska až kričí,keď sa ozve. Keď záplave,reve aj on. Keď blaboce,vrieska. Jesť nezačal. Doteraz len kvantá ovocia a krajec chleba. Odstavil sa,už má nechcel. V noci sa budí s hrozným krikom až plačom a je aj tri hodiny hore. Býva to tak štyrikrát do týždňa. Kričí, plače,vrieska,smeje sa,hučí nahlas. Nerozpráva a ani toho veľa nerozumie. Vyvinovo mám pocit akoby bol pozadu. Ide o to, že už ideme k psychológovi,lebo takto to nejde ďalej.. celá rodina trpí máte niekto skúsenosť s ťažkou adaptáciou ?
@mogaa áno,pripravovala. Snažím sa ho zapájať,ale on od nej uteká,ani sa na ňu nepozrie. Bude mať dva roky v januári a trvá to už štyri a pol mesiaca. Ale ďakujem ❤️presne to si myslím aj ja a snažím sa robiť,len sa mi zdá, že je to už dlho....
@misaelka84 deti sú "sebecké", ešte sa nevie/nechce deliť ani o hračky a už sa musí deliť o mamu....chce to len čas, mladšiu aspom raz v týždni nechaj mužovi, mame, sestre a ty sa venuj 3-4 hodinky len staršiemu - nech si vyberie čo spolu budete robiť, kam spolu pôjdete - len vy dvaja.....naša bude mať tri a stále povie pred niekým moja mama, moja baba, moja Moni.....už chápe že svet sa netočí len okolo nej ale stále si skúša niečo "vydupať"...svojich blízkych považuje za "môj"
ja som citala, ze deti ked im pribudne surodenec mozu prejst regresom ako reakcia na surodenca, napriklad ze ked vidia ze surodenca mama prebaluje, tak aj oni sa zacnu pocikavat aj ked uz boli oduceny , aby sa im mama venovala ako surodencovi. je to vsak prechodne. raz to zvladne, ale este hladaj od inych bab, ako mu mozes pomoct sa s tym vyrovnat, pre neho je to trochu šok a trauma. zevraj napriklad sa mas raz za den venovat iba jemu, nemas pri tom ani varit, ani nic, len on ma byt stredobod, aby sa necitil odstrceny ( aj ked to tak nie je, ale on je malinky, on nepouziva rozum, len to co vidi)
@misaelka84 Dobrý večer ja nechcem strašiť iba pridám našu skúsenosť.U nás sa takto syn správal a bol to prejav autizmus dnes má 6 rokov a nenávidí malé deti úplne rovnako sa správal aj správa keď plavé malé dieťa akoby tým strašne trpel.....
Veď choďte ku psychológovi, ak chcete, to určite nebude na škodu, možno vám dá nejaké dobré a presné rady ako to všetko dlhodobo zvládať. Tu mamičky tiež dobre radia, ale možno by bolo dobré zobrať na zreteľ iba vašu konkrétnu sitáciu a dynamiku vašej rodiny. Veď ide o zdravie a pohodu vášho dieťatka, a aj celej rodiny 🙂

@misaelka84 zbytočne pôjdeš k psychologovi, synček je ešte maličký......psycohlog ti akurát poradí malého zapájať do starostlivosti o súrodenca a aby si si našla čas len pre syna aby sa necítil odstrčený....pripravovala si ho na súrodenca? malý je vo veku že ešte nechápe prečo ho mama zrazu "nechce"nepestuje, nemá naň toľko času a zrazu je tam bábo a to stále plače - nechápe ešte prečo plače - treba mu to vysvetlovať a naozaj si nájsť čas len na syna, čiže aspom občas bábo nechať mužovi a ty sa venuj len staršiemu.....a zapájať ho do starostlivosti napr. podaj bábu dudku, podaj topánočky pre bábo.....1,5ročný je ešte maličký a potrebuje aby si sa mu venovala, do toho bábo - je to ťažké nielen pre teba ale aj pre neho.....keď mladší spí, venuj sa staršiemu - domácnosť kludne na vedľajšiu kolaj, ak sa dá popros mamu sestru aby zobrali staršieho a vtedy si doma porob čo potrebuješ......synček nechápe že zrazu sa musíš venovať aj bábätku, cíti sa odstrčený, na druhej kolaji, mama sa s ním už toľko nehrá ani sa mu tak nevenuje, stále je len s bábom.....treba si nájsť čas ktorý budeš mať len pre neho a vtedy sa budeš plne venovať len jemu....