Žalúdočné problémy u 6-ročnej - možná žiarlivosť na súrodenca
Ahojte mam 6 ročnú dcéru teraz sa nám narodila druhá ma 2 mesiace staršia dcéra posledny týždeň zvracia hlavne ráno ma bolesti brucha placliva je za všetko výsledky ma poriadku doktorka si myslí že to môže mať psychicky pôvod ze žiarli na mladšiu sestru snažím sa venovať aj jej ale to bábätko ma viacej potrebuje mal tu niekto niečo podobné
chodí do školy/škôlky? hľadať dôvod aj tam.. či sa tam nič nestalo.. či jej nikto nič nepovedal neurobil... poobede skúsiť poprosiť niekoho z rodiny na kočikovanie a venovať sa len jej keď príde zo školy a škôlky na pár hodín... určite to pociťuje ale niečo sa aj mohlo stať ako som písala...
@mimaapeto do skolky práve rada chodi je obľúbená u detí jej učiteľka je mi sesternica takže dáva na nu pozor každý večer sa snou hrávam spava v noci somnou vtedy sa snou maznam večer mladšia spi v postieľke zdá sa mi zvláštne ze doteraz všetko v poriadku
@mimaapeto do skolky práve rada chodi je obľúbená u detí jej učiteľka je mi sesternica takže dáva na nu pozor každý večer sa snou hrávam spava v noci somnou vtedy sa snou maznam večer mladšia spi v postieľke zdá sa mi zvláštne ze doteraz všetko v poriadku
@ardnaxela1989 práve preto mohlo byť niečo v škôlke skús sa jej opýtať... dcérke napr robil zle jeden chlapec uplne tak aby učitelka nevidela... kopal ju pod stolom keď jedli... poťahoval ju za vlasy pri spánku... strkal hneď keď neboli na dohľade učitelky... riešila som to s učiteľkou ... začala si na neho dávať väčší pozor a raz ho aj vymákla pri tom a bol pokoj.. už som sa na jeho rodičov chystala že sa ozvem nebolo treba...
Že druhé dieťa ťa potrebuje viac? teoreticky áno...ale toto je práve obdobie, kedy si to staršie uvedomuje, že už nemá mamu len pre seba...veď ju zapoj do starostlivosti o mladšie...požiadaj ju o pomoc, napr. pri prebaľovaní...nech ti doensie plienku, nech ti podá to a to...spolu to bábo okúpte...atď.
Nech necíti, že mladsie má viac pozornosti..
Staršie dieťa ťa potrebuje viac, jej sa zmenil celý svet, bábo ešte tak nevníma. Aj keď chápem ako to myslíš. Môžeš si ju nechať týždeň doma a venovať sa jej viac?
Ano, my sme to tak mali so synom...ked mal 3,5 r tak sa mu narodila sestricka...po 2m zacal mat bolesti s prstami, ze ich nevie ohnut...boli sme s nim po roznych lekaroch, vsetko v poriadku, len to bola ziarlivost na sestricku, takze psychicke...po tychto vysetreniach, sme mu zacali hovorit, ze prsty ho nebolia atd, lebo lekar nic nezistil, tak sme si ich prestali vsimat...a ked on videl, ze prstom uz nevenujeme pozornost, prestal vraviet, ze ho bolia...cca 1,5m to trvalo
@ardnaxela1989 babatko ta potrebuje len na nakrmenie. Ostatne zvladne aj otec. Starsia urcite trpi, lebo 6r.bola jedina a teraz ako tvrdis este aj tu jej polovicu tvojej lasky kratis a davas druhemu.
Ak by sa vám nedarilo vo vašich ťažkostiach posunúť môžete skúsiť aj online poradňu, ak by ste potrebovali. Síce je to platené avšak cena je prijateľná. Union poisťovňa dáva aj zľavu. Aktuálne som úplne novou členkou mojra online psychologickej poradne, predtým som viedla aj poradňu psychológie tu na modrom koníku a v oblasti psychológie pracujem už viac ako 10 rokov. Termíny sú dostupné aj vo večerných hodinách. Nezabúdajte, že aj náročná cesta k cieľu môže byť jednoduchšia, keď ju môžete s niekým zdieľať, kto vás nebude súdiť, či situáciu zľahčovať. Pridávam linky:
https://mojra.sk/psychologicka-poradna/psycholo...

chodí do školy/škôlky? hľadať dôvod aj tam.. či sa tam nič nestalo.. či jej nikto nič nepovedal neurobil... poobede skúsiť poprosiť niekoho z rodiny na kočikovanie a venovať sa len jej keď príde zo školy a škôlky na pár hodín... určite to pociťuje ale niečo sa aj mohlo stať ako som písala...