Aké sú poplatky za odvoz smetí vo vašej obci?
Zdravim, prosím vás aký máte poplatok za smeti na osobu vo vašom bydlisku? Dnes nám prišlo platiť a na to že sme dosť malá dedina 48€/os. Čo mi príde dosť veľa a vynášajú sa koše raz za mesiac. Oproti minulému roku je to o 15€/os. nahor.
45€/os
60€/osoba/rok. Pred dvoma rokmi bol 45 a 2x týždenne vynášali. Ale zmenili to na 1x a dvihli o 15€. Cele zle.
@gabcek_21 mala obec roky neplatíme za osobu ale na množstvo, sme 4 členna domácnosť, vlani som platila cca50€ za celý rok, naši sú iba dvaja platili cca 25-30€.
Oproti tomu ako sa platilo v časoch keď sme mali aj my platiť za osobu platí každý v mojom okolí menej
@anonym_3398e1 my platíme za odvezený kôš 120l - 8€. Čiže keď dáte 12 košov tak 96€. Čo je dosť veľa nakoľko to vynášajú raz mesačne čo niekedy nestačí. A to okrem toho ešte separujeme
@gabcek_21 Mesto 45€/osobu na rok,
úroveň triedenia komunálnych odpadov 2025 je 44%
sadzba pre rok 2026 18 €/t za uloženie zmesového komunálneho odpadu
u vás koľko platí obec za uloženie odpadu? akú máte úroveň triedenia?
My 20€ na osobu.
Triedim všetko, vyvážajú každé 3 týždne.
Veľká dedina, okres Prešov.
Asi 50 na osobu a rok. Malé mesto.
35€/os/rok KE-okolie. Vynášajú smetie raz za 2 týždne, plasty tuším raz alebo 2x do mesiaca, nie som si istá. V KE je to 65€/os/rok tuším
@gabcek_21 u nás 28 €. Čo je to malá dedina? Koľko máte obyvateľov? My triedime všetko, vývoz je každý druhý týždeň. Máme aj zberný dvor na triedený odpad.
Platíme 50€ na osobu, Liptovský Mikulas. Doma triedime všetko. Mame 5 košov.
@gabcek_21 50€ osoba a smeti si na zberný dvor musíme voziť sami, lebo sme mimo malej obce na lazoch (cesta tu je, aj už pomerne veľa domov).
55€/osobu každé 2 týždne vynášajú komunálny odpad + raz za mesiac plasty/papier zvyšok keď tak na zberný dvor

@gabcek_21 mala obec roky neplatíme za osobu ale na množstvo, sme 4 členna domácnosť, vlani som platila cca50€ za celý rok, naši sú iba dvaja platili cca 25-30€.
Oproti tomu ako sa platilo v časoch keď sme mali aj my platiť za osobu platí každý v mojom okolí menej