icon

Ako riešiť problémy so susedmi bez dôkazov?

sisi096
Dnes o 17:25

Pekný večer,
riešim momentálne nepríjemnú vec týkajúcu sa susedov. Postavili sme si dom, bývame tam 4 mesiace. Ulica kde sme dom postavili bola zatavaná len z jednej strany cesty a ľudia zvykli vysýpať bordel a bioodpad na obecné pole oproti. Postupne sa zastavala aj druhá strana, no a susedia oproti si zrejme nechcú zvyknúť, že to už nie je kus poľa ale náš pozemok. Nemáme zatiaľ plot, všetko riešime postupne, aj samotný dvor, no aby mi niekto chodil na pozemok vysýpať kýble psích exkrementov považujem za absolútnu drzosť. Nemáme ich na kamere, len manžel dvakrát zahliadol dieťa dotyčných susedov ako nám tam vysýpa bordel. Ako by ste riešili takúto situáciu bez dôkazov? Je to slovo proti slovu, kamery už montujeme no ja odmietam neustále spratávať ich bordel z dvora a bioodpad. Taktiež máme psa a normálne po ňom výkaly zbierame do sáčkov a tak vyhadzujeme.

anonym_b05b33
Dnes o 17:32

Nevyriešis to nijak keď nemáš dôkaz, jedine tie kamery ,ktoré už máte na pláne a potom by som to riešila bud ústne a keby sa to tak nevyriešilo,tak len políciou. Alebo im to hodiť naspäť, aby vedeli ze co to je. Hneď by si to rozmysleli.

anonym_0b3e86
Dnes o 17:37

Ja vasa chyba ze ste si svoj majetok neohradili plotom, to ste mali riesit ako prve, nie teraz roniť slonie slzy, zavolaj policajtov, odoberu vzorky, susedov pošli do <>.

anonym_c00964
Dnes o 17:39

Ved tam osad tabulu sukromny pozemok, monitorovany kamerou.

isis234
Dnes o 17:41

Jedine kamery. Ak ste nevideli dotyčného. Podať sťažnosť na obecný úrad. (podľa toho, kde bývate) .
Ak videl dieťa, že tam niečo vynieslo, mal ísť za ním a riešiť to s jeho rodičmi. Potom sťažnosť na úrad. Je to váš pozemok. Vedia o tom. Nemajú právo tam ísť bez vášho súhlasu. Aj keď to nemáte oplotené.
Ako písal anonym vyššie. daj tam tabulu.. súkromný pozemok monitorovaný kamerou

sisi096
autor
Dnes o 17:45
@anonym_0b3e86

Ja vasa chyba ze ste si svoj majetok neohradili plotom, to ste mali riesit ako prve, nie teraz roniť slonie slzy, zavolaj policajtov, odoberu vzorky, susedov pošli do <>.

@anonym_0b3e86 asi ste neriešili v posledných rokoch stavbu domu, nie je to práve lacná zálezitosť urobiť plot okolo celého pozemku. Tiež by sme boli radšej keby sme mali plot, ale milionári nie sme...

anonym_8e01bb
Dnes o 17:49

kupit lacne pletivo a oplotit to aspon tak ..dat tabule sukromny majetok monitorovany ... snad ich to vystrasi plus za starostom a poprosit ho nech da oznam

isis234
Dnes o 17:52
@anonym_0b3e86

@anonym_0b3e86 to je len mentalita niektorých ľudí, ak nemajú ohradený pozemok, že tam môžu chodiť. Vo viacerých dedinách nemajú ohradený pozemok a nik si tam nedovolí ísť. Raz je to predané, cudzí pozemok. Trestný čin vchádzať na cudzí pozemok. Je to v trestnom zákonníku. Pokutu by som dala tým ľuďom

zojanka
Dnes o 18:16

@sisi096 nenapísala si, čo na to povedali susedia keď ste za nimi boli. Boli ste vôbec?

sisi096
autor
Dnes o 18:20
@zojanka

@sisi096 nenapísala si, čo na to povedali susedia keď ste za nimi boli. Boli ste vôbec?

@zojanka už predtým sa vyhovárali, že to oni nevyhadzovali, riešili sme to s nimi ešte keď sme mali na pozemku len materiál na stavbu, dlhšie bolo ticho a teraz zase začali. Nechceme s nimi ísť moc do konfliktu, susedovi vedľa po výmene názorov vysypali otravu na dvor a otrávili psa aj mačku.

marca12
Dnes o 18:21
@anonym_0b3e86

@anonym_0b3e86 Si normalna? Akoze ona je na vine,ze nejake hovado vynasa na cudzie pozemky psie hovna? To akeho cloveka napadne?

isis234
Dnes o 18:22
@sisi096

@zojanka už predtým sa vyhovárali, že to oni nevyhadzovali, riešili sme to s nimi ešte keď sme mali na pozemku len materiál na stavbu, dlhšie bolo ticho a teraz zase začali. Nechceme s nimi ísť moc do konfliktu, susedovi vedľa po výmene názorov vysypali otravu na dvor a otrávili psa aj mačku.

@sisi096 to by som už riešila cez starostu a policajtov. Toto si nemôžu dovoliť!!!
Nedajte na sebe rúbať drevo.

marca12
Dnes o 18:23
@sisi096

@anonym_0b3e86 asi ste neriešili v posledných rokoch stavbu domu, nie je to práve lacná zálezitosť urobiť plot okolo celého pozemku. Tiež by sme boli radšej keby sme mali plot, ale milionári nie sme...

@sisi096 Ohlas na obecnom urade,ze vam niekto vysypa bordel na pozemku. Umiestni tam tabulku sukromny pozemok. A ja by som isla aj za susedmi a poziadala ich,aby nevysypali bordel. Je mi jedno,ze nemam dokazy. Nech vedia. Ale aj,co je to za ludi. Vsak vidia,ze tam niekto byva a drzo to tam vysypu.

anonym_32fdc8
Dnes o 18:38

Dala by som si plot

sasa1310
Dnes o 18:44
@anonym_0b3e86

@anonym_0b3e86 sa zobuď. Nemáš nikde vyhadzovať odpad aj keby pozemok nikomu nepatril.

alenka58
Dnes o 18:44

no mať takých susedov nie je žiadne terno aj keď budete mať plot, nemajú to v hlave ok

anonym_6beaa2
Dnes o 18:45

odporúča sa hneď ako si človek kúpi pozemok na stavbu ako prvé spraviť oplotenie.
Teraz sú to len hovná, ale sesternici takto ukradli zopár paliet tehál. Môj otec tiež mal zlé skúsenosti - sused si chodil brať materiál ktorý moji rodičia museli kúpiť.
máš hovädá ktorým hanba nič nehovorí.

anonym_c6b5fd
Dnes o 18:52

Ohlasit na obecný úrad písomne

spongebob1
Dnes o 19:08

Odporucam kameru a tabulku s oznamom Sukromny majetok monitorovany kamerovym systemom.
Ak zistis, ze susedovych dcera to vysypa, kontaktuj rodicov vetou...prepacte, ale vasa dcera si pomylila smetnu nadobu s nasim pozemkom. Skuste jej to pripomenut...a pekny usmev k tomu pridat 🙂.
Slusnostou nic nepokazis, urobit si nepriatelov po par mesiacoch byvania, nie je dobre ku kvalitnemu zivotu v dome.
Vyhovarat sa nebudu, lebo budes mat dokazy. Ak budu neprijemi, tak slusne oznam, ze tuto vec postupujes dalej. A potom konaj.

alkoholik
Dnes o 19:17

Pozemok ste si mali oplotit! Aj keby ste ma mali na kamere tak co? Toto je ten priklad nemam dost € ale hlavne ze mam RD s velkym pozemkom. Ked som staval prva vec bol plot.

sisi096
autor
Dnes o 19:33
@alkoholik

Pozemok ste si mali oplotit! Aj keby ste ma mali na kamere tak co? Toto je ten priklad nemam dost € ale hlavne ze mam RD s velkym pozemkom. Ked som staval prva vec bol plot.

@alkoholik ešteže presne viete aký veľký máme pozemok 😉

anonym_0b3e86
Dnes o 19:34
@marca12

@anonym_0b3e86 Si normalna? Akoze ona je na vine,ze nejake hovado vynasa na cudzie pozemky psie hovna? To akeho cloveka napadne?

@marca12 žije na Slovensku, tu napadne ľudí opakovane si voliť zločinca

anonym_0b3e86
Dnes o 19:36
@isis234

@anonym_0b3e86 to je len mentalita niektorých ľudí, ak nemajú ohradený pozemok, že tam môžu chodiť. Vo viacerých dedinách nemajú ohradený pozemok a nik si tam nedovolí ísť. Raz je to predané, cudzí pozemok. Trestný čin vchádzať na cudzí pozemok. Je to v trestnom zákonníku. Pokutu by som dala tým ľuďom

@isis234 zákon hovorí aj poisťovňa jasne, máš ho mať zabezpečený teda oplotený, neznalosť zákona neospravedlňuje!

anonym_0b3e86
Dnes o 19:37
@sisi096

@sisi096 a ty by si sa nebála, že vám z práve rozostavaného domu alebo na cudzí pozemok niekto vnikne? Pri dnešných časoch sociálnej chudoby, nárastu užívania drog a migrácii? Plot je základ akýkoľvek!

alkoholik
Dnes o 19:38
@sisi096

@alkoholik ešteže presne viete aký veľký máme pozemok 😉

@sisi096 Tak ked by ste mali 15m dlhy pozemok na oplotenie tak to asi spravite ci? Vporiadku ak som sa Vas dotkol, aku dlzku potrebujete oplotit?

sisi096
autor
Dnes o 19:50
@anonym_0b3e86

@sisi096 a ty by si sa nebála, že vám z práve rozostavaného domu alebo na cudzí pozemok niekto vnikne? Pri dnešných časoch sociálnej chudoby, nárastu užívania drog a migrácii? Plot je základ akýkoľvek!

@anonym_0b3e86 nebol dôvod, kým sme nemali dom zabezpečený, nič cenné, sme tam nenechávali, materiál sme mali uložený v "lodnom" kontajneri. Určite nám nenapadlo, že si z pozemku niekto urobí smetisko. Obzvlášť keď sa to stalo naposledy keď sme tam len začali skladovať materiál pred výstavbou. Opakovať sa to začalo až teraz, keď sme sa nasťahovali.

veselo_neveselo
Dnes o 20:15

Najjednoduchsie to bude oplotit. Ved par tyci, trochu betonu, pletivo a par hodin prace vas neruinuje, a je to lepsie ako sa dotahovat so susedmi. Nemusis ani cely pozemok okolo, len tolko, aby ich to odradilo chodit tam na tu "oblubenu" stranu.