Čo robiť, keď máte susedov feťákov?
Máte skúsenosť s takymi susedmi? Čo robiť? Vyzvananie v noci o 4 na zvonček, robenie zle a podobne. Poškrabana celá schránka. Keby mam bicykel pred činžiakom už mám prepichnuté gumy. Potieranie klučiek vo vchode atd..
Zvolat schodzu, odhlasovat kamery. So zoznamom ich poskodzovania spolocneho majetku ist na policiu. Ak su to najomnici, kontaktovat uz teraz majitela a ziadat o vypoved zmluvy.
Do serie so zvoncekom si daj vypinac a na noc odpoj.
Mala som 5 rokov nočná mora nespali aj tri dni žúrky atď fet,chlast nič nepomohlo našťastie sa pred dvoma týždňami odsťahovali pán Boh zaplat
Nevieš ci su majitelia alebo v podnájme?
@haley7897 ani jedno…majitel sa odstahoval a ona sa s nim pozna čize len plati energie ziadna zmluva
Zvolat schodzu, odhlasovat kamery. So zoznamom ich poskodzovania spolocneho majetku ist na policiu. Ak su to najomnici, kontaktovat uz teraz majitela a ziadat o vypoved zmluvy.
Do serie so zvoncekom si daj vypinac a na noc odpoj.
@patrike Zvonček mam odpojeny už stale, a neni to ani majitel bytu ani najomnik len plati energie lebo maju dobre vztahy.
@patrike Zvonček mam odpojeny už stale, a neni to ani majitel bytu ani najomnik len plati energie lebo maju dobre vztahy.
@anonym_autor nahlas teda prenajimatela na DU. no co s nim 🤷
daj na zvonček pripinačik
ak nemá zmluvu tak nahlas na daňový že prenajima načierno
na domovej schodzi to treba riešiť
@anonym_autor nahlas teda prenajimatela na DU. no co s nim 🤷
@anonym_8f3483 tak asi neprenajima, keď platia len energie...
@anonym_bcd740 Na domovej schodzi mozes aj odhlasovat, ako zajtra slnko nevyjde, z pravneho hladiska to efekt ma maly. To su pomerne zlozite veci, musis prijat domovy poriadok so sankciami, potom dokazat napriklad zaznamom kamier poskodzovanie bytovky a nasledne uplatnit sankciu alebo dat majitelovi preplatit skody.
Skor je cesta cez zakon o vlastnictve bytov, kde uplatis toto :
Ak vlastník bytu dlhodobo a hrubo poškodzuje spoločný majetok alebo narúša spolunažívanie, spoločenstvo vlastníkov alebo iní vlastníci môžu podať na súd žalobu o nariadenie predaja bytu. Tento krajný právny krok je podmienený preukázaním sústavného protiprávneho konania, ktoré zasahuje do práv ostatných vlastníkov. Odporúča sa začať písomnou výzvou na upustenie od konania a zdokumentovať všetky škody.
@anonym_8f3483 tak asi neprenajima, keď platia len energie...
@martinka13 no vsak tym horsie, nema zmluvu... Aj tak by som hlasila... To uz on musi dokazovat, ze z toho nema prijem.
@martinka13 no vsak tym horsie, nema zmluvu... Aj tak by som hlasila... To uz on musi dokazovat, ze z toho nema prijem.
@anonym_8f3483 prečo by mal niečo dokazovať?
Tu mas dalsie detaily postupu https://zsaun.sk/ako-na-neprisposobiveho-vlastn...
@anonym_8f3483 Tadial cesta nevedie, pre financnou spravou prehlasi, ze byt je uzivany zdarma, len za uhradu nakladov a zisk je nula.
Pocuj, normanle im zabuchaj na dvere a spytaj sa ich, kedy uz zacnu sekat dobrotu.
@anonym_bcd740 nemame domove schôdze
@anonym_autor co je potieranie kluciek a naco to robia?
@julish no že keď idem ja dá niečo na klučku…ja neviem čo to je presne nevoňala som to.. A prečo to robi? Lebo je nafetovaná a nevie o sebe.. má poruchu
Pocuj, normanle im zabuchaj na dvere a spytaj sa ich, kedy uz zacnu sekat dobrotu.
@anonym_1d7682 Neotvaraju dvere, zvonček vyveseny..

@anonym_autor neurobis zial nic jedine sa odsťahovať, pripadne volat policiu stale ale ani ti nic moc neurobia