icon

Čo robiť, keď máte susedov feťákov?

Dnes o 16:01

Máte skúsenosť s takymi susedmi? Čo robiť? Vyzvananie v noci o 4 na zvonček, robenie zle a podobne. Poškrabana celá schránka. Keby mam bicykel pred činžiakom už mám prepichnuté gumy. Potieranie klučiek vo vchode atd..

klotildabazarik
Dnes o 16:24

@anonym_autor neurobis zial nic jedine sa odsťahovať, pripadne volat policiu stale ale ani ti nic moc neurobia

haley7897
Dnes o 16:40

Nevieš ci su majitelia alebo v podnájme?

patrike
Dnes o 16:44

Zvolat schodzu, odhlasovat kamery. So zoznamom ich poskodzovania spolocneho majetku ist na policiu. Ak su to najomnici, kontaktovat uz teraz majitela a ziadat o vypoved zmluvy.
Do serie so zvoncekom si daj vypinac a na noc odpoj.

zuzika87
Dnes o 16:48

Mala som 5 rokov nočná mora nespali aj tri dni žúrky atď fet,chlast nič nepomohlo našťastie sa pred dvoma týždňami odsťahovali pán Boh zaplat

autor
Dnes o 17:02
@haley7897

Nevieš ci su majitelia alebo v podnájme?

@haley7897 ani jedno…majitel sa odstahoval a ona sa s nim pozna čize len plati energie ziadna zmluva

autor
Dnes o 17:05
@patrike

Zvolat schodzu, odhlasovat kamery. So zoznamom ich poskodzovania spolocneho majetku ist na policiu. Ak su to najomnici, kontaktovat uz teraz majitela a ziadat o vypoved zmluvy.
Do serie so zvoncekom si daj vypinac a na noc odpoj.

@patrike Zvonček mam odpojeny už stale, a neni to ani majitel bytu ani najomnik len plati energie lebo maju dobre vztahy.

anonym_8f3483
Dnes o 17:39
@anonym_autor

@patrike Zvonček mam odpojeny už stale, a neni to ani majitel bytu ani najomnik len plati energie lebo maju dobre vztahy.

@anonym_autor nahlas teda prenajimatela na DU. no co s nim 🤷

anonym_bcd740
Dnes o 17:40

daj na zvonček pripinačik
ak nemá zmluvu tak nahlas na daňový že prenajima načierno
na domovej schodzi to treba riešiť

martinka13
Dnes o 17:44
@anonym_8f3483

@anonym_autor nahlas teda prenajimatela na DU. no co s nim 🤷

@anonym_8f3483 tak asi neprenajima, keď platia len energie...

patrike
Dnes o 17:45
@anonym_bcd740

@anonym_bcd740 Na domovej schodzi mozes aj odhlasovat, ako zajtra slnko nevyjde, z pravneho hladiska to efekt ma maly. To su pomerne zlozite veci, musis prijat domovy poriadok so sankciami, potom dokazat napriklad zaznamom kamier poskodzovanie bytovky a nasledne uplatnit sankciu alebo dat majitelovi preplatit skody.
Skor je cesta cez zakon o vlastnictve bytov, kde uplatis toto :

Ak vlastník bytu dlhodobo a hrubo poškodzuje spoločný majetok alebo narúša spolunažívanie, spoločenstvo vlastníkov alebo iní vlastníci môžu podať na súd žalobu o nariadenie predaja bytu. Tento krajný právny krok je podmienený preukázaním sústavného protiprávneho konania, ktoré zasahuje do práv ostatných vlastníkov. Odporúča sa začať písomnou výzvou na upustenie od konania a zdokumentovať všetky škody.

anonym_8f3483
Dnes o 17:46
@martinka13

@anonym_8f3483 tak asi neprenajima, keď platia len energie...

@martinka13 no vsak tym horsie, nema zmluvu... Aj tak by som hlasila... To uz on musi dokazovat, ze z toho nema prijem.

martinka13
Dnes o 17:49
@anonym_8f3483

@martinka13 no vsak tym horsie, nema zmluvu... Aj tak by som hlasila... To uz on musi dokazovat, ze z toho nema prijem.

@anonym_8f3483 prečo by mal niečo dokazovať?

julish
Dnes o 17:54
@anonym_autor

@anonym_autor co je potieranie kluciek a naco to robia?

patrike
Dnes o 17:57
patrike
Dnes o 17:58
@anonym_8f3483

@anonym_8f3483 Tadial cesta nevedie, pre financnou spravou prehlasi, ze byt je uzivany zdarma, len za uhradu nakladov a zisk je nula.

anonym_1d7682
Dnes o 18:17

Pocuj, normanle im zabuchaj na dvere a spytaj sa ich, kedy uz zacnu sekat dobrotu.

autor
Dnes o 18:29
@anonym_bcd740

@anonym_bcd740 nemame domove schôdze

autor
Dnes o 18:30
@julish

@anonym_autor co je potieranie kluciek a naco to robia?

@julish no že keď idem ja dá niečo na klučku…ja neviem čo to je presne nevoňala som to.. A prečo to robi? Lebo je nafetovaná a nevie o sebe.. má poruchu

autor
Dnes o 18:32
@anonym_1d7682

Pocuj, normanle im zabuchaj na dvere a spytaj sa ich, kedy uz zacnu sekat dobrotu.

@anonym_1d7682 Neotvaraju dvere, zvonček vyveseny..