Parkovanie pri prenajatej garáži: Ako riešiť konflikt?
Máme v prenájme garáž pri bytovke a chcem sa opýtať – je podľa vás normálne, aby si niekto zaparkoval dodávku tak, že síce do garáže ešte vojdem, ale stojí už čiastočne na mojom pozemku a extrémne blízko pri mojom aute?
Príde mi to dosť neohľaduplné a nepríjemné, keďže ide o priestor, ktorý si riadne platíme. Nejde len o komfort, ale aj o riziko poškodenia auta.
Stretli ste sa s niečím podobným? Ako by ste to riešili vy?
@keylee101 vážne na toto potrebuješ schválenie ľudí z koňa?
Povedať mu, že nemá parkovať cez tvoje miesto zvládneš aj sama alebo máme mu to ísť my povedať?
Už by som to mala pradávno poriešené. Viď komentáre vyššie. Iné rady nepotrebuješ. Do toho!
Ak tak zaparkoval, lebo musel kvôli veľkosti dodávky, neriešil by som to. Ak tak zaparkovať nemusel, nadvihol by som mu stierače ako znamenie, že parkuje nesprávne.
@keylee101 dobrý deň, mohli by ste prosím nabudúce zaparkovať kúsok ďalej? Viete, robí mi menší problém manévrovanie v takej blízkosti od iného auta a nerada by som vám i sebe ošúchala auto. Ďakujem pekne, dovidenia.
Nechaj mu lístok za stieračom a slušne ho požiadaj, aby parkoval vo väčšej vzdialenosti od garáže, ak sa dá. Ale ak píšeš, že vyjsť sa dá, je možné, že jednoducho zastal tak, aby ti nebránil vojsť do garáže a viac miesta zbytočne nenechal. Hádam pri jeho aute nepotrebuješ otvárať dvere, alebo načo potrebuješ viac priestoru?
Nechaj mu lístok za stieračom a slušne ho požiadaj, aby parkoval vo väčšej vzdialenosti od garáže, ak sa dá. Ale ak píšeš, že vyjsť sa dá, je možné, že jednoducho zastal tak, aby ti nebránil vojsť do garáže a viac miesta zbytočne nenechal. Hádam pri jeho aute nepotrebuješ otvárať dvere, alebo načo potrebuješ viac priestoru?
@biba_18
@terezia74
@anonym_7aff3c
@cutespider
@zuzana2910 @ika02
@anonym_7e91f6
Vidím, že sme sa zhodli na tom, že veci sa dajú riešiť slušne , zaskočila ma posledná veta v názvu príspevku . ,, Ako riešiť konflikt ,, Nechápem, prečo si ľudia dnes nevedia povedať veci slušne , možno aj s úsmevom . Pekný deň 🙂
@ika02 Možno nie je proste taká skúsená vodička aby proste zvládla prejsť centimeter od auta a nešuchnúť ho, proste každý sa učil a bojí sa a nemá každý nové auto vybavené kamerami a senzormi... Chybu robí hlavne dodávka ak parkuje tam kde parkovacie miesto nie je alebo je ale sa naň nezmestí a je cez čiary, proste ak má nadrozmerné auto má parkovať mimo sídliska a nie 5 krokov od bytu a spoliehať sa na to že vodič/vodička vyjdú aj ak im nechá pár centimetrov priestoru navyše.

veď mu normálne povedz že ti zavadzia pri vstupe do garáže a nech parkuje ďalej…