icon

Ako preniesť dáta z 10-ročného mobilu?

10. feb 2026

Dobrý večer ženy, mám problém, že mi odchádza mobil, starý 10 ročný, kúpila som si nový, lenže potrebujem, aby sa mi všetko! Myslím skutočne všetko, aj fotky, sms-ky, t.zoznam, previedlo do nového. Dá sa to vôbec?

anonym_5c5e96
10. feb 2026

@anonym_autor
Da, ale rychlejsie to ide cez kabel

anonym_793618
10. feb 2026

Pripojiť k počítaču káblom, tam skopírovať údaje, potom pripojiť nový mobil a doň nakopírovať údaje.
Zálohovať by si mala pravidelne čo keď mobil utopíš, ukradnú ti alebo sa ti celkom pokazí že ho už vôbec nezapneš?

anonym_d08826
11. feb 2026
@anonym_793618

Pripojiť k počítaču káblom, tam skopírovať údaje, potom pripojiť nový mobil a doň nakopírovať údaje.
Zálohovať by si mala pravidelne čo keď mobil utopíš, ukradnú ti alebo sa ti celkom pokazí že ho už vôbec nezapneš?

@anonym_793618
Naco tak komlikovane? Telefon kabel telefon

anonym_5120f6
11. feb 2026

A to sa neprenesie vsetko cez cloud automaticky? Napriklad cez gmail konto alebo nieco obdobne?

madeincssr
11. feb 2026
@anonym_5120f6

A to sa neprenesie vsetko cez cloud automaticky? Napriklad cez gmail konto alebo nieco obdobne?

@anonym_5120f6 uplne vsetko asi nie, ale vacsinu a zalezi od toho, ci ma vsetky kontakty iba na google konte, ci ma zapnutu synchronizaciu a co ma povolene/zakazane, ze sa ma synchronizovat (kontakty, kalendar, fotky na google konte...) Kym stary telefon funguje, este sa to da na nom ponastavovat spravne (a kontakty presunut vsetky na google konto).
Fotky/videa v telefone (a na pripadnej pamatovej karticke) a klasicke SMS asi prekopirovat cez kabel. Mozno radsej oslovit pre pomoc sikovneho mobil guru (mladi chalani v mobil servisoch).

anonym_5120f6
11. feb 2026
@madeincssr

@anonym_5120f6 uplne vsetko asi nie, ale vacsinu a zalezi od toho, ci ma vsetky kontakty iba na google konte, ci ma zapnutu synchronizaciu a co ma povolene/zakazane, ze sa ma synchronizovat (kontakty, kalendar, fotky na google konte...) Kym stary telefon funguje, este sa to da na nom ponastavovat spravne (a kontakty presunut vsetky na google konto).
Fotky/videa v telefone (a na pripadnej pamatovej karticke) a klasicke SMS asi prekopirovat cez kabel. Mozno radsej oslovit pre pomoc sikovneho mobil guru (mladi chalani v mobil servisoch).

@madeincssr podla mna, mne sa skopirovalo 1:1 vsetko (vratane sms, nastaveni apod... teda vsetko kompatibilne - vratane appiek, i ked tie bolo nutne niekedy rozbehat nanovo)... ale teda naposledy som to robil tak 2 roky dozadu, tak neviem... android - android (google konto)...

Moving to a new Android phone using a Google Account backs up and transfers essential data, including SMS/MMS messages, call history, contacts, device settings, photos, videos, and app data. This process, often managed through Google One or during the initial device setup, ensures a seamless transition of content stored in the cloud.

matkahelka
11. feb 2026

Ano da, mojej dcere to za cca 20 minut urobili v mobilshope za usmev a dakujem.

patrike
11. feb 2026

Nepises nic o znacke stareho a noveho, ci mas zapnute zalohovanie ...
V principe by to ist malo, ale niektore veci moze byt nutne urobit rucne a vediet ako na to.

anonym_0f0d9b
11. feb 2026

Mne to spravili hneď v predajni,keď som kupovala novy

anonym_793618
11. feb 2026
@anonym_d08826

@anonym_793618
Naco tak komlikovane? Telefon kabel telefon

@anonym_d08826 na takom starom mobile nespustí migráciu, treba to urobiť ručne