icon

Je iPhone SE 1. generácia a iPhone 8 stále použiteľný?

simona_racz
30. sep 2025

Len zisťujem ako sú na tom tieto dve mobily:
iPhone SE 1. generácia
iPhone 8
Či je to ešte použiteľné? Oficiálne už nemajú support, ale väčšina bežných aplikácií sa tam dá stiahnúť.

13uzivatelka11
30. sep 2025

Ak to chces fakt len na volanie a sms tak stačí, inak nie.

ukgirls
30. sep 2025

dcera dostala od brata xs kedze ho nepouzivala osobne staci jej to i ked baterka uz nevladze... bol cisto novy ale vtdrzi ani nie den .. no jej to do skoly a zo skoly staci ...osobne keby mam platit tak si radsej priplatim a kupim novsi,kt sa da stale upgradovat

chrobak7
30. sep 2025

@simona_racz Môžeš tým podložiť kymácajúci sa stôl. To ti už nikto nekúpi.

vroni
30. sep 2025

Nie, nekúpila. Keby mi niekto takú šunku daroval, nechám ju možno decku na hranie, ale to je tak vsetko. Nedala by som za to ani desať centov.

olimuc
30. sep 2025

To je skor na posunutie niekomu v rodine …. Nie moc internetovo aktivny dochodca alebo dieta.

simona_racz
autor
30. sep 2025
@13uzivatelka11

Ak to chces fakt len na volanie a sms tak stačí, inak nie.

@13uzivatelka11 v tom prípade už nieje jednoduchšie používať tlačidový?

simona_racz
autor
30. sep 2025

Také už len darovať. To aj Nokia má asi väčšiu hodnotu ako to. Tá remake 3310. 🙂 tá stará by už mala historickú cenu.

dixitka
1. okt 2025

@simona_racz ja mám 7 plus ako “vedľajší” mobil (zväčša tam len púšťam synovi pesničky) a akože všetko funguje, ale je už pomalší, nie je to už úplne ono.

nelka93
1. okt 2025

IPhone 8 som mala v 2019 a uz vtedy to bol starší mobil 😅

simona_racz
autor
1. okt 2025

Bola tu téma podobná, som to čítala, tiež sa pýtali na iphone 8 či to má zmysel kúpiť. Ja som našla v šuflíkoch, pri upratovaní aj Samsung Galaxy S5. To je asi tiež už softvérovo nepodporované, ale batéria drží, trocha som nabila a funguje. Hudby, foťák, hry, navigácia, email, tie najpotrebnejšie idú. Sťahovať som neskúšala. Ale všimla som si kampaň, že operátori ponúkajú nejaké EKO kupóny, že potom je zľava na nové mobily. Keby som chcela, podarujem nejakej charite, ale ako záložné sa zídu. Len ma zaujímalo, či to ešte nejaký bazár vôbec vykúpi. Ale oni asi tiež len novšie modely. Veď ani bazár nieje smetisko. Ale skôr keď niekto dostane nevhodný darček, alebo súrne potrebuje peniaze, tak im predá.