icon

Ktorý antivírusový program zadarmo je najlepší?

20. okt 2025

Ahojte, aký antivírusový program sa dá zadarmo stiahnuť a dobre funguje?

Našlo mi Avast.

madeincssr
20. okt 2025

@anonym_autor na ake Windows? W10 (uz skoncila oficialna podpora) a W11 maju svoj antivirus (byvaly Windows Defender), najdes ho pod menom Windows Security. Ked su pravidelne aktualizovane a nechodis casto na pofiderne webstranky, neotvaras podozrive/nezname prilohy mailov, nestrkas do PC/NB cudzie USB uloziska, su pomerne odolne voci beznym virusom.
Ale mozno poradia skuseni guru ohladne Windows + Free Antivirus.

autor
20. okt 2025

vyhadzuje mi nejaký "Norton Antivirus Plus, Norton Total Security" nejaké vírusy, a vraj si to mám predplatiť
Keď vyberiem "vymazať vírus", nič to nerobí

neviem, mám lenovo, asi 3 roky dozadu kupované

jedinú stránku, čo som teraz chcela otvoriť bola také o zdraví ženy, len mi tam niečo s lokalitou vyhadzovalo

autor
20. okt 2025

Píše mi, že moja antivírusová ochrana vypršala včera. čo je divné. ani neviem, že by osm nejaké "norton" mala

sisska96
20. okt 2025

Ja mám eset

madeincssr
20. okt 2025
@anonym_autor

Píše mi, že moja antivírusová ochrana vypršala včera. čo je divné. ani neviem, že by osm nejaké "norton" mala

@anonym_autor Norton Antivirus (Norton Security) byva v mnohych znackovych PC/NB predinstalovany a predplateny na 1-2 roky. Ked prejdu, "nuti ta" zacat si to platit. Ja ho vtedy odinstalujem (Ovladaci panel - Programy a sucasti - najst Norton Security - pravy klik "Odinstalovat" a dam odobrat vsetko, ak sa este pyta co ano a co ponechat). A potom sa spolieham na interny Windows Security a svoje korektne/obozretne spravanie sa. Viacero antivirusov (bez deaktivovania ostatnych) v jednom PC/NB moze uzivatelovi sposobovat viac problemov ako prinosov.

unbeholfen
21. okt 2025

Ja mám Windows 10 a je tam integrovaný antivír aj firewall. Takže nič platiť nemusím. Už aj Windows 7 malo ten defender automaticky v sebe. Naposledy som toto riešil v časoch Windows XP vtedy boli zadarno AVG, aj Eset mal free verziu, Avast.