Porucha nabíjania Iphone 13
Ahojte, mám Iphone 13. Veľmi ho mám rada, je podľa mňa super. Ale začalo mu šibať a nechce sa nabíjať normálne zo zásuvky. Z tej istej zásuvky viem nabíjať hocičo, telefón nejde. Vymenila som asi 4 káble a nejde. Tak som vybrala bezdrôtovú nabíjačku, na nej fungoval dva dni a už ani tá sa mu nepáči. Tak som vytiahla powerbanku, zatiaľ na ňu reaguje. Mám ho od začiatku roku 2022, čiže je možné, že mu dochádza už život...
A teraz otázka - ak by ste si mohli vybrať Iphone, ktorý by ste si kúpili.
Poznamenám, že nepotrebujem 17tku, Pro, nepotrebujem najnovší model. Kľudne 16 alebo 15. Čo poviete, ktorý kúpiť, ak príde na to?
Ďakujem.
@anonym_autor skusala si inu nabijacku (cely adapter), nie len kablik? Ved sa s mobilom zastav v dobrom mobil servise (podla recenzii na mapach), je mozne ze odchadza len nabijacka.
@madeincssr skusala som vsetko, adapter vymenit, kable vymenit, v inych izbach nabijat. Vsetko ostatne ide, mobil nejde. Nechapem.
Ja by som na tvojom mieste šla práve do 17, aby vydržal mobil čo najdlhšie. Ja som tak kupovala 15, keď vyšla a funguje stále na 120%, keď prestane, tak znovu pôjdem do najnovšieho modelu, aby vydržal dlho 🙂
@madeincssr skusala som vsetko, adapter vymenit, kable vymenit, v inych izbach nabijat. Vsetko ostatne ide, mobil nejde. Nechapem.
@anonym_autor synovi takto neslo nabijat ked mal v nom prach… kupil si novsi model, ja som ten stary vycistila a ide dalej ako drak. Skusala si vycistit nabijaci port?
Ja by som na tvojom mieste šla práve do 17, aby vydržal mobil čo najdlhšie. Ja som tak kupovala 15, keď vyšla a funguje stále na 120%, keď prestane, tak znovu pôjdem do najnovšieho modelu, aby vydržal dlho 🙂
@a0 nedám za mobil viac ako 1000 eur, A 17tka, 512 GB stojí nad 1200 eur.
@anonym_autor synovi takto neslo nabijat ked mal v nom prach… kupil si novsi model, ja som ten stary vycistila a ide dalej ako drak. Skusala si vycistit nabijaci port?
@dorizzz jasne, ale na powerbanke ide? Tiež cez kábel.
Urcite sa este zastav v dobrom mobil servise (malom, ale podla recenzii dobrom, staci sikovny chalan), ci to nie je nieco banalne. Az ak by to bola narocnejsia (drahsia) oprava, zvazuj novy.
Zober aj tu svoju nabijacku a kablik.
@dorizzz jasne, ale na powerbanke ide? Tiež cez kábel.
Aha, zaujimave, potom bude asi na odchode. Na 15ku som videla dobru cenu teraz, myslim ze 699. Ak sa chces zmestit do tisicky. Ja mam tiez 13 takze neviem poradit, ktory vybrat.. Pocula som, ze na 16ky sa ludia stazovali, ze sa daju vraj “zlomit” rukami, co je na tom ale pravdy neviem 😁
Urcite sa este zastav v dobrom mobil servise (malom, ale podla recenzii dobrom, staci sikovny chalan), ci to nie je nieco banalne. Az ak by to bola narocnejsia (drahsia) oprava, zvazuj novy.
Zober aj tu svoju nabijacku a kablik.
@madeincssr zastavím sa, určite. 🙂
No zrovna rok 2022 nie je vôbec veľa na iphone 🤔 muž si tiež občas musel poriadne vyčistiť to vnútro kde ide nabíjačka, lebo mu to blbo.. ale ak chces fakt nový telefón, tak si proste kúp model podľa tvojho finančného limitu.. a určite nechoď do repasovanych
No zrovna rok 2022 nie je vôbec veľa na iphone 🤔 muž si tiež občas musel poriadne vyčistiť to vnútro kde ide nabíjačka, lebo mu to blbo.. ale ak chces fakt nový telefón, tak si proste kúp model podľa tvojho finančného limitu.. a určite nechoď do repasovanych
@13uzivatelka11 preco nie repasovane? Syn ma repasovany a je velmi spokojny. Ale vyberal si najvyssiu kvalitu, premiovy telefon, s originalnou novou bateriou.
@13uzivatelka11 vždy som mala nove telefóny, od 2010 nie na paušál, ale kúpený.
@13uzivatelka11 preco nie repasovane? Syn ma repasovany a je velmi spokojny. Ale vyberal si najvyssiu kvalitu, premiovy telefon, s originalnou novou bateriou.
@dorizzz ja by som sa to bála riskovať.. neviem ako zaobchádzal s ním predtým majiteľ, či mu pravidelne nepadal na zem napríklad...nemyslím si že nejako dopodrobna to v servise opravujú a repasuju.. ja pracujem napríklad pre jedného mobilného operátora a "šušká" sa medzi kolegami aj také, že od nás by som si repasovany telefón nemala radšej brať, že moc sa im teda nevenujú.. ale tak jasné že keď sa dostane do repasu telefón čo bol aj predtým v dobrom stave, tak môže slúžiť dlho ešte
Ja som pred pár mesiacmi aj s mužom prešla z 13tky na 16e, sme obaja spokojny, ja v nich nevidím nejaké rozdiely. Staré vždy odpredame so istore a vezmeme nové, rovno mi ich tam spojazdnia a mám svätý pokoj. Nový máš teraz na Alze za 620€. Rozmerovo je rovnaký ako 13.
Tiez mam 13 a prestava sa nabijat.
Ja som si zistovala tak najmensiu kazivost mal 14 pro, tak mozno ten by som vybrala
Čo vy tolko ondíte na staré modely? Ja som donedávna používal SE prvej generácie, a funguval. Keby aplikácie nevyžadovali vyšší iOS mám ho doteraz. A teraz mám 12-ku Mini a ide. Z toho píšem teraz. Tak kde je problém more? Nenútim autorku aby kúpila taký, len hovorím, že nemusíte na staré modely ondiť hneď.
@dorizzz ja by som sa to bála riskovať.. neviem ako zaobchádzal s ním predtým majiteľ, či mu pravidelne nepadal na zem napríklad...nemyslím si že nejako dopodrobna to v servise opravujú a repasuju.. ja pracujem napríklad pre jedného mobilného operátora a "šušká" sa medzi kolegami aj také, že od nás by som si repasovany telefón nemala radšej brať, že moc sa im teda nevenujú.. ale tak jasné že keď sa dostane do repasu telefón čo bol aj predtým v dobrom stave, tak môže slúžiť dlho ešte
@13uzivatelka11 tak je to risk ale napriklad ex ma novy teraz uplne a hrozne sa stazuje. Ze to zamrza, nereaguje. Syn vyberal zo swappie premiovy ako som pisala a je nadmieru spokojny.
Aaaaale more, ja som šecky ajfóny kupoval ze záložní, bazárov, všetko 10 rokov staré modely, vymenil som baterku za novú, a možno 1 z 10 bol taký že by mrzol alebo niečo. Z tejto kategórie (starý šuvix) to skôr iné značky robia. S aplovýma nezvykli být problémy.
A očúvaj ma sem! Ten nabijací konektor sem mysleu že odchádzá ale neodchádzal, ze špendlíkem som to vypucoval a funguvalo dálej. Ale hento nechápem jak múže být že z paverbanky ondí a z adaptéru neondzí? Šag ehe to na bárčo napojí sa, usb bárjaký z hocičeho je, to dáva prúd. Také neni že z jenného nabíjá a z druhýho nenabíjá. Keď je kontakt musí to ít.
@anonym_autor aha mi vyhodilo toto
https://mobilky.sk/apple-iphone-17-256gb-lavend...
Ked si sa chcela zmestiť do 1000ky a stačilo by Ti 256GB ☺️

@anonym_autor skusala si inu nabijacku (cely adapter), nie len kablik? Ved sa s mobilom zastav v dobrom mobil servise (podla recenzii na mapach), je mozne ze odchadza len nabijacka.