Vhodný notebook na prácu do 400 EUR
Ahojte,keďže som úplný antitalent na techniku,prosím skúsenejších o radu. Potrebujem si kúpiť notebook, prevažne na prácu s programom typu Olymp,Alfa,prehrávanie videí. Netrvam na novom,ide mi o pomer cena/kvalita. Cenu si predstavujem do 400€. Viete mi poradiť značku,typ,parametre…? Dakujem 😊
@mon_soon budem úprimná 400€ v dnešnej dobe je naozaj slabý rozpočet na notebook do práce. Určite budeš potrebovať niečo aj stiahnuť - aj keď len Word dokument a do pár mesiacov budeš kupovať nový ntb, lebo tento ti bude sekať a všetko pomaly načítavať… začni na cene niekde okolo 600€ a vyššie.
@mon_soon budem úprimná 400€ v dnešnej dobe je naozaj slabý rozpočet na notebook do práce. Určite budeš potrebovať niečo aj stiahnuť - aj keď len Word dokument a do pár mesiacov budeš kupovať nový ntb, lebo tento ti bude sekať a všetko pomaly načítavať… začni na cene niekde okolo 600€ a vyššie.
@anonym_c24b9e no presne tomu by som sa rada vyhla. Mám asi 10rocny a funguje ale dlllho kým načíta - oproti firemnému rozdiel v odozva cca 7 sekúnd. Ale firemný stal 890€ a to sa mi zdá jednak veľa,jednak ani nemám taký rozpočet :/
Sekanie je ľudový pojem pre spomalené zariadenia, na ktoré užívateľ poinštaluje kvantá zbytočností (ktoré napokon ani nepotrebuje/nepoužíva), úložisko (disk) zaplní na 80-90 a viac % a pod. Keď bolo to zariadenie nové, tak šlapalo k spokojnosti. U mobilu sa to dá "vyliečiť" napr. resetom do továrenského nastavenia (ak užívateľ vie, čo robí = predtým si všetko dôležité z mobilu zazálohuje) a vlastne u mnohých dnešných (značkových) notebookov tiež (predtým zazálohovať a potom nanovo nainštalovať len potrebný SW).
Notebook so 16GB RAM a aspoň 256GB SSD (a ideálne s Full HD displejom) s akým-takým CPU by mal vyhovovať takmer každému bežnému užívateľovi, kým si ho neza..ie zbytočnosťami a celkom nezaplní SSD disk.
@anonym_c24b9e no presne tomu by som sa rada vyhla. Mám asi 10rocny a funguje ale dlllho kým načíta - oproti firemnému rozdiel v odozva cca 7 sekúnd. Ale firemný stal 890€ a to sa mi zdá jednak veľa,jednak ani nemám taký rozpočet :/
@mon_soon nemáš niekoho s firmou v okolí? Da sa vziať naňho bez dphčky. Je to trošku shadow ale úplne bežné. Ja som si tak kupovala tiež ntb a tých 20% urobí celkom veľa. Resp. 23%
Dakujem všetkým,áno,už mám aj aku taku predstavu 😊

@mon_soon prehrat video ti ide aj na mobile, takze tam sa na nejake parametre velmi nemusis pozerat... tie programy robia co? Strihaju videa alebo nieco sa tam kresli? Je to narocne na pamat? Ak potrebujes nenarocny notebook, tak prakticky hocico v tvojej cenovej hladine... ak potrebujes "silnejsi", tak neviem, ci 400 eur (a uz vobec nie do) bude stacit... lebo windows, pamat atd atd.. (mozes mat zdarma linux a mozes mat zdarma open office)...