Je možné využívať umelú inteligenciu na parafrázovanie?
Dobrý deň je možné využívať na parafrazu umelú inteligenciu?
Ak myslis jazykove modely ako ChatGPT, tak presne na to su urcene.
@wade čiže viem ju na to využívať a ak preložím texty tak tiez sa to zistí pri bakalárke? Pretože prekladám tak texty
Ach, táto generácia. Čím ďalej, tým horšie. Nedá sa troška zapojiť mozgové bunky? Veď predtým to tu nebolo a všetko sa dalo zvládnuť. 😀 Nedávno som čítala článok o tom, ako spejeme do pr*ele 😀 Mileniáli sú múdrejší ako generácia pred nami a zároveň aj ako terajšia generácia. A bude horšie...
@wade čiže viem ju na to využívať a ak preložím texty tak tiez sa to zistí pri bakalárke? Pretože prekladám tak texty
@anonym_autor akoze citujes z knihy napisnej v cudzom jazyku, ale nie doslovne, ale parafrazou prelozenou do slovenciny?
To mozes, ak uvedies odkazy a ze sa jedna o parafrazu, nie tvoju myslienku.
Lebo zo tohto "... tak tiez sa to zistí pri bakalárke?" mam pocit, ze chces podvadzat (?)
(ospravedlnujem sa, ak sa mylim).
To radsej nerob. Nemusi byt cas prepisat bakalarku nanovo, ked sa to zisti.
Písať záverečné práce je aj o tom vedieť formulovať svoje myšlienky a vedieť spracovať odborný text a keď má človek ako školiteľ/oponent už nejakú tú prácu načítanú, zásah AI tam vidno… pomôcť si, keď sa človek zasekne na nejakej vete alebo hľadá synonymum je super, treba s rozumom využívať možnosti, ktoré máme, ale nechať si preparafrázovať celé odseky bez vlastného prínosu je už niečo iné
Ja viem co ukaze ze je to AI ihned. Ale nepoviem 😁. Pekne to spracuj bez AI 😉
Len pozor na to, aby parafrazovanie nebolo príliš profi a také ,,umelé." Skúsený školiteľ/oponent ľahko uvidí rozdiel medzi tvojim textom a textom AI. Ci uz v štylizácii, použitých výrazoch, odbornosti textov atď
@anonym_autor akoze citujes z knihy napisnej v cudzom jazyku, ale nie doslovne, ale parafrazou prelozenou do slovenciny?
To mozes, ak uvedies odkazy a ze sa jedna o parafrazu, nie tvoju myslienku.
Lebo zo tohto "... tak tiez sa to zistí pri bakalárke?" mam pocit, ze chces podvadzat (?)
(ospravedlnujem sa, ak sa mylim).
To radsej nerob. Nemusi byt cas prepisat bakalarku nanovo, ked sa to zisti.
@moonlight1210 no ja to len prekladám pomocou chatgpt, aby som teda vedela že čo sa tam píše a teda potom si to preparafrázujem sama
@moonlight1210 no ja to len prekladám pomocou chatgpt, aby som teda vedela že čo sa tam píše a teda potom si to preparafrázujem sama
@anonym_autor tak potom je to ok. Len spomen, ze je to parafraza, nie tvoja povodna myslienka.
Ach, táto generácia. Čím ďalej, tým horšie. Nedá sa troška zapojiť mozgové bunky? Veď predtým to tu nebolo a všetko sa dalo zvládnuť. 😀 Nedávno som čítala článok o tom, ako spejeme do pr*ele 😀 Mileniáli sú múdrejší ako generácia pred nami a zároveň aj ako terajšia generácia. A bude horšie...
@puplatko taký je svet a doba ktorú žijeme. Ja som písala viac prác počas štúdia, brala som to poctivo. Problém na Slovensku je so zdrojmi, mnohé som čerpala so zahraničnej literatúry. Aj to prekážalo 😵💫pritom zdroje a prax v zahraničí sú úplne niekde inde. Spolužiak stiahol 5 prác z internetu, poprehadzoval, pomenil výrazy a slová, spravil z nich 1, prepísal za 2 týždne, postupne zasielal, školiteľ nič nezistil, obhájil na AAA. Keď sa tak zamyslíš, je to úplne jedno, kto to ako napíše, po štátniciach nikto ani neštekne a myši majú čo žrať v archíve. A len aby to nebolo len o tejto dobe , moja svokra má 65 a keď študovala VŠ, písali práce ako divé a potom profák spravil výcuc a mal doktorát. Dodnes na to spomína
@puplatko taký je svet a doba ktorú žijeme. Ja som písala viac prác počas štúdia, brala som to poctivo. Problém na Slovensku je so zdrojmi, mnohé som čerpala so zahraničnej literatúry. Aj to prekážalo 😵💫pritom zdroje a prax v zahraničí sú úplne niekde inde. Spolužiak stiahol 5 prác z internetu, poprehadzoval, pomenil výrazy a slová, spravil z nich 1, prepísal za 2 týždne, postupne zasielal, školiteľ nič nezistil, obhájil na AAA. Keď sa tak zamyslíš, je to úplne jedno, kto to ako napíše, po štátniciach nikto ani neštekne a myši majú čo žrať v archíve. A len aby to nebolo len o tejto dobe , moja svokra má 65 a keď študovala VŠ, písali práce ako divé a potom profák spravil výcuc a mal doktorát. Dodnes na to spomína
@anonym_cc93b6 O tomto boli nase semestralky.
Obehane kniznice, precitane stovky knih a casopisov, vsetko poctivo nazbierane, dokopy za vsetkych studentov tisicky prikladov na gramaticke javy, pekne roztriedene, vysvetlene, popisane, ozdrojovane.
A profesor si potom z toho vycucol doktorantsku pracu.
Sme v nej pekne hladali: jeeej, toto je moje, jeeeej, a toto zase moje.
Nezmenil ani ciarku. Proste to surovo opajcol.
@anonym_cc93b6 O tomto boli nase semestralky.
Obehane kniznice, precitane stovky knih a casopisov, vsetko poctivo nazbierane, dokopy za vsetkych studentov tisicky prikladov na gramaticke javy, pekne roztriedene, vysvetlene, popisane, ozdrojovane.
A profesor si potom z toho vycucol doktorantsku pracu.
Sme v nej pekne hladali: jeeej, toto je moje, jeeeej, a toto zase moje.
Nezmenil ani ciarku. Proste to surovo opajcol.
@moonlight1210 vidíš a to vtedy nebola ani AI 🤷♀️ a opajcovali čo sa dalo

Ak myslis jazykove modely ako ChatGPT, tak presne na to su urcene.