icon

Skúsenosti s televízorom Orava? Výdrž a kvalita obrazu?

8. apr 2026

caute baby, nasla som na nete televizor Orava za super cenu, ze slovenska znacka. mate to niekto doma? je ten obraz dako pozeratelny, alebo je to len daky cinsky plast s nasou nalepkou? hladam daco lacne do detskej izby na rozpravky tak ci to vydrzi aspon tie dva roky zaruky bez dakeho kazenia obrazu.

wade
8. apr 2026

Je to čínska hovadina s nálepkou. Väčšina Orava produktov je takých.

anonym_d61349
8. apr 2026

Syn ma v izbe TCL veľký a ja v spálni menší , je to čínska blbosť a jedinú nevýhodu ktorú som si na ňom všimla je že je oproti LG pomalší (ma android), inak obraz aj fungovanie v pohode a mám ho viac ako 4 roky, syn ho ma pustený stále, buď na PS, filmy alebo púšťa hudbu.

anonym_077b19
8. apr 2026

Chod normalne do elektra,budes to mat aj zo zarukou a poradia ti,uz dnes telky naozaj nestoja tisice.My sme dali 1000cku za 200cm uhlopriecku,deti maju klasiku 140tky,a v inych izbach su zase trosku mensie.My v spalni 160tku.Mame 6izieb,a v kazdej je tv.

romino
8. apr 2026
@anonym_077b19

Chod normalne do elektra,budes to mat aj zo zarukou a poradia ti,uz dnes telky naozaj nestoja tisice.My sme dali 1000cku za 200cm uhlopriecku,deti maju klasiku 140tky,a v inych izbach su zase trosku mensie.My v spalni 160tku.Mame 6izieb,a v kazdej je tv.

@anonym_077b19 😲 my 4 izby, a 1ks 82cm uhlopriecka 😎

anonym_077b19
8. apr 2026
@romino

@romino tak u nas si kazdy chce pozriet svoje,takze maju ich v izbach,nech sa nevadia.

katkazatka
8. apr 2026
@anonym_d61349

Syn ma v izbe TCL veľký a ja v spálni menší , je to čínska blbosť a jedinú nevýhodu ktorú som si na ňom všimla je že je oproti LG pomalší (ma android), inak obraz aj fungovanie v pohode a mám ho viac ako 4 roky, syn ho ma pustený stále, buď na PS, filmy alebo púšťa hudbu.

@anonym_d61349 to nie su cinske blbosti. To su dobre televizory.
Orava urcite nie. To nebolo dobre, ani ked to bolo slovenske. Nahovno znacka.

anonym_333fe3
8. apr 2026
@romino

@romino aj my tak :D, jeden tv, uhlpriečka si 120-130 cm a každý sa pýta prečo si nekúpime väčšiu tv, no lebo netreba :D
No a k autorovi - Oravu by som nekúpila, je to čína s nálepkou. Aj dobrý tv napr. LG už vieš kúpiť za dobrú cenu. Radšej o niečo menšiu uhlopriečku a dobrý obraz, ako veľký tv a obraz o ničom

romino
8. apr 2026
@anonym_333fe3

@romino aj my tak :D, jeden tv, uhlpriečka si 120-130 cm a každý sa pýta prečo si nekúpime väčšiu tv, no lebo netreba :D
No a k autorovi - Oravu by som nekúpila, je to čína s nálepkou. Aj dobrý tv napr. LG už vieš kúpiť za dobrú cenu. Radšej o niečo menšiu uhlopriečku a dobrý obraz, ako veľký tv a obraz o ničom

@anonym_333fe3 to fakt este aj pri TV s uhloprieckou 120-130cm maju ludia poznamky, preco si nekupite vacsi ?? Ja som myslel ze to prave je dnes taky standard, nejaky ten stred 🙂

anonym_333fe3
8. apr 2026
@romino

@anonym_333fe3 to fakt este aj pri TV s uhloprieckou 120-130cm maju ludia poznamky, preco si nekupite vacsi ?? Ja som myslel ze to prave je dnes taky standard, nejaky ten stred 🙂

@romino jasné, lebo sa naň pozeráme takmer z 5 metrov, tak sa im zdá malý :D pri sťahovaní sme zobrali tv a neriešili sme nový, načo keď tento funguje a vtedy mal asi 2 roky.

anonym_077b19
8. apr 2026
@romino

@romino dnes plati cim väcsi tym lepsi,ak sa pokazi tento skoro 200cm,mam v plane 220tku.

romino
8. apr 2026
@anonym_077b19

@romino dnes plati cim väcsi tym lepsi,ak sa pokazi tento skoro 200cm,mam v plane 220tku.

@anonym_077b19 no ved aj my to tak mame .. "ak sa pokazi tento" .. a ta nasa 82cm sa nie a nie pokazit za tych 15 rokov 🙂 Ale to bude aj tym, ze su dni ze ho vobec ani nezapiname.

anonym_077b19
8. apr 2026
@romino

@anonym_077b19 no ved aj my to tak mame .. "ak sa pokazi tento" .. a ta nasa 82cm sa nie a nie pokazit za tych 15 rokov 🙂 Ale to bude aj tym, ze su dni ze ho vobec ani nezapiname.

@romino v obyvacke ide cely bozi den,v izbach ako kedy,no zvecsa vecer,ale do rana,deti ich nevypinaju.