icon

Sú analógové hodinky vhodné na umývanie riadu?

Včera o 21:21

Je podľa vás potrebné mať vodotesné hodinky (50m vhodné do sprchy) ak si ich nechcem dávať dole počas bežných domácich prác, napr. umývanie riadu, vane, umývadla, atď?

valria
Včera o 21:27

@anonym_autor Ja mám obyčajné dámske, neboli ani moc drahé, a prežili už aj sprchovanie i kúpanie sa v mori. Mám ich už asi 6 rokov🙂.

sissy27
Včera o 21:36

@anonym_autor mali by byt minimalne vodeodolne a ty by si si mala byt vedoma toho, ze ak ich poskodis vodou, tak sa na to reklamacia nevztahuje.
@valria aj lacne hodinky mozu byt vodotesne.

moonlight1210
Včera o 23:50

@anonym_autor ak nechces riskovat, ze sa poskodia vlhkostou, tak zvol radsej vodotesne.

Asi je to u teba zvyk ich nosit stale, tak radsej zvol nejake lacnejsie. Mozu sa pri domacich pracach nestastne poskodit buchnutim, ci chemikaliami. Aby ti ich nebolo luto.

A su momenty, ked by ich bolo dobre aj tak radsej odlozit. U muza minimalne pri drobnych elektrikarskych pracach, u zeny pri umyvani okien.

domka222
Dnes o 06:01
@moonlight1210

@anonym_autor ak nechces riskovat, ze sa poskodia vlhkostou, tak zvol radsej vodotesne.

Asi je to u teba zvyk ich nosit stale, tak radsej zvol nejake lacnejsie. Mozu sa pri domacich pracach nestastne poskodit buchnutim, ci chemikaliami. Aby ti ich nebolo luto.

A su momenty, ked by ich bolo dobre aj tak radsej odlozit. U muza minimalne pri drobnych elektrikarskych pracach, u zeny pri umyvani okien.

@moonlight1210 ja si myslím, že dobre je ich dať dole aj pri umývaní riadu a WC,kde je možné, že sa na nich zachytia patogény a môžu sa potom na nich množiť.

moonlight1210
Dnes o 06:20
@domka222

@moonlight1210 ja si myslím, že dobre je ich dať dole aj pri umývaní riadu a WC,kde je možné, že sa na nich zachytia patogény a môžu sa potom na nich množiť.

@domka222 to je pravda. Presne pre toto by mali ist dole aj prstene a tesnejsie naramky (aj tie pletene, uviazane naramky priatelstva - radsej ich robit na zapinanie) pri umyvani cohokolvek znecistneho.

Ze pod tou plochou sperku sa kozu uchytit chemikalie, ci dake zvysky z tej necistoty a dlhodobo si tam potom mozu nerusene vplyvat na kozu.

Takze nasledne zrazu vyrazky, zrazu ekzem, zrazu opuch (potom napriklad strihaju prstene z prstov na pohotovosti).

anonym_96667b
Dnes o 07:24

Hodinky pri umyvani riadu? Nevadi ti, ze zostanu mastne, spinave,... v jemnych sparach, remienku ...? Ze ich omlatis a poskodis pri kontakte s riadom? Sprcha chapem,kupanie v jazere, menej uz vana (vadi pri kupani), umyvanie riadu a domacnosti uz vobec nie.

valria
Dnes o 07:57
@anonym_96667b

Hodinky pri umyvani riadu? Nevadi ti, ze zostanu mastne, spinave,... v jemnych sparach, remienku ...? Ze ich omlatis a poskodis pri kontakte s riadom? Sprcha chapem,kupanie v jazere, menej uz vana (vadi pri kupani), umyvanie riadu a domacnosti uz vobec nie.

@anonym_96667b Toľko okresných hygieničiek sa tu vyrojilo...🙂)

veselo_neveselo
Dnes o 08:38

@anonym_autor ano, lebo ak nebudu vodotesne, tak ti do nich vojde voda, vnutri to zhrdzavie, a nebudu fungovat.
Este aj daj pozor na chemiu, moze poskodit sklicko, ci remienok, ak pouzivas nieco agresivnejsie a bez dlhych rukavic.

Pri umyvani riadu mne to vadi najmenej, ale ja umyvam pod tecucou vodou a nie v napustenom dreze, takze hodinky mokre nemam.