icon

Tablet alebo mini notebook na prácu. Čo je lepšie?

fil1p21
18. feb 2026

Zdravim, prišiel som si po radu. Čo je podľa vás lepšie ? Tablet alebo nejaký mini notebook ? Potreboval by som to skôr pracovné na ukladanie dokumentov, kreslenie schém, čítanie E plánov v práci. Samozrejme aj filmy a seriály 😀 zas nechcem žeby to bolo nejaké veľmi veľké ani malé. Rozpočet mám tak do 400€
Ďakujem za každú radu

fil1p21
autor
18. feb 2026

@fil1p21 alebo nejaký laptop ? Nevyznám sa v tom vôbec.

sszuzu8
18. feb 2026

Notebook s myškou. Myslela som dnes ze tablet vyhodím z okna stojí veľa trpezlivosti 😅 🤣 ale záleží kto s čím lepšie pracuje. Telefón mam z fold rozkladací keď si ho otvorím na ňom sa mi robí dobre presne viem ktorý pohyb co urobí, tablet je žiaľ starší a nastavený inak a veľa pohybov spustí niečo úplne iné takže sa mi na nom robí veľmi zle. Využívam ho už len ako čítačku na knihy a učím sa z neho. Notebook mam ale bez myšky sa mi tiež na ňom zle robí. Horšie sa mi do neho pozerá ako to telefónu asi tým ze ma matnu obrazovku a skresľuje farby, tiež je to už 6 ročný starček.

berenika39
18. feb 2026

Přidej si trochu a máš na věky pohodu, https://www.alza.sk/macbook-air-13-m1-sk-zlaty-...

anonym_69bd84
18. feb 2026

Na pracu podla mna jednoznacne mensi notebook. Aspon ja to mam tak, ze tablet primarne zabava, aj ked su tam nejake povedzme ze nahrady nastrojov office a rozne aplikacie, ale na pracu to ani zdaleka nepostacuje. Vsetko seriozne robim na notebooku, idealne s mysou, ale na bezne veci co nevyzaduju nejaku vysoku presnost, staci aj touchpad/trackpoint. Uz roky pouzivam thinkpady a teraz momentalne ideapad, za mna uplna spokojnost.

biba_18
18. feb 2026

ja mám tablet na zábavu a natb na prácu. mala som tablet s windovsom a externou klávesnicou, ten bol super ale som ho roztrieskala. kebyže nájdem znova podobný, idem do toho, no ale neni 🤷‍♀️ tak mám tablet a ntb s myšou… 😏

ruzasipova
19. feb 2026

@fil1p21 maly notebook. Mam najnovsi tablet ale aj tak je na pracu tazkopadny. Ak potrebujes pracovat s microsoft polozkami, rozhodne notebook.

a0
19. feb 2026

Tu však treba dať pozor, nemu malý ntb ako malý ntb. Ja keď som hľadala malý, skončila som pri MacBooku, kvôli kvalite. Väčšina malých ntb nezvláda prácu a Windows za mňa spúšťa ešte milión úkonov na pozadí, ktoré brzdia zariadenie. Ak nechceš Mac, tak poznám ľudí, čo si chvália aj chromebook - od google, kopec ich sú v podobe tablet s ntb v jednom.
Do samotného tabletu by som nešla, normálny nájdeš v cenovej rovine, ktorá je úplne inde a notebooku sa aj tak nevyrovná.

madeincssr
19. feb 2026

@fil1p21 vo vseobecnosti tablety su vhodnejsie na konzumaciu internetoveho (ci ineho) obsahu a prip. jednoduche pracovne ukony s minimom editovania. Notebooky su vhodne aj na pracu s intenzivnym editovanim, najma po pripojeni si standardnych periferii (mys, mnohi aj klavesnica a velky monitor).
Za rozumne peniaze kupis aj kompaktny notebook (Dell, Lenovo, Asus, profesionalnejsie rady HP...), nehovoriac o ponuke repasovanych resp. z inzercie od sikovnych ludi, ktori sa tym zaoberaju (vidis z mnozstva ich kladnych hodnoteni).