Ako prežívate zdražovanie?
Baby ako prezivate toto zdrazovanie? My sme 4-clenna rodina, muz zarobi 1100 v cistom ja som na rodicaku so 400 eurami. Ked poplatime hypo (isla nam hore o 150 eur), inkaso, telefony a skolku pre starsiu dceru tak nam ostane na stravu a drogeriu asi 450 eur na cely mesiac. Ja uz fakt neviem co mam varit. Kupujem len v akciach, maso mame mozno dvakrat do tyzdna, aj to len kuracie. Ovocie a zelenina su take drahe ze malej kupujem len jablka a banany. Muz sa hneva ze preco stale jeme cestoviny a privarky, ale z coho mam kupovat steaky? Ste na tom niektora podobne ze fakt obracate kazde euro? Mate nejake tipy na lacne a syte recepty pre deti? Lebo ja uz kazdy vecer len placem nad uctami.
Potrebujete zvýšiť príjem - buď muž nech si nájde lepšie platenú prácu, alebo brigádu popri práci. Môj otec mal celý život dve práce, aby sme to dávali. A to nezarobil vôbec zle, len mal tri deti a aby nám vedeli všetko dopriať, aj krúžky, tábory apd, tak mal vždy popri práci brigádu. Ešte existuje varianta, aby si niečo zarobila popri RD ty. Alebo potom ísť do menšieho a znížiť hypo. Lepšie to nebude, kým nezačneš pracovať.
@anonym_autor tu ti kazdy napise, ze mate zvysit prijem. Blbe je, ze je kopec ludi s takymito prijmami.
@anonym_autor uf, vyzit zo 450 eur je naozaj tazke. My sme trojclenna rodina a minam na stravu 600-700 Eur a to ani nekupujem ze vyslovene nejake bio eko veci, ktore su prirodzene drahsie. Vies, ak ste v takejto situacii, mala by si zvazit vratit sa do prace. Ak uz beries rodicak, dieta bude mat okolo roka, do jasli moze ist. Proste ak sa neda, tak sa neda, zit musite, jest roznorodo, aby ste mali aj dostatocny prijem zivin nie len vy, ale aj deti. Ovocie, zelenina, kyslomliecne produkty, to su veci, ktore telo potrebuje, ale ludia ak musia setrit, ich prirodzene nekupuju, alebo kupuju menej.
Ak z nejakeho dovodu nemozes ist do prace, zvaz aspon privyrobenie si z domu, ci uz pecenim, rucnymi pracami, vypomahanim niekomu v okoli s detmi, upratovanim, proste cokolvek, aby si nemala prijem len rodicak.
Nájsť si ďalšiu prácu bude ťažšie, bude sa prepúšťať a firmy budú krachovať.
@anonym_autor tu ti kazdy napise, ze mate zvysit prijem. Blbe je, ze je kopec ludi s takymito prijmami.
@anonym_ff89e7 no je to blbe, lebo ak mam hypo a muz zaraba 1100 tak si s nim nespravim dieta, kedze autorka zrejme pred RD nepracovala ak ma ten nizsii rodicak. Vola sa to zodpovednost
@anonym_autor no ale nech ti aj odpoviem, ze ako to prezivame my, tak ja som poziadala o prehodnotenie/zvysenie platu, manzel si nasiel lepsie platenu pracu, cize obaja riesime zvysenie prijmov. Popri tom som prehodnotila nase pausaly a vydavky na telekomunikacie a o mesiac (az bude muz po skusobnej lehote v novej praci) mam v plane poriesit nejako uvery, kedze mame dve hypoteky a dva spotrebaky, budem riesit ich konsolidaciu. Inak zatial nie sme vyslovene nuteni s tym nieco robit, ale beriem to ako taky preventivny krok, kedze kvoli zvysenym odvodom, ktore schvalila vlada, nam este aj v cistom vyjde teraz menej, ako predtym.
No kazdy logicky napise zvysit prijem, ale nie vzdy sa to da… tak aspon okresat mesacne vydavky, ktore sa daju; napukovat v akciach..
@anonym_ff89e7 no je to blbe, lebo ak mam hypo a muz zaraba 1100 tak si s nim nespravim dieta, kedze autorka zrejme pred RD nepracovala ak ma ten nizsii rodicak. Vola sa to zodpovednost
@anonym_ecedd8 pis autorke, ja nie som autorka. Ja na rodicaku nie som.
V ktorej casti SR byvate? Muz zaraba strasne malo, mech si najde inu alebo aj dalsiu pracu. Dieta do jasiel a ty do prace.
@anonym_ecedd8 nitriansky kraj
1100 je malo na chlapa, najma ak ma zenu na materskej. A este bude ohrnat usta nad privarkami, alfasamec.
@anonym_autor ako robi manzel??Na smeny??Ci len ranne??
Tazko veru. Nie je to jednoduche, ale zacala som kupovat len minium veci a uvidim, ci si nieco dokazem vobec odlozit. Len sa potom zamyslam, aky to je zuvot, ked len prezivame.
@anonym_autor v tej sume má aj daňový bonus? To má potom vlastne 900 eur v čistom.
Tak v NR v JLR je na najnižšej operátorskej pozícii čistá mzda bez príplatkov a bonusov od 1185 eur. Aj bez DB. Čiže ak by tam robil na zmeny, zobral si nadčasy, uplatnil daňový bonus, tak musí mať min 1400 eur v čistom. Samozrejme , odtiaľ už len hore by išiel.
Musis ist skor do prace. Pozri, ci su volne skolky a daj si tam hned ziadost. Ak mas pracu, vrat sa do nej skor.
Kazdy sa musi naucit zit z prijmov, co ma... S takym nizkym prijmom nechapem ako ste si mohli vziat hypoteku. Casy, ze ti stat prispirva na hypo skoncili, na to sa netreba spoliehat. Ani na vsetky mozne pomoci. Musis sa starat sam.
No kazdy logicky napise zvysit prijem, ale nie vzdy sa to da… tak aspon okresat mesacne vydavky, ktore sa daju; napukovat v akciach..
@anonym_7dc886 muz nedokaze zvysit prijem rodiny? To sa VZDY da, neprebaluje, nekrmi, vyslovene je jeho ulohou sa postarat o rodinu, co s takym platom, sorry ale nerobi. To su len vyhovorky. Vzdy sa na to tak pozeram, ze poznam zeny, ktore maju robotu a k tomu vselijake fusky, aby vysli, ked ostali s dietatom same, a to su ZENY, cize fyzicky viac obmedzene, tak jeden zdravy chlap sa proste MUSI vynajst.
@anonym_autor v NR kraji mas veeeela prace vo vyrobe, kde beru nekvalifikovanych ludi. Je to vinicna oblast, najst si brigadu, strihanie vinohradu, pomoc v zahrade. V praci nadcasy atd. Pomocne prace na stavbe a podobne.
Neexistuje aby zdravy chlap zarobil v NR kraji 1100 v cistom
Aj nám po zaplatení všetkého ostane 500e na jedlo, drogeriu, oblečenie, rozličné výdavky, a to mame 2 deti...nekupujem nič pre seba nič, pre deti to najnutnejšie, všetko varím doma, kupujem len v akcii, snažím sa aj po 3 eura predávať aspoň niečo, každé euro sa počíta...mali sme nejakú rezervu ale z tej každý mesiac ubúda keďže tých 500e jednoducho nestačí aj keď sa snažím rozkrájat...to ani nehovorím ze sa nám teraz pokazilo auto a tu sumu radšej ani nenapíšem...čiže tak o 3 mesiace predpokladám sme úplne na nule z rezervy a neviem co budeme robiť už...asi len menej jesť lebo neviem už...
Strašne zle sa to číta keď niekto žije pomaly na okraji chudoby.
My máme spolu príjem 2500 eur, hypotéku, dve deti, vieme si aj pekne ušetriť. Keď vám to nevychádza jedine nájsť si lepšiu platenú prácu alebo brigádu, alebo dať dieťa do jaslí a ty do práce. Iná možnosť asi neni. Nedá sa donekonečna šetriť na strave, človek potrebuje plnohodnotnu stravu aby vedel fungovať. A čo keď niečo sa pokazí doma preto treba mať aj istú rezervu.
@anonym_autor ja mam plat nieco cez 3000 euro, najomne z troch bytov ktore prenajimam mi prinasa mesacne cez 1400 euro, mazelka na vysokom manazerskom poste zaraba 5000-7000 euro, a zdrazovanie sme si ani nevsimli. A prave ovocie ktore spominas , podla mna uz roky stoji rovnako.
Musis ist skor do prace. Pozri, ci su volne skolky a daj si tam hned ziadost. Ak mas pracu, vrat sa do nej skor.
Kazdy sa musi naucit zit z prijmov, co ma... S takym nizkym prijmom nechapem ako ste si mohli vziat hypoteku. Casy, ze ti stat prispirva na hypo skoncili, na to sa netreba spoliehat. Ani na vsetky mozne pomoci. Musis sa starat sam.
@anonym_6a6776 ako vies kolko ma ich mladsie dieta?ak by to bolo parmesacne dieta,ake riesenie ponukas?autorka,napis nasej uzasnej vlade a "podakuj"ako ozobracuje ludi. My mame s muzom cca 3000 eur dokopy a je to odrzku.vsetko je brutalne drahe.da sa prijem zvysit ale vsak odtial potial.clovek nie je otrok.
Neotravujte, tu sme pri demolovani republiky.
Prepac, ale mat 2 deti, nepracovat a chciet dobre zit z prijmu rodiny 1500 eur vratane hypoteky je ani nie odvaha, skor drzost.... To sa neda. Ak chcem dieta a nechcem ako zena pracovat a mat prijem len rodicak, tak manzel by mal mat ovela vacsi prijem, tam toho vela nevykuzlis, matematika nepusti....
Strašne zle sa to číta keď niekto žije pomaly na okraji chudoby.
My máme spolu príjem 2500 eur, hypotéku, dve deti, vieme si aj pekne ušetriť. Keď vám to nevychádza jedine nájsť si lepšiu platenú prácu alebo brigádu, alebo dať dieťa do jaslí a ty do práce. Iná možnosť asi neni. Nedá sa donekonečna šetriť na strave, človek potrebuje plnohodnotnu stravu aby vedel fungovať. A čo keď niečo sa pokazí doma preto treba mať aj istú rezervu.
@anonym_1f806b ako z toho usetrite? Prezrad. My mame tiez dve deti, spolu vyssi prijem ako mate vy ( nase platy + prijem z prenajmu), hypo mame tiez a nedokazeme usetrit. Prosto muz pod urcity standard ist nechce. A deti maju aj kruzky a potrebuju normalne, kvalitne jest, kedze su sportovci, navyse v puberte.
@anonym_6a6776 ako vies kolko ma ich mladsie dieta?ak by to bolo parmesacne dieta,ake riesenie ponukas?autorka,napis nasej uzasnej vlade a "podakuj"ako ozobracuje ludi. My mame s muzom cca 3000 eur dokopy a je to odrzku.vsetko je brutalne drahe.da sa prijem zvysit ale vsak odtial potial.clovek nie je otrok.
@anonym_dbfae8 a co ine jej poradit? Pri takom prijme hypoteka? Vazne? A co teraz, stat postaraj sa? 🤦 🤷
no hold dieta do jasli alebo s manzelom na striedacku a ist tiez makat .. aspon na par hodin denne .. plus manzel nech si najd elepsie platenu pracu ... v nitrianskom kraji mi nevrav ze nenajde -najde ... receptov mas kopu na nete lacne a syte .. ale ako chces takto dlhodobo vyzit ... hlavne si uz nerob dalsie deti ...
Nájdi si tri roboty, manžel ešte zo dve, dieťa pošli na brigádu noooo a vyriešená vec
@anonym_dbfae8 a co ine jej poradit? Pri takom prijme hypoteka? Vazne? A co teraz, stat postaraj sa? 🤦 🤷
@anonym_6a6776 nemusi sa starat, nižšie dane, dph, odvody , danovy bonus a môžu normálnejšie žit lebo im viac zostane
vidno niekde na nejakych čislach konsolidaciu , nie
vidno niekde že tie prachy sa točia, že sr je na tom lepšie nie
pozri kde je polsko alebo česko ,tam tie prachy v tej krajine proste vidno
u nas tak maximalne vidno kukuricu v blave aj to až moc vidno
problém je ako riadia teraz štat, nie že niekto ma dve deti a nevie vyžit ... každemu išli hore platby, dole platy a ideme do seba kopat 😂😂😂
nemyslíš vážne .. chudatko štat .. načo je ? na to aby len bral , načo je nam tato vlada na to aby robila megaoslavy, megaprerabky , megahanbu megarozhadzovanie ?????
@anonym_6a6776 nemusi sa starat, nižšie dane, dph, odvody , danovy bonus a môžu normálnejšie žit lebo im viac zostane
vidno niekde na nejakych čislach konsolidaciu , nie
vidno niekde že tie prachy sa točia, že sr je na tom lepšie nie
pozri kde je polsko alebo česko ,tam tie prachy v tej krajine proste vidno
u nas tak maximalne vidno kukuricu v blave aj to až moc vidno
problém je ako riadia teraz štat, nie že niekto ma dve deti a nevie vyžit ... každemu išli hore platby, dole platy a ideme do seba kopat 😂😂😂
nemyslíš vážne .. chudatko štat .. načo je ? na to aby len bral , načo je nam tato vlada na to aby robila megaoslavy, megaprerabky , megahanbu megarozhadzovanie ?????
@sara07 doteraz mal stat celkom bohaty socialny system... Na to ale nemame. A ani na kukuricu a ani na ich oslavy, to je pravda... A teraz co? Nemozeme takto zit vecne....

V ktorej casti SR byvate? Muz zaraba strasne malo, mech si najde inu alebo aj dalsiu pracu. Dieta do jasiel a ty do prace.