icon

Ako uskladniť veci bez drahého prenájmu garáže?

24. feb 2026

Ahojte, potrebujem poradiť. Keď mi zomrela mamina, zbalila som veci, ktoré mala ona v byte -doklady, obrazy, plus kopec mojich vecí /kabáty, topánky, čižmy, kabelky/ a prenajala som si garáž. Aktuálne tam mám aj kufre 3ks, lyže, bicykel, korčule zimné a letné, rebrík, vianočný stromček 2 ks, stoličky, ventilátor, televízor, PC apd. Je zaprataná tak do polovice. Časť tých vecí ešte môžem potrebovať v budúcnosti a nechcem sa ich zbaviť, časť by som mohla vyhodiť, ale tú časť, čo budem potrebovať, nemám kam uskladniť. Mám síce pivnicu, ale je malinká a mám tam veci takisto, nezmestí sa mi tam všetko. Za garáž platím ročne 950 eur, predpokladám, že pôjdeme s cenou hore. Kde by som vedela uskladniť veci? Je iná alternatíva? Kde by som mala bežný prístup? Kontajnery sú cenovo na rovnako. Na kúpu garáže žiaľ nemám financie, u nás sa cenovo pohybujú na úrovni 30 000 - 40 000 eur.

Strana
z2
anonym_2a281b
24. feb 2026

@anonym_autor skus sa spytat u vas v bytovke niekoho, kto pivnicu nevyuziva, ci by ti ju neprenajal.

autor
24. feb 2026
@anonym_2a281b

@anonym_autor skus sa spytat u vas v bytovke niekoho, kto pivnicu nevyuziva, ci by ti ju neprenajal.

@anonym_2a281b už som sa pýtala. Ale tam sa mi veci nezmestia, to je taká maličká kutica.

anonym_fb3cd7
24. feb 2026

Na bike máte kočikáreň v paneláku, ostatné veci ako PC, rebrík, stoličky predať..
Ja som tak upratovala garáž minulý rok, pofotila som všetko a dala na bazoš.
Predala so skúter, detský bike, stoličku, korčule, mobilnú klímu atď za jediný vikend, niečo som aj darovala..
Upratať aj doma, bez milosti vyhodiť čo zavadzia..

zmrzlinka8
Autor odpoveď zmazal
autor
24. feb 2026
@anonym_fb3cd7

Na bike máte kočikáreň v paneláku, ostatné veci ako PC, rebrík, stoličky predať..
Ja som tak upratovala garáž minulý rok, pofotila som všetko a dala na bazoš.
Predala so skúter, detský bike, stoličku, korčule, mobilnú klímu atď za jediný vikend, niečo som aj darovala..
Upratať aj doma, bez milosti vyhodiť čo zavadzia..

@anonym_fb3cd7 my kočíkareň v podstate nemáme. Nemám kam dať veci, čo potrebujem. Okrem toho, ak by tam boli veci, ktorych by som sa mohla zbavit, tak sa ich zbavim uz davno. To su moje veci. Mamine oblecenie som darovala, hrnce, riady takisto, nabytok som rozpredala plus spotrebiče. Tam sú veci, ktoré su moje a ktoré budem potrebovať. Ja mám malý 1i byt, nemám kam dať veci. Balkón ani kumbál nemám.

autor
24. feb 2026
@zmrzlinka8
Odpoveď bola zmazaná

@zmrzlinka8 koľko platíš za garáž? Tiež takto podobne? Garáž mám veľmi blízko bytu. Dlho som ju hľadala a to je už druhá.

zmrzlinka8
Autor odpoveď zmazal
autor
24. feb 2026
@zmrzlinka8
Odpoveď bola zmazaná

@zmrzlinka8 t je super cena. Tá 950 eur je už cena so zľavou pre mňa. Ak by som mala 60 eur/m asi by som to neriešila.

puremum
24. feb 2026

predaj to .. z ausetrene peniaze na garazi a peniaze kt na tom ziskas si veci kupis novsie a modernejsie .. sama nevies kedy to budes potrebovat a totot skreckovanie veci je nezmysel

zmrzlinka8
24. feb 2026
@puremum

predaj to .. z ausetrene peniaze na garazi a peniaze kt na tom ziskas si veci kupis novsie a modernejsie .. sama nevies kedy to budes potrebovat a totot skreckovanie veci je nezmysel

@puremum tiez mi to hovoria ludia

autor
24. feb 2026
@puremum

@puremum lenže to sú moje osobné veci, ktoré potrebujem. Tak stromček na Vianoce, bicykel, ktorí využívam, lyže teraz v zime, korčule zimné a letné, ventilátor v lete, telku predávať nechcem, je super, PC ešte využijem, keď mi dôjde tento môj. Teraz tam odnesiem zimné veci, čižmy, bundy, kamáty, svetre a prinesiem si jarné a letné veci. Plus keď idem na služobku, zoberiem odtiaľ kufor a po služobke ho vrátim.

anonym_176fc7
24. feb 2026

Ja som človek, ktorý neznáša uskladňovanie typu “možno raz”, takze predať/darovať/vyhodiť. Neplatila by som 1000€ ročne za uskladňovanie takýchto hlúposti. Nechaj si len to, čo potrebuješ (jeden stromček, korčule len ak reálne vyuzivas atď). Ak nemáš kde v byte skladovať oblečenie a obuv, tak ti treba asi väčší byt alebo menej vecí. Nemá to logiku….vsak sezónne veci schovam do skrine/satnika/postele vo vákuových vreciach a nie do nejakej hnusnej garáže. Kufre dám na skriňu/do skrine. Zbieraš blbosti a potom na to doplácaš.

autor
24. feb 2026
@anonym_176fc7

Ja som človek, ktorý neznáša uskladňovanie typu “možno raz”, takze predať/darovať/vyhodiť. Neplatila by som 1000€ ročne za uskladňovanie takýchto hlúposti. Nechaj si len to, čo potrebuješ (jeden stromček, korčule len ak reálne vyuzivas atď). Ak nemáš kde v byte skladovať oblečenie a obuv, tak ti treba asi väčší byt alebo menej vecí. Nemá to logiku….vsak sezónne veci schovam do skrine/satnika/postele vo vákuových vreciach a nie do nejakej hnusnej garáže. Kufre dám na skriňu/do skrine. Zbieraš blbosti a potom na to doplácaš.

@anonym_176fc7 sezónne veci som mala vždy u mami. Aj bicykel som mala u mamy, plus korčule, apd. Vždy som si tam odniesla sezónne veci a doniesla tie aktuálne.

anonym_fb3cd7
24. feb 2026
@anonym_autor

@puremum lenže to sú moje osobné veci, ktoré potrebujem. Tak stromček na Vianoce, bicykel, ktorí využívam, lyže teraz v zime, korčule zimné a letné, ventilátor v lete, telku predávať nechcem, je super, PC ešte využijem, keď mi dôjde tento môj. Teraz tam odnesiem zimné veci, čižmy, bundy, kamáty, svetre a prinesiem si jarné a letné veci. Plus keď idem na služobku, zoberiem odtiaľ kufor a po služobke ho vrátim.

@anonym_autor lenže ten vianočný stromček atď ťa stojí 950€

autor
24. feb 2026
@anonym_fb3cd7

@anonym_autor lenže ten vianočný stromček atď ťa stojí 950€

@anonym_fb3cd7 vianocny stromcek, veci na oblecenie, bicykel, korcule, ventilator, lyze, kufre apd. Ja tie veci potrebujem a vyuzivam ich kontinualne pocas roka. Este raz, keby som ich nepotrebovala, tak nemam garaz. Hladam lacnejsiu formu uskladenia veci.

anonym_fb3cd7
24. feb 2026

Využi priestor v posteli, pod sedačkou, kúp boxy a hoci aj za dvere vyskladaj po plafón..

anonym_176fc7
24. feb 2026

Všetky návrhy už padli, iná alternatíva neexistuje. Kúp si väčší byt s pivnicou, ak nechceš garáž a nemáš inak na to miesto akú radu čakáš? Ak nemáš u seba doma miesto, tak bohužiaľ. Musíš mať menej vecí, inak to nejde.

mmia96
24. feb 2026

Akú radu čakáš? Najlepšie je tie veci pretriediť a bez milosti povyhadzovať/predať/darovať. Pochybujem, že všetko to oblečenie čo máš aj nosíš. Ja som takto nedávno vypratala celý byt aj pivnicu a teraz mám kopec miesta. Neškrečkuj.

anonym_fb3cd7
24. feb 2026
@anonym_176fc7

Všetky návrhy už padli, iná alternatíva neexistuje. Kúp si väčší byt s pivnicou, ak nechceš garáž a nemáš inak na to miesto akú radu čakáš? Ak nemáš u seba doma miesto, tak bohužiaľ. Musíš mať menej vecí, inak to nejde.

@anonym_176fc7 presne, za 950€ by som išla radšej na dovolenku..

anonym_de831a
24. feb 2026

Krstná dcéra si v časti garsónky dala urobiť pódium vysoké asi pol metra a podeň dva veľké vysúvacie šuplíky, veľa veci sa jej tam zmestí.

autor
24. feb 2026
@mmia96

Akú radu čakáš? Najlepšie je tie veci pretriediť a bez milosti povyhadzovať/predať/darovať. Pochybujem, že všetko to oblečenie čo máš aj nosíš. Ja som takto nedávno vypratala celý byt aj pivnicu a teraz mám kopec miesta. Neškrečkuj.

@mmia96 a keď teraz predám lyže, tam v novembri budem kupovať nové? Keď predám bike, tak na jar budem zháňať ďalší? Zimné a letné vec predám, v čom budem chodiť na zimu av lete? Či nerozumiem. To sú všetko veci, ktoré nosím, potrebujem, využívam, Hľadám tu, či niekto nevie o nejakej lacnejšej alternatíve, o ktorej neviem ja.

cyberk
24. feb 2026

Predaj mamin + svoj byt a kup si vacsi.

autor
24. feb 2026
@anonym_de831a

Krstná dcéra si v časti garsónky dala urobiť pódium vysoké asi pol metra a podeň dva veľké vysúvacie šuplíky, veľa veci sa jej tam zmestí.

@anonym_de831a a tam dala bicykel, lyže, kufre, tašky, stromček a televízor s ventilátorom? Ja mám tiež doma vstavanú slriňu.

anonym_fb3cd7
24. feb 2026
@mmia96

@mmia96 pokiaľ človek nemá systém, zaprace aj 4izbák.
Stromček stačí malý, korčule uni, bicykel skladací(mám), veľa vecí sa dá zloziť napr do krabíc, ale ľudia skladujú aj krabicu, aj danú vec zvlášť.
Rovnako ako skladujú prázdne kufre, nedajú tam bundy atď, tie dajú zvlášť do vriec..

autor
24. feb 2026
@cyberk

Predaj mamin + svoj byt a kup si vacsi.

@cyberk no super, mamin byt sa predal a prededil medzi všetkých dedičov. Jej bola iba polovica bytu /starého, neprerobeného v pôvodnom stave/.

autor
24. feb 2026
@anonym_fb3cd7

@mmia96 pokiaľ človek nemá systém, zaprace aj 4izbák.
Stromček stačí malý, korčule uni, bicykel skladací(mám), veľa vecí sa dá zloziť napr do krabíc, ale ľudia skladujú aj krabicu, aj danú vec zvlášť.
Rovnako ako skladujú prázdne kufre, nedajú tam bundy atď, tie dajú zvlášť do vriec..

@anonym_fb3cd7 v každom kufri niečo mám. Veci mám pobalené vákuovo. Samozrejme, čo sa dá. To, čo sa nedá - bike - je voľne stojaci. všetky veci sú väčšinou vo vreciach alebo zabalené. V dvoch krabiciach mám dokumenty ešte po mame a svoje.

lasona
24. feb 2026

Neviem si predstavit platiť za uskladnenie. To zimné veci mas mimo skrine? Kolko mas tych veci? Ja mam jednu skriňu a tam mam všetko, neviem si predstavit všetko prekladať.akoze lyze, bicykel chapem...ale príde mi to nejak vela....

autor
24. feb 2026
@lasona

Neviem si predstavit platiť za uskladnenie. To zimné veci mas mimo skrine? Kolko mas tych veci? Ja mam jednu skriňu a tam mam všetko, neviem si predstavit všetko prekladať.akoze lyze, bicykel chapem...ale príde mi to nejak vela....

@lasona tak mám jednu izbu a kuchyńu a mini chodbu. Na chodbe je obuvník, vešiaková stena, zrkadlo. Izba - vstavaná skrińa - menšia, komoda pod televízorom, kreslo, stolík, posteľ. Kuchyńa je menšia, je tam stôl a stolička jedna. V tej jednej skrini mám všetko, aj oblečenie, aj veci do domácnosti,dokonca spotrebiče tam mám, keďže nemám toľko miesta v kuchyni. Čiže teplovzdušnú fritétu, parný hrniec, kuchynský robot mám v skrini v krabici.

anonym_a79cad
24. feb 2026

malu pivnicu mas- tam nike lyze korcule... pod postel zimne veci v lete v lete zimne ... vyuzit byt poriadne kazd emiesto na uskladnenie- 2 skatule dokumentov ? prefotit dolezite ulozit na disk ako pdf .. oblecenie zredukovat ..co si nemala viac ako rok na sebe-nepotrebujes ..rovnako topanky a kabelky ... spotrebice to iste- co nepouzivas a mas to co ak nahodou niekedy-nepotrebujes ....

anonym_673b0f
24. feb 2026

Oblečenie by som si nechala iba také čo nosím, sezóne veci skriňa a zvyšok vákuové vrece. Pivnicu máš ale malú, neexistuje aby si tam nedala bicykel, korčule, lyže. Však to dáš na stojáka a aj keby je to malý obdĺžnik zmestí sa. PC a TV by som predala, nemá zmysel držať veci ktoré nevyužívaš.

Strana
z2