icon

Ako znovu nasporiť na splnenie snov?

31. okt 2025

Mám 2 deti a manžela, po poslednej RD s menším dieťaťom som bola pol roka na podpore a vďaka tomu som ušetrila celkom pekné peniaze. Dá sa povedať že 6 mesačny môj príjem. Pokazilo sa mi auto potrebujem si kúpiť nový. Vôbec neviem aké ani koľko ma to bude stáť no isto to nebude lacný špás. Čo mám robiť auto potrebujem do práce aj menezovat a nosiť vyzdvihovať deti. Lenže tie peniaze som šetrila na môj sen, chcela som si dať spraviť jeden estetický zákrok.
Je mi za tým ľúto lebo vidím aké je všetko drahé, každým rokom je to ťažšie finančne a už možno nikdy nenasetrim na ten svoj sen. Robím všetky rady čo som kedy čítala na tému ako šetriť, občas si doprajem pre seba niečo malé. No neviem ako znova získať nejakú rezervu a tiež neviem sa s tým stotožniť že musím sa rozlúčiť s mojím snom.

Strana
z4
minenkaa
31. okt 2025

@anonym_autor si anonym tak sa opýtam aký zákrok keď ja taký dráhy,mňa strasne zaujima aké úpravy majú ľudia

blondiee83
31. okt 2025

A co tak auto na leasing? Druha vec - pises, akoby si bola v tej domacnosti sama - co manzel? Na neho sa neda financne spolahnut? ze by prispel napr. na akontaciu a ty by si si sama splacala splatky alebo by ti ten estetricky zakrok venoval k sviatku - nebudes mat coskoro okruhliny? Mohla by si rodine povedat, nech ti nekupuju blbosti, ale radsej prispeju

zmrzlinka2021
31. okt 2025

@anonym_autor

Tvoj manžel nech ti zaplatí tvoj sen. Ste rodina.

minenkaa
31. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Tvoj manžel nech ti zaplatí tvoj sen. Ste rodina.

@zmrzlinka2021 a preto ,že sú rodina je muz nemôže zaplatiť ten zákrok ,môžu ho spolu zaplatiť

autor
31. okt 2025
@minenkaa

@anonym_autor si anonym tak sa opýtam aký zákrok keď ja taký dráhy,mňa strasne zaujima aké úpravy majú ľudia

@minenkaa Chcela som zubné implantáty.

minenkaa
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor jooj tak to chápem ,nedajú sa na splátky spraviť

autor
31. okt 2025
@blondiee83

A co tak auto na leasing? Druha vec - pises, akoby si bola v tej domacnosti sama - co manzel? Na neho sa neda financne spolahnut? ze by prispel napr. na akontaciu a ty by si si sama splacala splatky alebo by ti ten estetricky zakrok venoval k sviatku - nebudes mat coskoro okruhliny? Mohla by si rodine povedat, nech ti nekupuju blbosti, ale radsej prispeju

@blondiee83 Nemôžem si zobrať na leasing, máme hypotéku a plus leasing by sme nedali finančne.

minenkaa
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor daj si teda robiť postupne ,koľko potrebujes zubov

anonym_a958f2
31. okt 2025

@anonym_autor a muža máš na čo ...

anonym_2e1142
1. nov 2025

Pises ako by si bola slobodna matka bez manzela.

anonym_77acec
1. nov 2025

@anonym_autor napíšem ti môj prípad, už pri prvom dieťati som sa plánovala vrátiť do práce skôr, však hypo. Od 1.3. by som už mohla nastúpiť keď som zistila že som zas tehotná už v treťom mesiaci, po druhom dieťati som už nastúpila skorej už pri 18m dieťaťi som robila ttp8h denne, pred tým menej. Všetky peniaze.som odkladala, tiež chcem zuby, hľadala som dlho kým som našla miesto v zahraničí kde by na vtedy vyšlo v prepočte 3k. Samozrejme aj auto by bodlo.ale sny zostali snami. Až na jeden výlet som z tých peňazí čo som za rok a pol nasporila išlo všetko na liečbu dieťaťa a poreciu zahraničním šlecialitom a ešte sme si museli požičať od mojej rodiny. Keď sa nám auto pokazilo kúpili sme za 500 a teraz má 24 rokov. Síce som do dnes ,zubatá,, ale moje dieťa sa uzdravilo a to je pre mňa oveľa dôležitejšie
Peniaze boli a budú

anonym_092ce9
1. nov 2025

Ja sice implantat nemam,museli ist vsetky vrchne zuby von,a mam protezu.Neni ani poznat,ze mam take zuby a do kopy to bolo 1000eur.Ziadna extra vysoka suma.

anonym_092ce9
1. nov 2025

A tiez si budem musiet tak dat aj dolne,ale tam mi musi nieco nechat,lebo dolna proteza drzi horsie ako vrchna.Co je ozaj zaujimave.

anonym_5ba129
1. nov 2025

@anonym_autor ale to mame vsetci tiez sme dostali odmeny a bum auto oprava 2000 euro, co ti poviem. to su proste necakane vydaje. nebudem pisat o zuboch...

autor
1. nov 2025
@anonym_a958f2

@anonym_autor a muža máš na čo ...

@anonym_a958f2 Muž nezarába tisíce a on má svoje auto čo financuje.

autor
1. nov 2025
@anonym_77acec

@anonym_autor napíšem ti môj prípad, už pri prvom dieťati som sa plánovala vrátiť do práce skôr, však hypo. Od 1.3. by som už mohla nastúpiť keď som zistila že som zas tehotná už v treťom mesiaci, po druhom dieťati som už nastúpila skorej už pri 18m dieťaťi som robila ttp8h denne, pred tým menej. Všetky peniaze.som odkladala, tiež chcem zuby, hľadala som dlho kým som našla miesto v zahraničí kde by na vtedy vyšlo v prepočte 3k. Samozrejme aj auto by bodlo.ale sny zostali snami. Až na jeden výlet som z tých peňazí čo som za rok a pol nasporila išlo všetko na liečbu dieťaťa a poreciu zahraničním šlecialitom a ešte sme si museli požičať od mojej rodiny. Keď sa nám auto pokazilo kúpili sme za 500 a teraz má 24 rokov. Síce som do dnes ,zubatá,, ale moje dieťa sa uzdravilo a to je pre mňa oveľa dôležitejšie
Peniaze boli a budú

@anonym_77acec Áno to je pravda že zdravie je najdôležitejšie a hlavne detí. No aj tak mi je to ľúto že už toľko peňazí si nenasporim. Že peniaze boli aj budú to neni také ľahké povedať, neviem ako žijete vy no ja už cítim zdražovanie a už pár mesiacov si musím uťahovať opasky.

blondiee83
1. nov 2025

Jedno mi nie je jasne. Ak si bola ma podpore a dokazala si vtedy usetrit pekne peniaze, preco to nedokazes z platu?

anonym_91a545
1. nov 2025
@blondiee83

Jedno mi nie je jasne. Ak si bola ma podpore a dokazala si vtedy usetrit pekne peniaze, preco to nedokazes z platu?

@blondiee83 najpravdepodobnejsie dala vypoved a vyuzila trik na max podporu

anonym_107f46
1. nov 2025

@anonym_autor no vidíš, dobehla ta karma. "Uzi" si peniažky z podpory.

anonym_107f46
1. nov 2025
@blondiee83

@blondiee83 lebo pravdepodobne mala klasický ofajc s max.podporou a v reali zaraba 800 netto

anonym_c9a283
1. nov 2025

A okrem šetrenia počas tejto podpory nemáte nič? Predtým žiadne úspory? Muž nič nesporí? Keď už takto vydelujete moje tvoje. A čo že on financuje svoje auto. Ty to auto potrebuješ pre vašu rodinu, nie z rozmaru. A svoj sen máš tiež právo si splniť ak sú na to spoločne financie.
Autorka neporadíme ti nijak ak nevieme tieto veci okolo. Kolko máte okrem toho penazi?

autor
1. nov 2025
@blondiee83

@blondiee83 Šetrím aj z platu samozrejme no teraz máme hypotéku aj deti tak to ide pomalšie.

autor
1. nov 2025
@anonym_107f46

@anonym_autor no vidíš, dobehla ta karma. "Uzi" si peniažky z podpory.

@anonym_107f46 Aká karma si normálna, dala som výpoveď lebo som nechcela vrátiť sa do práce na 12tky pri malých deťoch. Našla som po RD lepšiu platenú prácu na jednu zmenu.

autor
1. nov 2025
@anonym_c9a283

A okrem šetrenia počas tejto podpory nemáte nič? Predtým žiadne úspory? Muž nič nesporí? Keď už takto vydelujete moje tvoje. A čo že on financuje svoje auto. Ty to auto potrebuješ pre vašu rodinu, nie z rozmaru. A svoj sen máš tiež právo si splniť ak sú na to spoločne financie.
Autorka neporadíme ti nijak ak nevieme tieto veci okolo. Kolko máte okrem toho penazi?

@anonym_c9a283 Mali sme predtým úspory skoro 50 tisíc ale dali sme to do hypotéky tých 20 percent sme z toho zaplatili plus isté prerábky čo bolo treba.

blondiee83
1. nov 2025

Musite si sadnut s manzelom a dohodnut sa, kolko by vedel dat zo svojho platu na leasing on a kolko ty a ci to teda bude postacpvat. To je jedno, ze on plati svoje auto, ty kvoli detom tiez potrebujes auto. A ja nevidim jediny dovod, preco by ti s tym nemal pomoct. Ak mu to financie umoznuju.

anonym_107f46
1. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_107f46 Aká karma si normálna, dala som výpoveď lebo som nechcela vrátiť sa do práce na 12tky pri malých deťoch. Našla som po RD lepšiu platenú prácu na jednu zmenu.

@anonym_autor ano, poznáme. A podpora bola maximálna, ze? No vidis. Tak si daj opraviť zuby a cestuj MHD. A inak ako tu už napisali, muz nezaraba? A na normálnych klinikách sa dá dohodnúť na splátkach, neviem kam chodíš ty.

anonym_9f68bb
1. nov 2025
@anonym_107f46

@anonym_autor ano, poznáme. A podpora bola maximálna, ze? No vidis. Tak si daj opraviť zuby a cestuj MHD. A inak ako tu už napisali, muz nezaraba? A na normálnych klinikách sa dá dohodnúť na splátkach, neviem kam chodíš ty.

@anonym_107f46 lebo MHD je všade...ja by som sa do práce bez auta nedostala

anonym_c9a283
1. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_c9a283 Mali sme predtým úspory skoro 50 tisíc ale dali sme to do hypotéky tých 20 percent sme z toho zaplatili plus isté prerábky čo bolo treba.

@anonym_autor takže teraz máte? To je taký problém napísať, keď chceš radu? Ja neviem čo od nás očakávaš. Je rozdiel či máte teraz 30 tisíc na účte alebo okrem tých ušetrených z podpory skoro nič. Ak tá druhá možnosť, tak aj bez pokazeného auta by bola hlúposť dať všetko na zuby ak to úplne nutne nepotrebuješ. Bez týchto info sa ťažko radí. Všeobecne by ludia nemali na auto minut viac ako 20-30% úspor. Tak rátaj, keď to s nami nechceš zdielat. Nechapem potom načo si pýtaš rady. To je ako keby sa ja pýtam báb aké rodinné auto kúpiť a nepoviem či mam rozpočet 5 tisíc alebo 80 tisíc.

anonym_923260
1. nov 2025

@anonym_autor Chces Mercedes a mas na Daciu. Kolko zubov? Nie je to mozne nahradit korunkami, mostikom, fazetami? Ver mi, ze existuju lacnejsie moznosti a implantaty nie su naveky, max.kovova cast v dasnach.

autor
1. nov 2025
@anonym_107f46

@anonym_107f46 Nie nebola maximálna a aj keby bola čo závidíš že som bola na podpore. Kopa žien boli a mala som odrobene pred deťmi 10 rokov v jednej firme. Keďže mám dieťa narodené v marci musela som nejak vykryť mesiace do septembra. Ale ani neviem na čo ti to píšem, keď nemáš čo poradiť tak nemusíš reagovať.

Strana
z4