Ako zvládnuť výzvu roku bez nákupov?
Ahojte, dali ste si niektorá takúto výzvu byť pol roka-rok-dva bez nakupov? Vydržali ste to? Bolo to pre vás náročné alebo úplne v pohode?
ano ja, vydrzala som, na moje prekvapenie stale som si mala co obliect a nemala som pocit ze nieco stale potrebujem. Ale to ja som minala vela mesacne na oblecenie. Prve 2 mes bola kriza, stale som mala potrebu sledovat eshopy ale potom to preslo. Za mna super vyzva
@anonym_autor to ako čo tým myslíš? Bez akých nákupov? Spotrebný tovar, drogéria, potraviny…?
nemusím si dávat taku vyzvu stačia mi čisla na učte, pri detoch každu chvilu sa niečo kupuje ani neostane,
Myslis nakup oblecenia a topanok? V pohode.. na nakup chodim tak raz za rok, aj to do sekaca, pretoze oblecenia mam stale dost.
tak pri detoch si to nevie predstavit a teda upresni co myslis?
Ak myslis oblecenie, obuv, elektroniku a podobne, uz dlho kupujem nove len ked sa nieco pokazi alebo roztrha. Samozrejme dietatu rastie noha, tak ma nove topanky kazdeho pol roka a oblecenie tiez potrebuje stale vacsie. Vianocne ozdoby som, napriklad, nedokupila roky, ani ziadne dekoracie. Jedine kde sa musim velmi krotit su kvety do zahrady.
A nepotrebovala som k tomu ziadnu vyzvu, tak nejak prirodzene som dospela k poznaniu, ze nepotrebujem kupovat to co nepotrebujem.
@anonym_autor úprimne ja nie…som úprimná hlavne k sebe🙈
aké nákupy presne ? ja som si pre seba nekúpila na oblečenie sama nič už 2 roky kozmetiku, potraviny , spotrebný tovar si neviem predstaviť tak dlho nekupovať
@anonym_18a8d7
@anonym_93c2fd baby veď logicky asi nemyslím potraviny, či? Myslím skôr oblečenie a celkovo také zbytočnosti,čo človeku ani netreba, napr desiaty ruz
Tak upresnujem. Myslím oblečenie,obuv, prípadne aj kozmetiku. Samozrejme nie v zmysle, že teraz nič nekupujem,tak budem chodiť v slapkach aj v zime alebo si nekúpim krém na tvár. Ale nie piaty pár zimných topánok a desiaty ruz. A teda hlavne oblečenie som myslela
A myslím máš ženy, nie pre deti
Čo sa týka oblečenia, vezmi všetko von zo skrine a radikálne vytried, nechaj si len to, čo naozaj nosis a ďalšie už nekupuj...možno si len dokúpiť kvalitný kapsulovy šatník ( ja mám len veci biele, šedé, béžové, čierne), doplním farebnou kabelkou, šatkou...
@anonym_autor ja kupujem, co mi treba a ked mi treba, takze ked sa botasky znicia po roku, kupim nove, nebudem predsa bosa. Nie som typ, co ma 20 parov topanok a 20 kabeliek.
Ale nechapem zase zeny, co si kazdy rok kupia novu vetrovku na zimu.
Najviac aj tak kupujem detom ktore rastu.
@anonym_autor odkedy mam deti tak tak fungujem 😅 chcela som si kúpiť top a miesto toho jasne,ze sebe nič a deťom som vždy ci tričko alebo tepláky 🤣 sebe keď potrebujem napr obuv dnes na zimu
@anonym_autor odkedy mam deti tak tak fungujem 😅 chcela som si kúpiť top a miesto toho jasne,ze sebe nič a deťom som vždy ci tričko alebo tepláky 🤣 sebe keď potrebujem napr obuv dnes na zimu
@katulienocka999 ja tak isto 😁 skor detom ako sebe...to uz fakt cielene ked nieco potrebujem...a najhorsie, ked nic nenajdem co by sa mi pacilo ci sedelo 🤦♀️
Zredukovala som satnik na minimum… teraz kupujem, len ak sa nieco rozpadne … nemam ziadne „modne veci“ . Naozaj len to co nosim …napr biele tenisky kupim v sept a v juni idu do kosa .., ak sa znicia, skor.
Ja som neskusala ale uz som o tom pocula. A asi by mi to bolo treba lebo kolko krat kupim na seba veci aj ked nemusim. Potom mam doma 20 bund a mam nervy, ze ich je vela. Mozno to niekedy skusim ☺️
Jedna moja znama toto v minulosti absolvovala, bol s nou aj niekde rozhovor. Bolo to par rokov dozadu a nakoniec priznala, ze si nejake veci kupovala, ako napriklad spodne pradlo, ponozky a pod. Co je podla mna nie je rok bez nakupovania. Ona vtedy tvrdila, ze to myslela len na vrchne oblecenie a topanky a ze ked sa jej nieco rozpadlo, tak to kupila. Za mna je to cele fake, bude nekupujem nic alebo to nevolam rok bez nakupovania.
Jedna moja znama toto v minulosti absolvovala, bol s nou aj niekde rozhovor. Bolo to par rokov dozadu a nakoniec priznala, ze si nejake veci kupovala, ako napriklad spodne pradlo, ponozky a pod. Co je podla mna nie je rok bez nakupovania. Ona vtedy tvrdila, ze to myslela len na vrchne oblecenie a topanky a ze ked sa jej nieco rozpadlo, tak to kupila. Za mna je to cele fake, bude nekupujem nic alebo to nevolam rok bez nakupovania.
@muchotrafka298 tak ani, ale zas hádam nebude chodiť bez gatiek a ponožiek. Tak mala takú light verziu.
@muchotrafka298 tak ani, ale zas hádam nebude chodiť bez gatiek a ponožiek. Tak mala takú light verziu.
@anonym_autor rok bez nakupov je rok bez nakupov, ze si na seba nekupim nic. U nej by som. nakolko som ju dobre poznala, nepredpokladala, ze ma doma 1 ks spodneho pradla a ked sa jej rozsype, tak si musi nutne kupit nove. LEbo to nema ziadna zena podla mojho nazoru, ktora by isla do takejto vyzvy.
Ja osobne si ziadne vyzvy taketo nedavam, kupim vtedy, ked potrebujem. Mam primerane oblecenia, obuvi aj doplnkov a kabeliek. Nemam plne skrine veci, ze 15 zimnych bund alebo 100 siat.
ja som si to trosku upravila - najprv som pretriedila veci, popredavala, co sa dalo.
Z toho boli financie, s ktorymi som hospodarila na taketo vydavky.
A takto to "krutila" nejaku chvilku - kupila si nieco, co sa mi zapacilo, neskor predala.
Uplne zablokovanie nakupov pre seba by som nechcela a asi nevydrzala
Oblečenie si viem v pohode predstaviť nekupovať rok. Ja uz som dobre dlho žiadne oblečenie okrem gatiek, podprseniek a ponoziek nekupovala pre seba. Kozmetiku si neviem predstaviť. Každý mesiac musím mať niečo nové a niečo, čo sa mi míňa. 🤷🏻♀️
Tak upresnujem. Myslím oblečenie,obuv, prípadne aj kozmetiku. Samozrejme nie v zmysle, že teraz nič nekupujem,tak budem chodiť v slapkach aj v zime alebo si nekúpim krém na tvár. Ale nie piaty pár zimných topánok a desiaty ruz. A teda hlavne oblečenie som myslela
@anonym_autor nuž nemám.päť párov zimných topánok a nikdy som toľko nemala(anime tieto som nekúpila za posledný rok)a minimálne 15r som si nekúpila žiaden rúz, lak na nechty či mame-up
@anonym_autor v tom pripade (po mnohych specifikaciach) som cely zivot bez nakupov... nikdy ma nebralo kupovat nieco zbytocne... radsej si dopriat z veci, ktore si viem uzit (kvalitu, dobre jedlo, dobra dovolenka)... ale taky hoarding, to ma nebralo nikdy
@anonym_autor uplne v pohode. Ked som setrila na byvanie, tak som naozaj kupovala len veci potrebne, drogeriu len nutnu, ruze ma nebavia...je to cele len o tom, nepatrat po eshopoch, nechodit tam a ked musis, tak dat na zoznam priani a nechat to tam. Vratit sa tam za mesiac, dva, a uz to ani nebudes chciet.
Nie je to tazke.
Ale najlepsie je nedrzat ten mobil v ruke, ale radsej ist von, alebo citat knihu, pozerat telku, jednoducho dat prec telefon.
Inak doporucujem to zobrat spolu s digitalnym detoxom, preckas ten prvy mesiac-dva a potom uz ta to ani nenapadne.
a čo, rozmýšľaš že pojdeš do tej výzvy?
a čo, rozmýšľaš že pojdeš do tej výzvy?
@veselo_neveselo tak to t je dobrý nápad aj ten digitálny detox
@biba_18 áno, uvažujem aspoň napr pol roka skúsiť. Nemám plne skrine veci,cale predsa len...
@anonym_autor povedz od kedy a idem do toho ☺️
@anonym_autor povedz od kedy a idem do toho ☺️
@biba_18 asi od nového roka. Ty veľa nakupuješ? Či prečo ťa to zaujalo?
Ak neratam nohavicky a ponozky tricka a leginy tak som si na seba nekupila nic uz naozaj davno.naposledy tehotenske oblecenie cez bazar inak nosim svoje oblecenie tsku nestarnucu klasiku ziadne modne vystrelky ani kikiriki farby nekupujem.drzim si vahu aj postavu rovnaku mimo tehotenstiev.kabat mam este od strednej zimna bunda taha 6ty rok plavky tiez. topanky striedam tak sa mi tak rychlo neobnosia. Mikiny rifle tricka stale rovnake.ja sa v tom citim dobre.kabelku som vymenila za tasku na kocik a par ruksakov. A je velmi zaujimave ze hoci nekupujem takmer nic tak kazdy rok z tej skrine este jeden mech vyhodim.. za mlada prisla vyplata a hor sa na nakupy asi som sa vtedy dobre zasobila.

aké nákupy presne ? ja som si pre seba nekúpila na oblečenie sama nič už 2 roky kozmetiku, potraviny , spotrebný tovar si neviem predstaviť tak dlho nekupovať