icon

Elektrina ZSE verzus SPP

patrikx555
Včera o 16:32

Ahojte. Dnes mi volali od SPP, že ak si vezmem od nich elektrinu vychádza to lacnejšie až o 8%. Máte niekto skúsenosť? Momentálne som pozeral zmluvu a ešte máme na rok od ZSE a zmluvná pokuta by bola 100€ takže zatiaľ nie ale keď prejde ten rok by som to zvážil? Prešli ste niekto a je to ozaj lacnejšie alebo len pekne spievajú,keď vtáčika lapajú?

alenamihal
Včera o 16:38

Uprimne ja lutujem ,ze sme presli rok dozadu k SPP... ano daju ti 2x po 50eur ..ale napr. mame byt 52m2 13r sme boli v ZSE a posledne 4r je nehnutelnost neobyvava a stale rok co rok sme mali mes,.preddavky 30e a minuly rok v aprili sme presli k SPP A BUM mali sme preplatok 20e a este nam zvysili na 40e mes.zalohy ☹️ ... nechapem preco,planujem ist do pobocky a opytat sa dovod... o 10e mes je dost a ked tam nikto nebyva,len tak idu kamery a chladnicka...
v juni mam vyuctovanie za dom ,tak som zvedava ...

alenamihal
Včera o 16:41
@alenamihal

Uprimne ja lutujem ,ze sme presli rok dozadu k SPP... ano daju ti 2x po 50eur ..ale napr. mame byt 52m2 13r sme boli v ZSE a posledne 4r je nehnutelnost neobyvava a stale rok co rok sme mali mes,.preddavky 30e a minuly rok v aprili sme presli k SPP A BUM mali sme preplatok 20e a este nam zvysili na 40e mes.zalohy ☹️ ... nechapem preco,planujem ist do pobocky a opytat sa dovod... o 10e mes je dost a ked tam nikto nebyva,len tak idu kamery a chladnicka...
v juni mam vyuctovanie za dom ,tak som zvedava ...

@alenamihal este na okraj ,rocna spotreba je cca rovnaka kazdy rok

pako24
Včera o 16:44

@patrikx555 z cien dodávateľov energií nevyjde ani divá sviňa.... nevedia ti dlhodobo povedať, koľko ťa bude energia stáť, nedopátraš sa ich nákupnej politiky - či kupujú spotovo alebo zazmluvňujú dopredu, ak to tu niekto objektívne porovná, mali by ho navrhnúť na Nobelovu cenu za fyziku....

maranco
Včera o 17:44

@patrikx555 tu si zadaj tarifné pásmo a ročnú spotrebu a zistíš aká je úspora či sa ti oplatí niečo meniť
Súčasný dodávateľ elektriny máš Energetika Slovensko, a. s.
https://data.urso.gov.sk/CISRES/Agenda.nsf/Kalk...

pako24
Včera o 19:15
@maranco

@patrikx555 tu si zadaj tarifné pásmo a ročnú spotrebu a zistíš aká je úspora či sa ti oplatí niečo meniť
Súčasný dodávateľ elektriny máš Energetika Slovensko, a. s.
https://data.urso.gov.sk/CISRES/Agenda.nsf/Kalk...

@maranco tie ceny platia pre rok 2026?

maranco
Včera o 19:42
@pako24

@maranco tie ceny platia pre rok 2026?

@pako24 áno pozri stĺpec Komentáre

pako24
Včera o 20:18
@maranco

@pako24 áno pozri stĺpec Komentáre

@maranco ok, pri SSE je tam rok 2025, preto som si nebol istý, ale to je zjavne preklep...

maranco
Včera o 20:23
@pako24

@maranco ok, pri SSE je tam rok 2025, preto som si nebol istý, ale to je zjavne preklep...

@pako24 možno ešte nedodali nový cenník, neviem

pako24
Včera o 20:36
@maranco

@pako24 možno ešte nedodali nový cenník, neviem

@maranco pripojené rozhodnutie ÚRSO je pre rok 2026

anonym_b2ab1d
Včera o 21:05

@patrikx555 "Lacnejšie" je relatívny pojem. Dnes budeš mať lacnejšiu elektrinu, o pol roka už nie. A voči čomu lacnejšiu? Inému dodávateľovi? Zvyčajne dávajú nejakú zľavu na pár mesiacov, aby ťa nalákali. Kvôli zľave nemá zmysel meniť dodávateľa.

Ja odoberám aj plyn aj elektrinu od SPP, aby som nemusel riešiť energie s dvomi dodávateľmi. A neporovnávam každého pol roka, či ZSE, alebo iný dodávateľ má o 10 € lacnejšie, alebo nie.

janka2501
Dnes o 06:51

My mame na dome 9r plyn a elekteinu od SPP, predtym sme na byte mali 4r od SPP

anonym_a36b4a
Dnes o 07:25

Ja si myslim (ked som to raz ratal, ked tiez otravovali), ze tych 8% alebo kolkokolvek ti ponuknu bude len z casti, ktora je priamo za elektrinu. Kedze ten "ucet" sa sklada z roznych casti (dodavky, podpora obnovitelnych zdrojov a co ja viem co este), tak ty napriklad mas ucet 30 eur mesacne, ale ked odratas elektromer, a vsetky tie blbosti, tak mas cisty ucet za elektrinu dajme tomu 20 eur... a z toho 8% (ak vobec)...
Za mna pri standardnych odberateloch je jedno kde si. Ziadne terno v cene sa nekona. Zaujimave to zacina byt pre stare baraky s hrozne vysokymi cenami za kurenie / elektrinu (v stovkach eur mesacne)... tam ta uspora nieco znamena... ale to je zase samovrazda v takom byvat...