Aký je správny čas pre veľkonočné pochúťky?
Či len všetko sa je v pondelok ?
čas vypnúť internety
čas vypnúť internety
@anonym_392bbb nemala som v rodine príklad neoslavovali sme veľkú noc preto sa pýtam že kedy čo jesť
@anonym_392bbb nemala som v rodine príklad neoslavovali sme veľkú noc preto sa pýtam že kedy čo jesť
@anonym_autor my sme pripravili v sobotu vecer a jedli v nedelu a pondelok na ranajky, ale aj pocas dna lebo to jedlo milujeme.
U nas v rodine sa zacinalo spolocnymi ranajkami v nedelu. Takisto sme ranajkovali v pondelok.
Do nedele bol kvazi post. Velky piatok uplne bez masa, v sobotu normalne jedlo. U kamaratiek sa vsak zacinalo uz v sobotu vecer po prichode z kostola a posvateni jedla. Vychodne Slovensko.
U nas v rodine sa zacinalo spolocnymi ranajkami v nedelu. Takisto sme ranajkovali v pondelok.
Do nedele bol kvazi post. Velky piatok uplne bez masa, v sobotu normalne jedlo. U kamaratiek sa vsak zacinalo uz v sobotu vecer po prichode z kostola a posvateni jedla. Vychodne Slovensko.
@anonym_78f444 ďakujem pekne za vysvetlenie 🙂
@anonym_autor my sme pripravili v sobotu vecer a jedli v nedelu a pondelok na ranajky, ale aj pocas dna lebo to jedlo milujeme.
@anonym_673190 ďakujem 🙂
@anonym_autor vsak si sprav/daj vtedy, kedy chces ty/mas nato chut..
My ich vyjedame odkedy su hotove. Salat sme pred chvilou ochutnavali, vecerat budeme to co uz bude v chladnicke, teda vsetko.
Nie, nie je to len v pondelok. Veľkonočné zvyky sa spájajú s viacerými dňami, ale šibačka a oblievačka patria najmä na Veľkonočný pondelok. Už predtým je Veľký piatok, Biela sobota a Veľkonočná nedeľa, pričom každý z týchto dní má svoje tradície. Takže pondelok je hlavne na pochôdzky, ale Veľká noc trvá viac dní.
Ja nie som praktikujuca veriaca, takze jeme to, co nam chuti. Ja som vcera robila gnocchi v syrovej omacke so spenatom, cize toto sa dojeda dnes. Spravila som uz aj velkonocnu plnku, tak kto chcel, zobral si aj z nej. Zajtra budeme mat udene maso a zemiakovy salat plus tu plnku, ten spravim dnes vecer. V nedelu ak zostane udene maso tak to iste, ak nie, tak spravim rezne bud kuracie alebo z panenky. Nerobim si tazku hlavu z toho, ze co mozem alebo nemozem. Z nabozenskeho hladiska nemam v rodine veriacich.
@anonym_autor Vtedy,keď máme chuť.
Ak nie si veriaca môžeš jesť kedy chceš. My jeme v sobotu večer a potom dojedáme kým je.
My nie sme veriaci, "veľkonočné jedlo" pripravujeme dnes, od zajtra jeme.
Ja mam kolegynu, co ziadne velkonocne jedla nepripravuje, normalne jedia to co obvykle. Majonezov y salat nerobi, nemaju to radi (stravaju sa velmi zdravo a striedmo, ona je iba raz denne), tak isto nerobi nic vyprazane, maju max. lososa na pare.
Naopak dalsia robi rezne, kapustnicu, udene maso, 5 kg majonezaku, kolacov 3 druhy (su 4 clenna rodina),
Takze kazdy ako to citi, ake ma tradicie, postoj k Velkej noci, ci je veriaci, ateista, drzi post, nedrzi. Su aj rozne regionalne tradicie, ze kedy sa "moze jest".
My jeme to co zvycajne. Urobime si zakusok, ale to by sme si aj tak urobili cez vikend. Nie sme veriaci a neslavime specialne tento sviatok.
My ich vyjedame odkedy su hotove. Salat sme pred chvilou ochutnavali, vecerat budeme to co uz bude v chladnicke, teda vsetko.
@viestta dnes budete vecerat vsetko co je v chladnicke??😁ja len zo zvedavpsti,naco ti je Velka Noc?
@viestta dnes budete vecerat vsetko co je v chladnicke??😁ja len zo zvedavpsti,naco ti je Velka Noc?
@anonym_5015a4 mam 4 dni volna v kuse, tak ich vyuzijem.
Ozaj, uz mam vsetko nachystane, zajtra mozme odpocivat, aj v nedelu a aj v pondelok. Pocasie vyzera fajn, takze vylety budeme prekladat zahradou. Nebude sa treba zdrziavat v kuchyni.
@anonym_5015a4 mam 4 dni volna v kuse, tak ich vyuzijem.
Ozaj, uz mam vsetko nachystane, zajtra mozme odpocivat, aj v nedelu a aj v pondelok. Pocasie vyzera fajn, takze vylety budeme prekladat zahradou. Nebude sa treba zdrziavat v kuchyni.
@viestta aha,tak ale odpoved na otazku irelevantna
Autorke asi islo o ludi ktori slavia Velku Noc,nie 4 dni volna
@viestta aha,tak ale odpoved na otazku irelevantna
Autorke asi islo o ludi ktori slavia Velku Noc,nie 4 dni volna
@anonym_5015a4 spocitala som, 4 odpovede (vratane mna) boli od tych, ktori sice maju Velku noc ale neslavia ju tradicne a ani krestansky, ale mala si nutkavu potrebu riesit akurat mna. Mam sa citit poctena?
My zvykneme v sobotu uvarit udene maso,spravime zopar reznov,majonezovy salat,cviklovy alebo kapustove salaty. Robievam aj syrovu roladu, oblozene misy sunka,syry,vajicka. Zobkame na co mame chut. Okrem toho peciem aj kysnute zaviny a bud moravske kolace alebo ine tvarohove. Ked hostina,tak poriadna 😂

niekto uz v sobotu, niekto až v sobotu po vzkrieseni, nedelu uz asi vsetci 🙂