Felix alebo Bottova Trnava. Ktorú školu vybrať?
Ahojte, aj na nas prisiel cas vybrat dcere zakladnu skolu a teda vobec to nie je lahke. Prosim Trnavaci, ktorym deti chodia na zs felix alebo bottovu napiste mi plusy minusy, kludne aj do sukromnej spravy. Dakujem moc
Ja Bottovu veľmi neodporúčam. Za mňa to je škola pre samoukov. Máloktorý predmet vedia deti zo školy, väčšinu sa musia doučovať doma samy. Čo je úplne divné, na niektoré predmety nemajú poznámky, musia sa učiť z knihy a nikto vlastne netuší, čo práve pani učiteľka očakáva. Čiže ak chce mať dieťa dobré známky, musí zabrať, netvreím, že to je zlé, ale netreba to takto preháňat. Samozrejme, opraviť známku sa nedá, mali predsa šancu… V prípade, že je dieťa choré a príde do školy po 1-2 týždňoch, nie je problém dať mu dopísať všetky písomky z tohto obdobia hneď v prvý deň - nám sa raz pritrafili štyri v prvý deň po chorobe! Je tu málo akcií a zábavy, veľa memorovania, zatiaľ to nie je škola s moderným prístupom. Ale nesťažujem sa, deťom hovorím, že svet je aj zlý a nespravodlivý a táto škola ich na to pripravuje 😉 Ak by som mala ďalšie dieťa, skúsila by som radšej inde…

Ahoj. Myslím , že záleží od teba čo očakávaš a čo si môžeš dovoliť . Môj syn je deviatak na Bottovej , sama som tam robila asistentku . Vzdelanie je výborne . Syn problém nemal. No keď očakávaš , že bude dieťa v menšej skupine , pod menším tlakom a s respektujucou výchovou , tak Félix . Na bežnej ZS je deti viac , majú toho dosť aj učiteľia a druzinari. Sú limitovaný tým čo štástny vzdelávací systém káže , coz si myslím že Félix nemá až v takej miere. Ak si môžeš dovoliť súkromne vzdelávanie celu ZS chod do toho , ťažko by sa dieťaťu prechádzalo , ak by muselo po pár rokoch koli financiám , toz môj názor.