icon

Gymnázium Angely Merici v Trnave

16. feb 2025

Ahojte,
ak sa tu najdu maminky, ktore maju deti na 8-rocnom gymnaziu Angely Merici v Trnave, potesila by som sa aktualnym skusenostiam. Ste spokojne s tymto gymnaziom? Deti su tam spokojne? Naroky na deti su tam vysoke alebo tiez uz klesaju ako inde na skolach? Je tam citit krestanske zameranie a ak ano, v com, v akych aktivitach? Budem vdacna za akekolvek skusenosti, pozitivne aj negativne. Vdaka 🥰

slniecko83
29. máj 2025

Dcéra sa dostala na 8roc gym zo súkromnej základnej školy. Súkromná škola bola kvalitná, učitelia výborní, ale naša dcéra bola nešťastná. Necítila sa tam medzi dievčatami dobre. Tie vzťahy ju ťahali ku dnu, a tak sme sa rozhodli pre zmenu a bola to výhra v lotérii. Máme šťastné radostné dieťa s výbornými vzťahmi v kolektíve. Učenie pre ňu nie je problém, je to ale trošku väčšia nuda ako na súkromnej škole. Angličtina je na nižšej úrovni ako na súkr. škole, ale keďže všetci žiaci sú veľmi šikovní aj v Ang, tak im pani učiteľka robí vlastné aktivity navyše. Niekedy som si myslela, že moje dieťa potrebuje najlepšie možné vzdelanie, ale moje dieťa potrebovalo najlepšie možné prostredie. O jej akademickú budúcnosť, ani plynulú angličtinu sa už neobávam. Včera som čítala prieskum, podľa ktorého sú najšťastnejší žiaci tí z 8roč gymnázii. Za nás to sedí.

autor
8. jún 2025
@slniecko83

Dcéra sa dostala na 8roc gym zo súkromnej základnej školy. Súkromná škola bola kvalitná, učitelia výborní, ale naša dcéra bola nešťastná. Necítila sa tam medzi dievčatami dobre. Tie vzťahy ju ťahali ku dnu, a tak sme sa rozhodli pre zmenu a bola to výhra v lotérii. Máme šťastné radostné dieťa s výbornými vzťahmi v kolektíve. Učenie pre ňu nie je problém, je to ale trošku väčšia nuda ako na súkromnej škole. Angličtina je na nižšej úrovni ako na súkr. škole, ale keďže všetci žiaci sú veľmi šikovní aj v Ang, tak im pani učiteľka robí vlastné aktivity navyše. Niekedy som si myslela, že moje dieťa potrebuje najlepšie možné vzdelanie, ale moje dieťa potrebovalo najlepšie možné prostredie. O jej akademickú budúcnosť, ani plynulú angličtinu sa už neobávam. Včera som čítala prieskum, podľa ktorého sú najšťastnejší žiaci tí z 8roč gymnázii. Za nás to sedí.

@slniecko83 Super, dakujem krasne za pozitivnu skusenost...zatial sme pocuvali skor kritiku, najma na uroven vyucby, ale ako to sledujeme, ta klesa vsade, takze asi si velmi nepomozeme...a zase s viacerymi sukromnymi skolami sa tiez nestotoznujeme, ci uz so "svetonazorom" alebo vyucovacimi metodami. Som rada, ze tam vladne prijemna atmosfera - ja sama som sikanu na skole nikdy nezazila, tiez som chodila na 8rocne gymnazium, kde vacsina mojich spoluziakov bola este z cias ZS, cize sme prakticky 12 rokov spolu studovali a nakoniec zmaturovali...bolo to skvele, nelutujem a rada by som to iste pre svoje deti

nelinkalucka
Autor odpoveď zmazal