icon

Je gymnázium Jána Hollého v Trnave správna voľba?

teresia777
2. jan 2025

Dobrý deň
Tento rok som deviatačka a rozmýšľam na akú strednú školu pôjdem. Viem,že chcem ísť na gymnázium najlepšie na Jana Hollého. Ale bojím sa,že ma tam neprímu. Mám sáme jednotky (každý rok som mala na konci školského roka na vysvedčení samé 1.) a mam biblickú olympiadu okresné kolo 3.miesto a tiež mam aj slovenskú olympiadu okresné kolo 3.miesto. Baví ma angličtina,myslím si,že ku mám celkom dobrú.Rozumiem všetko na leveli B2- až možno slabo C1. Tiež viem španielsky,nemecky(málo kedže som sa ju učila iba na ZŠ,tiež rozumiem portugalčine,ukrajinčine a rušťine (viem čítať aj azbuku),baví ma aj dejepis a politika a politické vedy (aj keď taký predmet na ZŠ nemame🙂).Tiež hrám aj 9 rokov na klavír. Rozmýšľala som aj nad možnosťou bilingálneho štúdia ale bojím sa,že sa budem učit od rána do večera a ja by som chcela aj nejaký voľný čas. Sú tam veľmi ťažké príjmačky(na normálne aj bilingvál)? Čo sa musím učiť (na príjamčky) ?Má niekto skúsenosť s tou školou? Ake veci by som mala mať aby som mala vyššiu šancu na prijatie? Je lepšia voľba angely merici? Vopred ďakujem za všetky odpovede 😊

h2
2. jan 2025

@teresia777 Vážne si bola na okresnom kole olympiády v slovenskom jazyku? 🤔

teresia777
autor
3. jan 2025

@h2 ano tento rok som bola a skončila som tretia

h2
Autor odpoveď zmazal
h2
4. jan 2025

@teresia777 No, vieš, na to, že si taká dobrá zo slovenčiny, máš dosť gramatických chýb. Beriem, že niečo môžu byť preklepy (rušťine, bilingálneho), ale niektoré sa ti opakujú (neprímu, príjmačky...). A za čiarkou sa necháva medzera, takto. 😉 Plus zopár ďalších, ktoré môžu byť preklep, alebo chyba. Napríklad "gymnázia" v názve diskusie (v tomto tvare má byť "gymnáziá").
Ak je ináč všetko tak, ako si písala, tak máš podľa mňa dobrú šancu na prijatie. A určite skús aj bilingválne, je to považované za talentový odbor, čiže 2 prihlášky navyše k 2 na bežné netalentové odbory.
Na gymnázium Jána Hollého chodili obe dcéry môjho muža, je to síce už dávno, ale rozhodne to je dobrý gympel. S ostatnými nemám skúsenosť.
Môj syn je ôsmak, kúpila som mu takéto knihy a budeme sa podľa nich pripravovať, tak ak chceš, povedz rodičom, aby ti kúpili niečo podobné, alebo si pozri na nete testy z minulých rokov a skús si ich spraviť.
Držím ti palce, nech sa ti podarí dostať sa na školu, na ktorú si želáš. Máš na to.

teresia777
autor
4. jan 2025

@h2 dakujem prepáčte za gramatické chyby väčsniou také nerobím len som sa moc nesústredila keď som to písala. Ďakujem za opravu aj za info.😊

slniecko83
29. máj 2025

@teresia777 Terezka, ako si sa nakoniec rozhodla a dopadla? Ak sa Ti dá, budem rada, keď nám dáš o sebe vedieť 🙂