icon

Je rozdiel v kvalite gymnázií v Trnave?

karla21
1. júl 2024

Prosím Vás , budúci školský rok nás čaká rozhodnutie a budeme vyberať so synom gymnázium . Je rozdiel v kvalite vzdelania ? Prosím Vás kto má osobne skúsenosti o názor na školy pre a proti . Ďakujem za pomoc .

Strana
z2
sofia_15
2. júl 2024

@karla21 Dobrý deň. Kvalitovo je rozhodne Gymnázium Jána Hollého najlepšie. Ponúkajú aj bilingualne štúdium. Moja sesternica chodí na Gymnázium Angely Merici a je veľmi spokojná, ale to je kresťanská škola. Gymnázium Jozefa Herdu je športové gymnázium, no ponúkajú aj nešportové štúdium. Veľa absoloventov čo som počula je vraj spokojných. Odporúčam vám jedno z týchto 3. Ešte tu je Arcibiskupské gymnázium biskupa P. Jantauscha a Súkromné bilingualne gymnázium BESST. Na gymply J. Hollého dáva prihlášku zvyčajne 200+- ľudí tento rok 159 to bolo a na bilinguálne štúdium 400-500 ľudí. Na Gymnázium Angely Merici dáva zväčša do 110-200 ľudí prihlášku a tento rok to bolo tuším 163. Na gymply J. Herdu dávajú do nešportových tried 170 študentov cca ročne prihlášky a na športovej to je o troška viacej zväčša. Na arcibiskupskom gymply dali 2. kolo príjmacích skúšok kvôli nenaplneniu tried a pravdepodobne aj BESST. Čo je iné od gymnázia Jána Hollého je to že aj keby napísal nad 90% T9 nepríjmu ho, zdá sa mi že iba nejaké bonusové body iba na obyč. 4-ročnom, ale nechcem vals klamať, v kritériach by ste to mali nájsť. Ani za známky nedávajú body. Bonusové body môžete získať za olympiády a hollého pamätníka. Tuším na Merici a Herdu od úspešného riešiteľa na obvodnom kole a na Hollom od 3. miesta na obovodnom kole. O tých 2 ďalších gymnáziach neviem skoro nič. Na Hollom berú 56 študentov ročne na bilinguál a 56 na obyč., na Merici berú 60 študentov ročne a na Herdu 50 na športové a 50 na obyč. Neviem ako sa váš syn učí, ale ak naozaj mu učenie nerobí žiadny problém tak mu odporúčam gymnázium Jána Hollého. Tiež si pozrite lokalitu a prípadne ako idú autobusy.

karla21
autor
3. júl 2024

@sofia_15 teda , vy ste študentka , všetko aké zmapované . 🙏ďakujem . Len mne príde , že gymnázia majú svoje osnovy a všetky rovnaké ? Nie ? A lepšie by synovi bolo v rodinnej atmosfére arcibiskupskeho gymnázia, ako keby ho trápili možno zbytočne . Nám ide hlavne o matematiku , premýšľame nad štúdium informatiky . Syn má samé jednotky . Ale nie je typ,že by sa hrnul na súťaže , keď nemusí. Na Hollého som počula dosť kritiku , že je tam zlá atmosféra madzi učiteľmi a dosť arogantne deti. A stále neviem či to má význam keď si to iste prejde aj inde , či potom je nejaké testovanie okrem maturity ?

karolinka1991
16. júl 2024

@karla21 Ahoj, mozem sa spytat, ako ste sa nakoniec rozhodli alebo ci ste ziskali este z ineho zdroja nejake relevantne informacie? My budeme riesit 8-rocne gymnazia, sice mame este cas, ale tiez ma to velmi zaujima. Vdaka ❤

karla21
autor
17. júl 2024

@karolinka1991 syn ide do 9 ročníka . Zatiaľ sme neni rozhodnutý a viac info moc nemám

karolinka1991
17. júl 2024

@karla21 oki, vdaka, tak drzim palce

lajlika26
20. feb 2025

@karla21 Dobrý deň. Rada by som sa spýtala, ako ste sa nakoniec rozhodli a čo všetko sa vám o gymnáziu podarilo zistiť? Ďakujem pekne.

karla21
autor
21. feb 2025

@lajlika26 dali sme dve prihlášky na Arci aj na Hollého a uvidíme . Tento rok je veľký záujem o Arci . Môžte kľudne napísať neskôr ako sme dopadli. Kedy vás to čaká ?

lajlika26
25. mar 2025

@karla21 Pozdravujem. Podali sme na bilingvál na Hollého, tam ideme teraz v pondelok a na Angelu Merici, tam ideme na ten úplne posledný termín. Zaujalo nás aj to Arci, ale nakoniec sme podali prihlášku na tieto, tak uvidíme ako sa nám zadarí. Každopádne držíme palce.

karla21
autor
26. mar 2025

@lajlika26 a na klasické gymnázium len na Angely Merici ? Ako sa vam podaril monitor ?

monolulik
29. mar 2025

@karla21 moja dcéra si tiez dala prihlášku na arcib.

karla21
autor
29. mar 2025

@monolulik aj to má ako prvú školu?

karla21
autor
29. mar 2025

@monolulik už aj vie ako dopadla na monitore ? Chystá sa na prijmacky ?

monolulik
30. mar 2025

@karla21 áno, gympel ma prvý uvedený a druhu ma veterinu v Ivanke pri Dunaji

monolulik
30. mar 2025

@karla21 vhie iba co si sama vyratala. Prijímačky robiť bude, lebo nebude nad 90perc. Asi ma 86 a 83 perc.

karla21
autor
30. mar 2025

@monolulik Ved aj mi tak , matiku sme dali nad 90% to je jeho , ale slovenčinu nie . To tak cosi nad 80% . Akurát rozmýšľam , že či kúpiť synovi nejaké testy na gymnázium , ako sa vaša pripravuje ? Ďakujem

karla21
autor
30. mar 2025

@monolulik keď sa môžem spýtať , čo tak dcérku zaujalo na tomto gymnázium ?

monolulik
31. mar 2025

@karla21 ja mam kopec testov, hlavne zo SJ, nakoľko mám ukoncene učiteľstvo SJ a par rokov doučujem popri MD, tak sa nakopilo. A mám aj staré testy, ešte čo ja som sa z nich pripravovala na skúšky.
Ale z mat mam len nejaké. A veľa čerpáme z netu.
Napr. Pred testovanim si spravila všetky testy zo SJ aj M, čo boli na nete.
A teraz asi budeme preberať učiva, kde vie, že ma medzery.

monolulik
31. mar 2025

@karla21 myslim, že hlavne to, že to nie je až taká veľká škola.
Ona je skôr introvert.
Keď sme boli na DOD, hovorili, že tam je napr. bioetika. A takisto latinčina vo vyššom ročníku, asi sa dá navoliť ako seminár, keď som dobre pochopila. A ešte niečo tam majú, neviem ten názov, že môžu rozvíjať to, čo ich baví. U mojej je to Literatúra a čítanie.
A majú pekné nové priestory oproti iným SŠ.
Viac sa jej tam páčilo. Absolvovala aj DOD na A. Mericy, ale sama sa rozhodla, na základe toho, čo počula a videla.
No a vraj sú dosť zle ohlasy na tu školu, ale mozno to vôbec nie je pravda.
Dnes som telefonovala so Slečnou, čo tam je teraz v prvom ročníku. A teda nemá pocit, žeby sa nemusela učiť. Alebo ze na hodinách nič nerobia. Známky si drží ako na ZŠ, a to chodila na Bottovu, takže ta je tiež pokladana za takú lepšiu v TT.
Tak asi toľko k úrovni.
A že na začiatku dostali tablety, kde si môžu písať poznámky. A že v 4.rocniku ich vraj bud odovzdajú alebo odkúpia.
A z AJ že na začiatku roka písali nejaký test, kde ich rozdelili na lepších a slabších.
Minulý rok tam nebola plná obsadenost v májovom kole PS, ale tento rok sa tam hlási takmer 80deti. Takže výsledky prijatia sa dozvieme až po 2kole v máji. Ale teda júnové kolo podľa všetkého nebude. Keďže berú len 30 deti.

karla21
autor
31. mar 2025

@monolulik hej , som rada za názor. Syn mal podobne pocity , na Angely ani počuť 🤣 jemu sa tam nepáčilo . A tiež sa cítil dobre na Arci. Tak si môžeme potom napísať či budú spolužiaci . My tiež pôjdeme z Bottovej . Syn mal samé jednotky , mohol vyberať , no tak ako cíti , nech správi. Myslím , že prvý rok majú taký nápor .
Asi viac deti sa tam cíti dobre 🥰❤️

lajlika26
4. apr 2025

@karla21 Na klasické sme si dali aj do Pezinka, keďže sme odtiaľ. Angela nás oslovila, keď sme sa prišli zo zvedavosti pozrieť na deň otvorených dverí.
Monitor neoficiálne ešte radšej ani nenapíšem, ale podľa všetkého asi dobre. Ale nechcem to zakríknúť... Veľmi rada sa s vami podelím, keď to budeme mať potvrdené na 100%. Zatiaľ si len držme palce, nech nám to všetkým dobre dopadne.

monolulik
24. apr 2025
@karla21

@monolulik Ved aj mi tak , matiku sme dali nad 90% to je jeho , ale slovenčinu nie . To tak cosi nad 80% . Akurát rozmýšľam , že či kúpiť synovi nejaké testy na gymnázium , ako sa vaša pripravuje ? Ďakujem

@karla21 zdravím, oživujem diskusiu. Ako po výsledkoch testovania?
Moja dcéra je už prijatá na tu veterinu a ideme 5.5. na PS na gympel.
U vás syn ako?
A mám veľa nových recenzií na ten gympel, že veľmi zdvihol úroveň za posledné roky,takze verím, ze sa nemusíme obávať ☺️

lienka8010
9. máj 2025
@monolulik

@karla21 zdravím, oživujem diskusiu. Ako po výsledkoch testovania?
Moja dcéra je už prijatá na tu veterinu a ideme 5.5. na PS na gympel.
U vás syn ako?
A mám veľa nových recenzií na ten gympel, že veľmi zdvihol úroveň za posledné roky,takze verím, ze sa nemusíme obávať ☺️

@monolulik Dobrý večer, aj dcéra bola 5.5. na PS na tomto gymnáziu, a súhlasím, je to dobrá škola 😊 Tento rok záujem dosť veľký.

monolulik
10. máj 2025
@lienka8010

@monolulik Dobrý večer, aj dcéra bola 5.5. na PS na tomto gymnáziu, a súhlasím, je to dobrá škola 😊 Tento rok záujem dosť veľký.

@lienka8010 super, tak už len čakáme, ako to dopadne ☺️ áno, veľa sa ich tento rok hlásilo. Čo vravela dcéra na testy? Čo sa jej zadalo ťažšie? Monitor ako mala napísaný?

lienka8010
10. máj 2025
@monolulik

@lienka8010 super, tak už len čakáme, ako to dopadne ☺️ áno, veľa sa ich tento rok hlásilo. Čo vravela dcéra na testy? Čo sa jej zadalo ťažšie? Monitor ako mala napísaný?

@monolulik z Monitoru nemala moc dobrý pocit aj výsledky boli tesne pod 80 z oboch predmetov, zopár otázok si v tej rýchlosti zle prečitala a nesprávne označila. Z príjmačiek ma ale dobrý pocit,že vedela,tak snáď to dobre dopadne😊

monolulik
10. máj 2025
@lienka8010

@monolulik z Monitoru nemala moc dobrý pocit aj výsledky boli tesne pod 80 z oboch predmetov, zopár otázok si v tej rýchlosti zle prečitala a nesprávne označila. Z príjmačiek ma ale dobrý pocit,že vedela,tak snáď to dobre dopadne😊

@lienka8010 tak super.
Nasa slovina vraj ok, ale matika ze jeden príklad nestihla, tak len natipoval, lebo Nerozumela zadaniu.a druhu školu si dala kam? Ide teda ešte v pondelok na skúšky, keď dobre rozumiem.

lienka8010
17. máj 2025
@monolulik

@lienka8010 tak super.
Nasa slovina vraj ok, ale matika ze jeden príklad nestihla, tak len natipoval, lebo Nerozumela zadaniu.a druhu školu si dala kam? Ide teda ešte v pondelok na skúšky, keď dobre rozumiem.

@monolulik pozdravujem, je za nami tyzden v ocakavani 😊 vyskedky nám prišli je prijatá. Ako sa vasa dcera rozhodla nastúpi na arcibiskupske gymnazium?

lienka8010
17. máj 2025
@lienka8010

@monolulik pozdravujem, je za nami tyzden v ocakavani 😊 vyskedky nám prišli je prijatá. Ako sa vasa dcera rozhodla nastúpi na arcibiskupske gymnazium?

@lienka8010 Predpokladám ze ju prijali tiez 😊

monolulik
17. máj 2025
@lienka8010

@lienka8010 naša je prijatá na obe školy. Bolo to napínavé do piatku, plne očakávania. Dcéra mala voľbu jasnú, arcibiskupske

lienka8010
17. máj 2025
@monolulik

@lienka8010 naša je prijatá na obe školy. Bolo to napínavé do piatku, plne očakávania. Dcéra mala voľbu jasnú, arcibiskupske

@monolulik gratulujem budu teda spolužiačky 😊

monolulik
17. máj 2025
@lienka8010

@monolulik gratulujem budu teda spolužiačky 😊

@lienka8010 super.

Strana
z2