icon

Je v Trnavskej pôrodnici možný cisársky rez?

1. feb 2025

Ahojte ,
zaujímalo by ma či je možné v trnavskej pôrodnici po dohode rodit cisárskym rezom, ak som mala prvý pôrod akútny cisársky rez. Ďakujem.

nikpa
1. feb 2025

Záleží od lekára ale ak by si tam narazila na problém, chod sa o tom pobaviť rovno za prednostom. Ten ti na druhú sekciu po prvej nepovie nie. U mňa to automaticky takto bral, že keď som mala prvú sekciu tak aj druhy pôrod bude sekcia, ani o tom nedebatoval.

petraivet
1. feb 2025

U mňa to bolo cele zle prvú som mala akútnu sekciu. 2tehotensvo som mala všetko ok. Ku koncu som chodila na poradne do Trnavskej nemocnice tam som chcela rodiť. Chcela som a myslela som si ze budem mat automaticky cisárak aj pri 2 ale kde že pán MUDr.mi ešte povedal či som nejaká panička aby som mala SC. Budem mať prirodzene a bodka. Prenašala som 9dni nakoniec som mala od pol tretej rána kontrakcie ale neskutočne dačo najskôr každých 5m.a potom každé 3m. Aj epidural som mala a nič uzavretá na všetky Zámky nakoniec prišiel pán Dečkou a povedal keď tu nechcete byť ďalšie 2dni v bolestiach tak vám urobím hneď sekciu takže u mňa tak

autor
9. feb 2025

@nikpa a nie je tam nejaký odstup časový na to? Koľko po sekcii dovolia opäť sekciu alebo naopak zvolia prirodzený pôrod?

autor
9. feb 2025

@petraivet to bolo v akom roku? 😢

nikpa
9. feb 2025

Je tam voľáky všeobecny čas kedy sa hovorí, že rez by sa mal hojit, myslím ze sú to 2 roky ale nie som si už istá. No mne porodnik povedal, že je to veľmi individuálne a dôležité je kontrolovať jazvu na maternici na usg a podla toho sa zariadiť u konkrétnej rodičky.

nikpa
9. feb 2025

Ten prednosta tam je stále o ktorom som písala.

autor
10. feb 2025

@nikpa no ja mám 4 roky od prvej sekcie.

autor
10. feb 2025

@nikpa a ako to funguje? V 36 tt prídem tam a aký je postup ? Treba sa objednať? A spôsob porodu sa riešiť kedy ?

nikpa
10. feb 2025

S týmto ti moc neporadím lebo ja som mala svojho gynekológa zároveň aj porodnika a proste automaticky pred pôrodom si ma presunul z ordinácie z polikliniky do ambulancie v pôrodnici, v dnoch keď tam ordinoval on. Ale myslím, že je to tak ze par týždňov pred pôrodom ta odošlu na poradne už do nemocnice a tam potom rovno povieš, že si chceš vybrať porodnika.

petraivet
10. feb 2025

2016 presne

zzula
19. aug 2025
@anonym_autor

@nikpa a ako to funguje? V 36 tt prídem tam a aký je postup ? Treba sa objednať? A spôsob porodu sa riešiť kedy ?

@anonym_autor presne si to už nepamätám, ale od môjho gyn som tam prišla na poradňu a ďalšie termíny si ma už objednávali. Ja som mala jazvu po operácii a lekár na niektorej z poradní sa ma pýtal, či chcem rodiť SC, ale ja som nechcela. Rešpektovali to.