Je v Trnavskej pôrodnici možný cisársky rez?
Ahojte ,
zaujímalo by ma či je možné v trnavskej pôrodnici po dohode rodit cisárskym rezom, ak som mala prvý pôrod akútny cisársky rez. Ďakujem.
U mňa to bolo cele zle prvú som mala akútnu sekciu. 2tehotensvo som mala všetko ok. Ku koncu som chodila na poradne do Trnavskej nemocnice tam som chcela rodiť. Chcela som a myslela som si ze budem mat automaticky cisárak aj pri 2 ale kde že pán MUDr.mi ešte povedal či som nejaká panička aby som mala SC. Budem mať prirodzene a bodka. Prenašala som 9dni nakoniec som mala od pol tretej rána kontrakcie ale neskutočne dačo najskôr každých 5m.a potom každé 3m. Aj epidural som mala a nič uzavretá na všetky Zámky nakoniec prišiel pán Dečkou a povedal keď tu nechcete byť ďalšie 2dni v bolestiach tak vám urobím hneď sekciu takže u mňa tak
@nikpa a nie je tam nejaký odstup časový na to? Koľko po sekcii dovolia opäť sekciu alebo naopak zvolia prirodzený pôrod?
@petraivet to bolo v akom roku? 😢
Je tam voľáky všeobecny čas kedy sa hovorí, že rez by sa mal hojit, myslím ze sú to 2 roky ale nie som si už istá. No mne porodnik povedal, že je to veľmi individuálne a dôležité je kontrolovať jazvu na maternici na usg a podla toho sa zariadiť u konkrétnej rodičky.
Ten prednosta tam je stále o ktorom som písala.
@nikpa no ja mám 4 roky od prvej sekcie.
@nikpa a ako to funguje? V 36 tt prídem tam a aký je postup ? Treba sa objednať? A spôsob porodu sa riešiť kedy ?
S týmto ti moc neporadím lebo ja som mala svojho gynekológa zároveň aj porodnika a proste automaticky pred pôrodom si ma presunul z ordinácie z polikliniky do ambulancie v pôrodnici, v dnoch keď tam ordinoval on. Ale myslím, že je to tak ze par týždňov pred pôrodom ta odošlu na poradne už do nemocnice a tam potom rovno povieš, že si chceš vybrať porodnika.
2016 presne
@nikpa a ako to funguje? V 36 tt prídem tam a aký je postup ? Treba sa objednať? A spôsob porodu sa riešiť kedy ?
@anonym_autor presne si to už nepamätám, ale od môjho gyn som tam prišla na poradňu a ďalšie termíny si ma už objednávali. Ja som mala jazvu po operácii a lekár na niektorej z poradní sa ma pýtal, či chcem rodiť SC, ale ja som nechcela. Rešpektovali to.

Záleží od lekára ale ak by si tam narazila na problém, chod sa o tom pobaviť rovno za prednostom. Ten ti na druhú sekciu po prvej nepovie nie. U mňa to automaticky takto bral, že keď som mala prvú sekciu tak aj druhy pôrod bude sekcia, ani o tom nedebatoval.