Kúpa bytu v Trnave: Prednádražie, Družba, Na Hlinách?
Dobry den,
Uvazujeme nad kupou bytu v TT, ani jeden nie sme z Trnavy, pozname ju iba trosku.
Vedeli by ste poskytnut nazor, dojmy, skusenosti, vyhody/nevyhody lokalit Prednadrazie, Druzba, Na Hlinach?
Aka je dostupnost z Druzby/Na Hlinach na zeleznivnu stanicu. Mame pozrete ze mhd je by to malo byt do 15 min, je to trasa na peso/elek. kolobezku?
Ake mate skusenosti s parkovanim v jednotlivych lokalitach? Pocas tyzdna ako rezidenti mate problem so zaprkovanim?
Nie su tam nejake ulice, bytovky s komplikovanejsimi obyvatelmi?
Mame pozrete podla mapy aj zakladne skoly, ale moja otazka by znel, su nejake problemy s neprijatim kvoli nedostatku miest, pripadne nebodaj ma nejaka skola “zle meno”?
Ako je to s obchodmi, myslim na vacsie nakupy, t.j. hlavne co sa tyka lokality Prednadrazia? Videla som ze by tam malo byt aj nejake “nakupne” cetrum + troska dalej je aj OC Max.
Dakujem vopred za postrehy, skusenosti, nazory aj mimo otazok vyssie.
@nikpa dakujem moc, vidis mne prislo prednadrazie celkom pekne kedze sme pozerali ulice Gejzu Dusika, Botanicka, Mozartova, hlavne teda kvoli rychlej a pesej dostupnosti na zeleznicnu, kedze zatial a asi aj v buducnosti aspon jeden z nas bude pracovat v BA. My uz by sme chceli riesit skolu, kedze dcera uz pojde o chvilku do skoly.
Hliny nie, ale druzba al prednadrazie je v pohode. Na druzbe ( na konci) sa stavaju nove byty - prudy, je odtial blizko aj skola - vancurova, kt je z tych lepsich. Ke blizko na polikliniku, do mesta, tesco, kaufland... Na stanicu je to cca 25-30 min pesi,
Prrdnadrazie tiez zalezi kt cast, mam dost kolegyn,kt tam byvaju a su spokojne, na stanicu 10-30 min pesi,zalezi, z kt konca ides.
Rezidencne parkovanie je na kazdom sidlisku, na druzbe sa asi parkuje lahsie ako na predn. Skoly su dobre aj na predn.
Tam je veeelky problem s parkovanim,aj ked je rezidencne, mne to tam pride take moc stiesnene
Hliny absolútne nie,mestská doprava nula bodov a parkovanie aj keď máte rezidentskú kartu je veľmi ťažké nájsť. Zvažovala by som Družbu avšak iba niektoré lokality a Prednádražie. Z Prednádražia je to peso pár minút cez park na železničnú a autobusovú stanicu, MHD má viac spojov ako Hliny.
Byvám 2 roky na prengu a nemenila by som a to som teda byvala už aj na špačinskej, Kubinu a aj Družbe na Kubinu hrozný hluk aút a málo zelene, špacinska fajn kúsok do mesta, ale teda na Družbu by som už nešla hrozné zaparkovať, bytovka na bytovke pozeráš sa z okna do okna 🙂 ale tak to sa môžeš všade preto sme hľadali novostavbu/ staršiu novostavbu s vlastným parkovaním a orientáciou bytu na pre nás správne svetové strany a neviem si vynachváliť plus výhľady na zeleň čo mám na prengu nie sú hocikde : ) veľa zelene, pekné detské ihriská a pre mňa kúsok na vlak či do mesta 🙂 večer ticho a čo sa týka nákupu chodím raz týždenne na veľký nákup do Kauflandu a potom už len keď niečo potrebujem skočím do jednoty alebo malého Tesca v Cassale a teda kvaskový kvalitný chlebík si kupujem ráno v bistro prengo 🙂
@nikpa a ty kde byvas, ked sa tak prednadrazie hejtujes?
@erika237 prednadrazie je vyborne, je tu ticho, vela zelene, vela ihrisk. V lete mozes ist peso do kamenaca, do parku. Za 10 minut si busom v meste. Na vacsie nakupy aj tak nejdem peso, ale autom, tak sa tCh 5 minut zveziem. Je tu max, tam je billa, vyborne kolace dole v cukrarni. Ja by som teda k tescu nesla byvat, je tam podla mna velky ruch. Tu je ticho a klud. Byty tu maju lepsiu dispoziciu. Maju velke balkony a ked dobre vyberies , aj komoru a okno v kupelni.
@tanatoth, @katka533 dakujem krasne za komenty a fotky.
Osobne podla street view sa mi viac pozdava prednadrazie, konkretke gejzu dusika, kde sme videli pekny byt. Metrazou je mensi ako jeden taktiez velmi pekny Na Hlinach.
Kedze pracujeme v BA je pre nas vyhodna pesia dostupnost stanice, lebo napr vyjst autom z Prenga mi pride trosku zdlhave, lebo mi pride ze krizovatka pri stanici je rusna. Co sa tyka nakupov, zdielam nazor ze na vacsi naku by som aj tak nesla mhd ale autom, takze ci sa odveziem do lidla, kauflu alebo tesca je jedno. Dalsi bod ktory je palcivy je parkovacie miesto, partner sa boji ako by to bolo s parkovanim, a kedze pozerame starsi byt tak kupa parkovacieho miesta neprichadza do uvahy, toto ponukaju asi iba novostavby.
Na Hlinách je obrovský problém s parkovaním☝️
Mám kamošku na Prengu, parkujú v pohode, je tam nová cyklotrasa tak v pohode aj na kolobežke, kde sa na stanicu dostaneš aj cez park, netreba ísť na tú rušnú križovatku.. a inak tam skapal pes😇
Rodinu mám na Družbe, to kolobežkou asi nie(je to do kopca) ale spoje fajn, do 10 min myslím na stanicu..
@katka533 vyrastla som tam, odsťahovala sa odtiaľ, znova pristahovala a znova odsťahovala, dokopy asi 28 rokov. A dúfam, že už sa tam nevrátim 😃 Poznám každý jeden kút a barak na tom sídlisku. V okolí sa rozmnožili čierny spoluobčanania, nakoľko to majú z kolónie cez most na skok a zrejme sa im tu darí. A kde je tam prosím ta veľa ihrísk? 🙈 Dve asi 15 ročné vzadu na štreke, z toho jedno je non stop obsadene fetakmi a opilcami a druhé na G. Dusíka, kde je denne cez leto 50 detí lebo veď inde tu nie je kde s nimi ísť. Jedine tak sadnúť na bajk a ťahať inde. Keď toto je podla teba dobré bývanie v poriadku, ja som zažila veru lepšie a aj v TT.
To Prednádražie co opisujes ty, je dávno minulostou.
Pojdeme aspin na obhliadku aby to clovek videl nazivo. Chcela som vediet ake mate skusenosti, lebo napr som videla krasny velky byt za dobru cenu na Coburgovej a pri tej cene mam pochybnosti o lokalite.
Chcela by som sa vyhnut lokalite, kde bude vela neprisposobivych obcanov a nebodaj nejake skupinky fetakov.
tretí roky byvám na Prednádraži. Vyrastala som na Družne, potom pár rokov na dedine a vrátila som sa do mesta. Na prengu som spokoná. je tu ticho veľa zelene. Na stanicu to mám za 15minut. do mesta peši za 20minut. Parkovanie tu nie je problém. Áno je to trochu zabudnuté sidlisko čo sa týka nákupnýh centier ako kaufland, lidl... tak preto to ticho ;) ale je tu zdravotné centrum čo je tiež výhoda🙂
je sto ludi - sto chutí.. každému vyhovuje iné 🙂 riaď sa vlastným pocitom 🙂
@erika237 Coburgovú vynechaj oblúkom🙏🏼 tam boli donedávna neprispôsobiví, všetko síce po nich zbúrali a postavili nové, ale stále údajne tam je problém s potkanmi atď, tak isto Linčianska, kde je väčšina slušných bytov, ale ísť večer domov, pripadne pustiť dieta von sa hrať je nemysliteľné..
To keď raz kúpiš, už sa toho nezbavíš, je to nepredajné..
Ja by som sa veatila na Prednadrazie, aspon to parkovanie je tam celkom ok. Ale isla by som smerom od Botanickej cez Beethovenovu, ku trati. Na Prednadrazi je pomenej obchodov, ale bezne obchody su tam a na ostatne ma kazdy auto. Trnava je mikro mesto, co sa tyka nakupnych moznosti, vsetko v dosahu par km. Ak chcete dochazdat vlakom do BA je Prednadrazie idealne, prebehnes cez park a neriesis beznadejne parkovanie pri stanici, ani MHD. Zakladne skoly su tam 2 + 1 na dosah, aj stredne su pobliz, min.3. Ale, ako pisem, v TT je vsetko nadosah.
Teraz sa ide prerabat Lincianska, neprisposobivch uz odtial postupne vytlacili.
Ja by som nesla na Hliny, neparkovatelne sidlisko.
Druzba, az na parkovanie OK, napeso centrum a poliklinika.
Este by som pozrela Stvrt Veterna, Olympijska. Je to vedla arborie, ale tam su nove byty, vysoke ceny. Toto je cez cestu.
Stvrt na Koniarekovej, tam, ako sa povie po nasom, skapal pes. Zatial je to take, na vyhnalove. Teraz sa momentalne nebude dostavovat dalej, lebo sa to velmi nepredava. Tam v okoli naozaj nic nie je.
@erika237 no na gejza dusika su malicke byty, ale to uz je na vas.
@nikpa akoze chodim stale s deckami na ihriska a ziadnych fetakov som este nestretla, ihriska su v pohode, aj pumptrack. Ved vsade vyzeraju rovnako tie ihriska. Romov stretavam akurat z detskeho
Domova a to su slusne decka. Ale je pravda, ze byvam na botanickej, takze sem z coburgovej nechodia
Moc vam vsetkym dakujem za info, vsetko pomohlo.
Vzdy je lepsi vacsi priestor, prijemne prostredie, v nasim pripade urcite dostupnost na vlak, vzhladom na to, min jeden bude dlhodobo pracovat v BA.
Dcera ide o chvilu do skoly takze neviem presne odhadnut, ako dlho ju este budu bavit detske ihriska, preto by som uvitala blizku skolu a hlavne moznosti krzukov.
Ja dom napr bola prekvapekna z Maxu, dlho som tam nebola a aktualne je tam aj Action, Tedi, drogerka tusim, kino myslim ostalo.
Osobne teda co sa velkych nakupov tyka riesim potraviny a dvoj tyzdnovy nakup by som aj nadalej riesila autom. Ostatne, oblecenie, drogeriu riesim vzdy online.
Pre nas je podstatne parkovanie, aby nebol problem, rychla dostupnost stanice, skola, prijemne prostredie bez soolocenskych problemov a aspon nejaky obchod na rychly maly nakup.
@erika237 tak potom prednádražie bude ideálne, lebo z Družby na stanicu ráno a poobede je to upchaté pri City aréne aj celkovo Trnava tie hlavné ťahy a pri stanici..
Z Prednádražia cez ten park sa dá tomu pekne vyhnúť..
Na bike, kolobežke do Kamenáča máte kúsok, tam si to zamilujete..
Držím palce..
Byvám 2 roky na prengu a nemenila by som a to som teda byvala už aj na špačinskej, Kubinu a aj Družbe na Kubinu hrozný hluk aút a málo zelene, špacinska fajn kúsok do mesta, ale teda na Družbu by som už nešla hrozné zaparkovať, bytovka na bytovke pozeráš sa z okna do okna 🙂 ale tak to sa môžeš všade preto sme hľadali novostavbu/ staršiu novostavbu s vlastným parkovaním a orientáciou bytu na pre nás správne svetové strany a neviem si vynachváliť plus výhľady na zeleň čo mám na prengu nie sú hocikde : ) veľa zelene, pekné detské ihriská a pre mňa kúsok na vlak či do mesta 🙂 večer ticho a čo sa týka nákupu chodím raz týždenne na veľký nákup do Kauflandu a potom už len keď niečo potrebujem skočím do jednoty alebo malého Tesca v Cassale a teda kvaskový kvalitný chlebík si kupujem ráno v bistro prengo 🙂
@tanatoth Dobrý deň, prosím Vás...podľa fotiek asi bývate v bytovke Cassale? Ak áno, ako sa Vám tam býva....? Ďakujem
Závisí od Vašich priorít. My sme si vybrali Prednádražie kvôli blízkej prírode (neviem, či niekde inde v TT taká je), je tu príjemne kľud, tiež je blízko na stanicu a v podstate aj do mesta. Len tu chyba tá vybavenosť. A ja osobne sa bojím chodiť večer po parku v blízkosti Maxu, ale inde som s detskými ihriskami napr.spokojná. Zatiaľ sme tu len pol roka, ale teta tu býva už 30r, predtým bývali v iných lokalitách TT a tu sú najviac spokojní.

@erika237 Hliny a Družba sú mladšie sídliska, je tam lepšia dostupnosť do mesta, na polikliniku, v blízkosti sú nákupné centrá a supermarkety. Parkovanie je zúfalé v celej TT, škôlky tak isto, dieťa pokiaľ chceš umiestniť hneď od 3 rokov, môže sa stať, že miesto tak ľahko nenájdeš. Prednádražie je v TT bohom zabudnute, je tu jedno malé nákupné centrum Max kde je Billa ale na nákupy sa tam nechodí. Nič viac okrem Jednoty a Terna tu nie je. Postavili tu mestské byty kde sú ubytovaní problémovi spoluobčania a vraj tu majú takých ešte pristavat. Co sa týka všetkých 3 sídlisk, do mesta sa z každého busom dostaneš do 10min, autom je tu dosť hustá premávka v celom meste, hlavne v určitých hodinách. Ale celkom fajn je aj využívať bajk, po celom meste sa množia cyklochodniky. Ja by som si na život Prednádražie nevybrala, toľko moje postrehy.