icon

Logopedička pre 18-ročného v Trnave

3. máj 2025

Dobré sobotné ránko. Syn sa rozhodol, že by chcel chodiť logopedičke ( nevie vysloviť R). No bude mať 18. Vedeli by ste nám poradit v Trnave logopedičku, ktorá sa mu bude vedieť venovať aj v takom veku? Popripadne je teba k logopedičke papier od obvodnej? ( tam moc nechce ísť lebo sa za to hanbí)

michaela0309
3. máj 2025

Ahoj tiež som chodila ako dospelá mala som cca 28 r. Celý život som rackovala, rodičom to bolo suma fuk a ja som celé dectvo mala komplexy, nechcela som ani v škole recitovať nič. Hrozne obdobie, dokonca v rodine stále bolo nadhadzovane že neviem R. Som šťastná že som sa na to dala. Viac ako 10 r čo hovorím normálne R. Ak chces byť ako samolatca nemusí syn obvodakovi, inak cez poisťovňu treba výmenný lístok. Tiež mi to bolo trápne ale keďže peniaze navyse neboli, tak som si šla po výmenný lístok 😊 držím palce , mne to v mojom sebavedomi veľmi pomohlo.

michaela0309
3. máj 2025

Chce to hlavne veľa tréningu, vytrvalosti a potom nehanbit sa to skúšať povedať normálne aj na verejnosti, stále viac a viac dávať to R do bežnej reči. Ja už hrdelne R neviem a ani ho neskusam aby sa mi nevrátilo.

benit
3. máj 2025

Myslim, ze v trnave je to centrum reci. Sukromne centrum, vsetko si platis.

autor
3. máj 2025
@benit

@benit no len tam som videla, že sa vždy vyjadrujú len o deťoch. Nie dospelých. Tak neveim či tam môže ist

autor
3. máj 2025
@benit

@benit aj pri registrácii to vyzerá takto

januska12323
3. máj 2025

17 ročný je ešte dieťa

benit
3. máj 2025

Zavolaj a uvidis. Ved je este dieta, 18 este nema😁

autor
3. máj 2025
@benit

Zavolaj a uvidis. Ved je este dieta, 18 este nema😁

@januska12323
@benit 18 má o 3 dni

benit
3. máj 2025

Ved zavolaj, vysvetli situaciu, uvidis co ti povedia.
Moj syn chodil na logopediu tam,naucili ho povedat r, ale nepouziva ho. 🙈
Ma teraz cerstvych 18. Veru nikdy nespominal, ze by ho to obmedzovalo. Vacsinou komunikuje v anj, asi preto ho to netrapi.
My to mame asi v rodine, z oboch stran. Tolko ludi co ma s tym problem u nas.

klara2222
4. máj 2025

A jak to R používá teď? Nebo to úplně nahrazuje? A jemu to dělá nějak problémy?

klara2222
4. máj 2025
@benit

Ma teraz cerstvych 18. Veru nikdy nespominal, ze by ho to obmedzovalo. Vacsinou komunikuje v anj, asi preto ho to netrapi.

@benit to je zajímavý, proč to nepoužívá? A tak když je někde se tak to vysloví jakým způsobem?

michaela0309
4. máj 2025
@benit

@benit ani ja som to nikde nehovorila že sa zato hanbím. Psychika dieťaťa je veľmi krehka a možno 1 to nevadí a ďalším 5 áno. Rodičia by logopediu v dectve nemali podceniť že však to nevadí. Ja som chodila na logo potom aj s deťmi proste kým to nevedeli. Mne samej to reze uši keď to počujem že niekto rackuje.

benit
4. máj 2025
@michaela0309

@benit ani ja som to nikde nehovorila že sa zato hanbím. Psychika dieťaťa je veľmi krehka a možno 1 to nevadí a ďalším 5 áno. Rodičia by logopediu v dectve nemali podceniť že však to nevadí. Ja som chodila na logo potom aj s deťmi proste kým to nevedeli. Mne samej to reze uši keď to počujem že niekto rackuje.

@michaela0309 ja len pisem ako to je u nas. Moj syn ma take skryte r, sestrina to iste. My sme poctivo od 3 do 7 chodili. Ze uz to vie. Aj vie, ale nepouziva. On bol strasne lenivy vo vyslovovani. Mal rok a pol hovoril cele vety, poznal celu encyklopediu zvierat, ale rozumela som mu len ja😁. Vsetko povedal, nezalezalo mu ako. Teraz v anglictine mu r nechyba, neriesi to. Usi nikomu z neho netrha😉

smoulenecka
6. máj 2025
@michaela0309

Ahoj tiež som chodila ako dospelá mala som cca 28 r. Celý život som rackovala, rodičom to bolo suma fuk a ja som celé dectvo mala komplexy, nechcela som ani v škole recitovať nič. Hrozne obdobie, dokonca v rodine stále bolo nadhadzovane že neviem R. Som šťastná že som sa na to dala. Viac ako 10 r čo hovorím normálne R. Ak chces byť ako samolatca nemusí syn obvodakovi, inak cez poisťovňu treba výmenný lístok. Tiež mi to bolo trápne ale keďže peniaze navyse neboli, tak som si šla po výmenný lístok 😊 držím palce , mne to v mojom sebavedomi veľmi pomohlo.

@michaela0309 koľko vám to trvalo až ste sa naučila r? A kde ste chodila?,vďaka

michaela0309
7. máj 2025
@smoulenecka

@michaela0309 koľko vám to trvalo až ste sa naučila r? A kde ste chodila?,vďaka

@smoulenecka Ja som chodila v Trenčíne. Trvalo mi to neviem presne cez pol roka možno 3/4. Sedenia boli tak raz za 3 t cca. Bolo to o domácom tréningu ukázala mi ako trénovať dala papiere na precvičovanie kde boli slová a tak postupne. Nenabehlo hneď predsa toľké roky rackovania. Pekne cez hlášky TD som sa to učila. Vibrujuce dlhé rrrrrrr nemám ako to niekto vie vibrovať, poviem ho tak kratsie ale to k životu a hovoreniu netreba 😊

smoulenecka
19. máj 2025

Ktorej logopedicke ste nakoniec išli ?, vďaka

brema3114
15. jún 2025

Vrele odporucam pani Šikulovu uci u seba doma, napredovanie velmi dobre dcera k nech chodi