icon

Postup a potrebné formality pre zápis do materskej školy

dominikamj
3. apr 2025

Ahojte, mamičky,

Chcela by som sa informovať, aký je postup, čo sa týka prihlášok do MŠ. Syn bude mať v septembri 3 roky. Informovali sme sa v škôlke na Hodžovej, kde nám odporučili podať si, čo najviac prihlášok. Viem, že mesto už uverejnilo, kedy bude zápis.

Otázka 1: Kedy publikujú prihlášky / potvrdenia od lekára?

Otázka 2: Môžem použiť prihlášku publikovanú minulý rok?

Otázka 3: Odovzdať sa dá až v máji, keď bude zápis?

Otázka 4: Sú rozdielne prihlášky u škôlok alebo využívajú jeden tip?

Vopred ďakujem za odpoveď. Informácie som sa snažila dohľadať na internete, ale akosi sa z toho neviem "vysomáriť".

ivinkapink
3. apr 2025

Ahoj, prihlasky a potvrdenia by uz mali byt na jednotlivych strankach skolok/skol (niektore skolky spadaju pod skoly), alebo v blizkej dobe budu, my v nasej skolke, na stranke mame tlacivo pre pediatra, ale prihlasku nie, lebo bude dostupna online ked zacnu zapisy 2.maja, avsak na vyziadanie je k dispozicii v skolke.

ivinkapink
3. apr 2025

Osobne si myslim, zeby to nemusel byt problem, ale zalezi ako je pedantna na papiere riaditelka 😄

ivinkapink
3. apr 2025

Odovzdat sa bude dat, az ked zacnu zapisy, nakolko sa prihliada aj na poradie v ktorom boli podane..

ivinkapink
3. apr 2025

Kazda skolka ma svoje tlaciva, ale mari sa mi ze ked prvorodena sla do skolky, tlacivo pre pediatra som mala stiahnutez jednej skolky a pouzila pre vsetky ..

ivinkapink
3. apr 2025

Neviem ako je to v ostatnych, ale v nasej skolke je mozne podat online prihlasku od 2.5. a nasledne sa dostavit s dietatom fyzicky v stanoveny den zapisu..

saw_
3. apr 2025

@dominikamj prihlasky budu mat skolky na strankach, mali tam svoje hlavičky. Tlacivo k dr ti staci dat potvrdit a teda aj zaplatit iba jedno a do dalsich skolok das kopiu. Zapis prebieha v mesiaci máj - 1.-31.5.,mozes podat prihlasku elektronicky. Osobne prebieha zapis v dnoch 5.,6.,7.5. Podmienky postupu pri prijimani maju skolky zverejnene, prihliadanie na poradie podania ziadosti o prijatie je preto uplna hovadina. Co sa tyka duplicitnych prihlasok, robi sa to tak, ze po zapise sa vsetky riaditelky stretnu a dohodnu sa, ktora skolka dieta prijme. Nemoze sa preto stat, ze by bolo prijate naraz do viacerych skolok. Mate spadovu hodzovu?

dominikamj
autor
3. apr 2025

@saw_ spádovú máme Spartakovskú, ale chceli by sme skôr Hodžovú, nakoľko tam býva svokra (keby sa niečo dialo, aby mohla syna vyzdvihnut). Boli sme sa tam pýtať, či by to bolo možné a povedali, že hej, ale máme si podať aj do spádovej a ešte aspoň do 2 ďalších okrem nich.

ivinkapink
3. apr 2025

@saw_ nie je to hovadina, beru tak ako maju napisane, ale pri najmensich detoch uz potom rozhoduje poradie, v akom boli na zapise...ci podla coho podla teba vyberaju?

bosorkabb
3. apr 2025

@ivinkapink na poradie kedy bola prihláška podaná sa vôbec neprihliada.
Vyberajú podľa veku, či má v škôlke súrodenca, či niekto z rodiny pracuje v školstve a tak ďalej.

beata_k
3. apr 2025

@ivinkapink Vobec sa neprihliada na poradie prihlasok. To mozno v malej skolke. Vo velkych na to nie je cas. Prihliada sa na spadovost, vek a ci uz ma surodenca v MS.

ivinkapink
3. apr 2025

@bosorkabb
@beata_k ja mam taku skusenost, pri dvoch detoch, aj mi to riaditelka potvrdila...a po splneni vsetkeho co ste tu menovali, ak maju este miesto, podla coho vyberaju?

bosorkabb
4. apr 2025

@ivinkapink no určite nie na to kedy bola prihláška podaná. Všetky prihlášky končia na jednej kope. To aj keby si veľmi chcela tak nevieš kto prvý podal. Ja som pri oboch deťoch podávala posledná a deti normálne prijali. Ja poznám 3 riaditeľky škôlky a každá sa z toho smeje čomu ľudia dokážu uveriť. Aj na rodičovskom o tom hovorila naša riaditeľka.
A teda tých kritérií je viac vrátane spádovosti. Na konci už nie je miesto.

beata_k
4. apr 2025

@ivinkapink Dalsia vec je, ze niekde sa podava elektronicky a aj pisomne. Toto by isto netriedili.

beata_k
4. apr 2025

@ivinkapink A este som zabudla na postou. To je vela spodobov aby si urcila presne poradie.

saw_
4. apr 2025

@dominikamj nezabudni potom povedat na zapise, ktoru skolku chcete prioritne, poznacia si to. Ale teda uvidi sa, ci zostane miesto.

saw_
4. apr 2025

@ivinkapink ale ano, je to hovadina ako mraky, uz tu dost podrobne napisala @beata_k preco. Prihlasky sa podavaju cely mesiac, myslis ze ich este triedia do poradia napr ked su elektronicky podane v jeden den viacere, ze ich zoraduju podla casu? Alebo na zapise si poznacia hodinu kedy si tam prisla? 😅 takze vobec nemusis stepovat 5.5. o 6.30 pred skolkou. Ked zostane miesto, a netreba riesit dalsie kriteria, tak najmensie deti prijimaju podla datumu narodenia.

ivinkapink
4. apr 2025

@saw_ ja sa s vami nemienim hadat, je mi to fuk, ja hovorim moju skusenost 🤷 a co mi povedala samotna riaditelka...a nevidim problem zoradit 20ks prihlasok ked beru 20deti...tak isto viem, ze dieta ktore prijali bolo mladsie od mojeho..

saw_
4. apr 2025

@ivinkapink
https://msvajanskehotrnava.edupage.org/a/zapis-...
Podmienky prijimania deti, nic sa tam nepise o poradi podania prihlasky, samozrejme sa prijimaju podla veku zostupne. Samozrejme, ze skor prijmu dieta narodene 2.9., aj ked podalo prihlasku o den neskor ako dieta narodene 1.12. Ked bolo prijate mladsie dieta od tvojho a tvoje nie, mala si sa informovat u zriadovatela ako je to mozne. A to, ze prijimaju do skolky 20 deti, neznamena, ze im dojde 20 prihlasok.

saw_
4. apr 2025

@dominikamj pozri vyssie link, tie podmienky byvaju kazdy rok zhruba rovnake. Nezabudnite prihlasku podpisat obaja rodicia.

dominikamj
autor
4. apr 2025

@saw_ ďakujem. Samozrejme, o podpise vieme. No som zvedavá, malý je narodený 30.9., tak hádam tam máme aspoň malú šancu 😅

martinbezek
15. máj 2025

Milí rodičia,

Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR momentálne vyvíja nový elektronický systém na podávanie prihlášok do materských, základných a stredných škôl – tzv. ePrihlášky. Aby sme zabezpečili, že systém bude pre rodičov zrozumiteľný, jednoduchý a praktický, hľadáme dobrovoľníkov na overenie používateľského dizajnu.

🧩 Čo to obnáša?

absolvujete krátke testovanie prototypu, ktoré trvá max. 60 minút,
testovanie prebehne online cez videohovor (napr. cez Google Meet alebo MS Teams),
nejde o skúšku z počítačových zručností – nás zaujíma, ako rodič vníma systém, čo mu funguje, čo mu prekáža.
🎁 Za Vašu pomoc Vám ako poďakovanie pošleme 10 € poukaz do obchodného reťazca Lidl.

Ak máte záujem zúčastniť sa alebo sa chcete dozvedieť viac, ozvite sa mi prosím e-mailom na adresu:
📩 martin.bezek@minedu.sk

Ďakujeme, že nám pomáhate vytvoriť systém, ktorý bude priateľský pre rodičov aj školy.