Recenzie na psychiatra Jozefa Vida z Trnavy

ajinka2233
29. aug 2025

Dobry den zaujimali by ma recenzie na psychiatra Jozefa Vida z Trnavy ake s nim mate skusenosti odporucali by ste ho ako lekara?

anonym_833612
29. aug 2025

Počula som, že je dobrý. Za vyskúšanie nič nedáš. Budeš rada, ak ťa vôbec zoberie. On je hlavne odborník na závislosti.

19. jan 2026

To je najhorší psychiater v TT. Ordinuje podľa nálady, viac neni v práci ako je, nič u neho nesedí, zle vám predpíše lieky, vôbec sa sním nedá spojiť, ste len číslo pre poistovne. Asi taký je to dobrý lekár!!

22. jan 2026

@anonym_0ea5de
Dobrý deň, bol som dnes upozornený pacientkou našej ambulancie na Vaše vyjadrenie.

Každé zariadenie má svoje špecifiká a, pochopiteľne, v plnom rozsahu akceptujem, keď niekomu, kto bol u nás vyšetrený, niektoré špecifiká prevádzky nášho zariadenia nevyhovujú. Terapeutická aliancia je základ a v tomto zmysle presne rovnako akceptujem, keď konkrétnemu pacientovi ľudsky nevyhovujú konkrétni zamestnanci nášho zariadenia, vrátane mňa.

Čo nedokážem akceptovať, sú anonymné nenávistné príspevky, ktorých faktickosť nie je možné verifikovať a teda sa k nim ani korektne vyjadriť.

Preto Vás prosím, aby ste verejne uviedli svoje celé meno a konkretizovali detaily, kedy a ako Vám bola mnou nesprávne poskytnutá zdravotná starostlivosť?

K Vašim jednotlivým výhradám:

- ad "ordinuje podľa nálady, viac neni v práci ako je" - prevádzkujeme ambulanciu s dvoma odbornými zameraniami, ordinačné hodiny máme (s prestávkami) od 8:00 - 21:30. Nepoznám v Trnave zdravotnícke zariadenie, ktoré má dlhšie ordinačné hodiny ako my. Posledný pacient máva u mňa vstupné vyšetrenie o 20:00. Dovolenky čerpáme v súlade so Zákonníkom práce, vždy uvádzame zastupujúcu ambulanciu. Zdravotná starostlivosť je u nás hradená zo zdravotného poistenia, t. zn., že zdravotná poisťovňa uhradí konkrétny výkon podľa bodového ohodnotenia a ceny bodu. Z toho vyplýva, že keď nebudeme v práci a nebudeme poskytovať pacientom zdravotnú starostlivosť, nezarobíme na prevádzku.

- ad "nič u neho nesedí" - upresnite, prosím, čo vo Vašom prípade u nás "nesedelo"?

- ad "zle Vám predpíše lieky" - upresnite, prosím, ako som Vám zle predpísal lieky? Môže sa stať, že sú predpísané lieky, ktoré majú momentálne na trhu výpadok, o čom Vás bude informovať Vaša lekáreň, je pravda, že nemám kapacitu evidovať, kedy ktorý konkrétny liek má na trhu výpadok.

- ad "vôbec sa s ním nedá spojiť" - naše zariadenie funguje v Trnave už skoro 12 rokov, za to obdobie sme vyšetrili cca 3200 pacientov, vzhľadom na špecifiká prevádzky nášho zariadenia a špecifické programy, ktorým sa venujú konkrétni zamestnanci, som drvivú väčšinu vyšetril ja. Prevádzkový režim som nastavil tak, že v súčasnosti máme kapacitu na cca 40-50 vstupov nových pacientov do liečby mesačne. Pacienti sa ku nám objednávajú telefonicky, emailom alebo cez webové portály. Pravidelne so mnou pacienti konzultujú stav alebo liečbu telefonicky vo vyhradenom čase, často dokonca aj ku koncu ordinačných hodín, t.j. 21:30. Pravidelne si pacienti telefonicky alebo emailom objednávajú predpis liekov. To, že fungujeme telefonicky, nám umožnilo byť v našej odbornosti prvým zariadením v Trnave, ktoré v plnom rozsahu objednávalo pacientov na konkrétny termín bezplatne. To, že sme to takto dokázali zabezpečiť, je dôsledkom práve toho, že sa s nami a so mnou dá spojiť telefonicky.

S pozdravom,

J. Vido.

4. feb 2026

Takže milý pán doktor, možeme začať od vašich ordinačných hodín. Píšete ,že máte ordinačné hodiny od 8.00. hod. Kedy ste prišli do ambulancie o 8.00 hod? Pacienti čakajú pred zatvorenými dverami, kedy prídete a to si teda dávate načas..... / výpovede osôb na vrátnici/ Kde vlastne pracujete? Opakovane som bola vo vašej ambulancii počas týždňa, nenachádzali ste sa na svojom pracovisku, z overených zdrojov viem,že máte pacientov v DSS Zavare a teraz aj v Seredi, podotýkam a to všetko stíhate v čase ordinačných hodín, keď máte ordinovať v ambulancii, lebo nikde nemáte písané iné miesto výkonu. Počas týždňa nie všetky dni pracujete do 21.30. hod. /overené, odfotené. / Telefonicky sa s vami možno spojí pár pacientov,ak im vôbec niekto zdvihne telefon. Ja nehodnotím vaše odborné znalosti, ani odbornosť, ale zavádzanie pacientov o vašich ordinačných hodinách a vašej prítomnosti na pracovisku. Našťastie mama zmenila psychiatra, lebo keď jej bolo najhoršie vašej pomoci sa nedočkala. Celé meno je napísané v mojom upozornení o vašich praktikách na VUC spolu s fotodokumentáciou.

5. feb 2026

@anonym_0ea5de
Dobrý večer, ďakujem za priblíženie, myslím, že viem, o čo ide, sestrička ma informovala o Vašej návšteve.

Našou prácou je poskytovať zdravotnú starostlivosť naším pacientom. Tí majú dohodnutý termín psychiatrického vyšetrenia. Samozrejme, vždy sme povinní aj mimo takéhoto termínu poskytnúť neodkladnú zdravotnú starostlivosť a nemyslím si, že by sa niekedy stalo, že by sme odmietli poskytnúť zdravotnú starostlivosť pacientovi, ktorý mal dohodnutý termín vyšetrenia alebo by sme odmietli poskytnúť neodkladnú zdravotnú starostlivosť pacientovi aj mimo takéhoto dohodnutého termínu. Na počkanie však, bohužiaľ, nedokážeme poskytnúť administratívne služby. Takisto nedokážeme na počkanie poskytnúť konzultácie tretím osobám, bez prítomnosti pacienta. Takéto konzultácie dokážeme poskytnúť aj telefonicky aj osobne, ale po predchádzajúcej dohode, v čase, ktorý si na to lekár vyhradí. Alebo je treba čakať.

Vyjadrujem ľútosť nad tým, že (bez prítomnosti pacientky) ste neboli s Vašou požiadavkou vybavená k Vašej spokojnosti. Stalo sa tak preto, lebo sme stretnutie v ten deň nemali dohodnuté a ja som bez Vášho predchádzajúceho avíza o Vašej požiadavke na stretnutie nevedel a teda som vo svojom časovom harmonograme so stretnutím s Vami nerátal.

Sestrička ma bezprostredne informovala o Vašej návšteve, zároveň ma informovala, že ste odišli bez toho, aby ste prejavili záujem dohodnúť si nejaký konkrétny termín stretnutia, hoci v prípade záujmu bola možnosť osobného stretnutia v ten istý deň, na začiatku alebo ku koncu ordinačných hodín popoludňajšej adiktologickej ambulancie. Podľa mojich informácií ste počas osobného kontaktu so sestričkou nežiadali ani o telefonickú konzultáciu, ktorá by takisto bola možná v ten istý deň ku koncu ordinačných hodín popoludňajšej ambulancie. Je možné požiadať o konzultáciu alebo stretnutie sms správou, je možné požiadať o konzultáciu alebo stretnutie e-mailom.

JV

7. feb 2026
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_0ea5de Dobrý deň, východiskom k mojej reakcii a tejto výmene názorov sú Vaše dehonestujúce a nefaktické vyjadrenia z 19.1. (najhorší psychiater v TT, ordinuje podľa nálady, viac neni v práci ako je, nič u neho nesedí, zle predpíše lieky). Ja obvykle nereagujem na recenzie, reagujem, keď sú nenávistné, klamlivé alebo moja reakcia môže byť informatívna pre ostatných.

Naša organizácia poskytuje zdravotnú starostlivosť v Trnave 12 rokov. Za to obdobie do dnešného dňa sme nemali ani jeden podnet na ÚDZS pre nesprávne poskytnutú zdravotnú starostlivosť. Vytvorili sme si spôsob menežmentu pacienta, ktorý je založený dominantne na plánovaní, vďaka ktorému pracujeme efektívne. Ku nám sa pacienti nedostavujú neplánovane. U nás pacienti dostávajú termíny podľa plánu. Pacient presne vie,kedy má prísť na vyšetrenie, kedy na kontrolu, kedy na odber biologického materiálu, kedy na podanie depotnej injekcie, kedy na predpis substitučnej liečby, kedy na podanie substitučnej liečby. Výsledkom tohto spôsobu práce je to, že kedy a aký konkrétny výkon bude poskytnutý, vie nie len samotný pacient, ale na dlhšie obdobie dopredu aj lekár, čo lekárovi umožňuje regulovať si rozvrh práce a naplánovať si napr. časové okno pre výjazd za pacientmi.

Súčasťou Katalógu výkonov je totiž výkon s kódom 25 - Návšteva v pracovnom čase. Katalóg výkonov explicitne definuje, že „pod návštevou sa rozumie cesta k pacientovi mimo budovy, v ktorej je ambulancia ošetrujúceho lekára“.

Napriek tomu, že ste subjekt bez ingerencie, v reakcii na ďalšie témy, ktoré opäť dehonestujúco naznačujete, Vás informujem, že držiteľom povolenia na prevádzku zdravotníckeho zariadenia nie som ja ako fyzická osoba, ale je právnická osoba, naša organizácia. Nepretržite celých 12 rokov, od prvého dňa, odkedy poskytujeme zdravotnú starostlivosť, sa čistý ordinačný čas lekára v našej organizácii delí medzi viacerých lekárov. T. zn., že v priebehu tých rokov u nás vždy rôzny počet lekárov súčasne poskytoval zdravotnú starostlivosť. Napr. pani doktorka, ktorá u nás pracuje nepretržite celých 12 rokov, do dnešného dňa u nás poskytuje zdravotnú starostlivosť.

Oblúkom sa vraciam k východiskovému bodu tejto výmeny názorov, a to sú Vaše dehonestujúce a nefaktické vyjadrenia z 19.1. a čo k nim viedlo. Váš problém sa netýkal poskytnutej zdravotnej starostlivosti. Nikdy sa nestalo, že by sme odmietli poskytnúť zdravotnú starostlivosť Vašej mame, zdravotná starostlivosť nebola poskytnutá nesprávne ani nebola nesprávne vykázaná.

Problém, ktorý Vy s nami máte, sa týka toho, že Vy osobne, t.j. osoba, ktorej sa neposkytuje zdravotná starostlivosť, ste neboli so svojou požiadavkou vybavená na počkanie práve v tej chvíli, ktorá Vám práve vtedy vyhovovala. Skrátka (keď som bol správne informovaný sestričkou), chceli ste využiť Vašu obednú prestávku. Prišli ste bez ohlásenia a bez dohody na stretnutí, pričom v rozhovore so sestričkou ste ani neprejavili záujem dohodnúť si termín stretnutia, pretože napriek tomu, že ste sa chceli so mnou stretnúť, neboli ste ochotná prispôsobiť si Váš vlastný časový harmonogram rozvrhu mojej práce.

Tému považujem za vyčerpanú. V tejto výmene názorov už nebudem pokračovať a na Vaše prípadné reakcie odpovedať.

anonym_5ea754
9. feb 2026

Konečne niekto povedal pravdu, veľmi čudný doktor.

anonym_1695bf
9. feb 2026

Mame s tymto lekarom vybornu skusenost, riesili sme otca, termin uplne luxusny vysetrenie atd vsetko ok.

anonym_51fd23