icon

Skúsenosti s gymnáziami v Trnave: Hollého a Arcibiskupské?

karla21
15. dec 2024

Ahojte , syn 9 ročník , vyberáme gymnázia , zatiaľ ho oslovilo Hollého a Arcibiskupske . Máte nejaké skúsenosti ? Ďakujem za každú 🙏

anesim
15. dec 2024

@karla21 no velky rozdiel medzi tymito dvomi, na holleho aspon po minule roky nebrali ani testovanie nad 90 % do uvahy, ( neviem ako je to tento rok) prijimacky robili vsetci, body mali za uspesne sutaze,
na arcibiskupske sa dostanu aj trojkari.

karla21
autor
15. dec 2024

@anesim pozerala som minuly rok ,ako príjmali na Arcibiskupske , veľký rozdiel v bodoch , bolo 5 deti kt išli nad 200 bodov a potom hlboko pod nimi boli ostatný a prišlo mi že sa dostanú všetci. Možno tie deti čo boli tak vysoko , ani neprijali gymnázium . Viem , že to tak robia , jedno na istotu a bojujú o silnejšie . Syn je čistý jednotkár , príde mi to prijatie nefér ,keď pôjdu za rovno aj deti s trojkami . Oni majú slabé hodnotenie za známky . Samu chválu som počula na toto gymnázium , že aj výborný učiteľia. No ,ak sa nedostanú k dobrým žiakom , obavám sa , aby syn nezaspal , chápete ako myslím . Nebude mat konkurenciu . No na Hollého bude musieť každé ráno cestovať a nepočula som až takú dobrú reklamu . Tak som rada za každý další názor .

anesim
16. dec 2024

@karla21 alebo merici, tam idu dobri ziaci, podla narocnosti , je zrejme holleho, merici, herdu a az potom arcibiskupske.

karla21
autor
16. dec 2024

@anesim bol na DOD na Merici , myslela som , že tam pôjde prihláška a prišiel , že určite nie . 🥲bol to môj favorit , mal by to kúsok do školy a viem , že oni si majú z čoho vyberať žiakov

katkatt
17. dec 2024

@karla21 a môžem sa opýtať, čo ho odradilo na Gam? Syn tam chodí a sme spokojní, on aj my.

koniarova
17. dec 2024

Hollého je 16 na Slovensku v hodnotení gymnázií. Takže je určite najlepšie. https://skoly.ineko.sk/rebricky/?ts=Gym

karla21
autor
18. dec 2024

@katkatt ja ti neviem , prišiel vyslovene , že určite nie. Budova , učiteľ kt prezentoval , celkovo z toho prostredia . Netvrdím , že to tak musí byt, bol to iba jeho dany pohľad a razantne nie . Osobne som tam nebola, no dúfala som , že tam pôjde ďalšia prihláška , majú pekne hodnotenia . No nemôžem tlacit , ja tam chodiť nebudem .

karla21
autor
14. feb 2025

@anesim už teraz berú monitor do úvahy , ale štýlom že dávajú za každý kt spraví nad 90% tak má 20 bodov navrch . Neviem či to bolo aj pominule roky

davida
14. feb 2025

@karla21 to fakt chcete porovnavat holleho a arcibiskupske? Holleho je jasna topka o arcibiskupskom sa ani netreba bavit,to ma od gymnazia pekne daleko😁

karla21
autor
15. feb 2025

@davida minuly rok mali slušne výsledky maturantov - hodnotenie som si pozerala . Majú osnovy ako každé iné gymnázium . Tak zase mi to nepríde že ich za gymnázium nepovažovat. Čo som pozerala samozrejme Hollého je najlepšie u nás v Trnavskom kraji . Máte osobnú skúsenosť ? Ako pred pár rokmi Arcibiskupske nebolo Oki . No záujem sa zvyšuje a dostávajú sa rokmi k dobrým žiakom . Jasne ze Hollého má oveľa silnejšie deti . Ťažko povedať , ze koľko deti sa bude kde tento rok hlásiť . Na Hollého čo poznám dali prihlášku len čistý jednotkari . Slabšie deti si ani netrúfali z nášho okolia.

davida
15. feb 2025

@karla21 s holleho skusenosti mam,chodil tan oco, ja s bratom aj moj syn je tam teraz tretiak, nebojte sa toho ze tam musi ist len cisty jednotkar,zalezi na monitore a jej ten co mal nejaku tu dvojku moze predsa zvladnut prijimacky,keby ho nevzali odporucam odvolanie. Tam sa to moze tak poposuvat ze aj 50pod ciarou moze byt nakonec prijaty,treba si trufnut, a namiesto arcibiskupskeho dajte merici. Alebo obchodnu akademiu

karla21
autor
15. feb 2025

@davida syn je čistý jednotkár . Prihlášku sme tam dali, pripravuje sa súkromne systematicky na monitor / prijmacky . On na Angely Merici nechce ísť . Najlepšie sa cítil na Arcibiskupskom , Hollého ho oslovilo a vie sa tam učiť Španielsky, to je pre neho zaujmave . Teraz už na 90% vie že potrebuje matiku na gympli nabrať - chce ísť na informatiku . Matikar na Arcibiskupskom je výborný . Tak to tak aj berieme , keď ho zoberú na Hollého pôjde , ked nie ľúto mi nebude . Iné gymnázium nechce v TT a obchodna je odborná malo matiky na takú školu čo si vybral . To mi aj sama riaditeľka povedala.

karla21
autor
15. feb 2025

@davida ešte sa spýtam keď tam máte syna , ako veľmi sa učí - na ake známky ?

davida
15. feb 2025

@karla21 on chodi na bilingvalny a uci sa dobre, je spokojny, stiha aj treningy aj kamosov

karla21
autor
15. feb 2025

@davida presne to som myslela , že či je čas na šport a kamarátov . Nebol by štástny sedieť len nad knihami

karla21
autor
15. feb 2025

@davida to je super , že to takto zvláda . Kopec deti je na školách pod tlakom a nespokojný . To by mi bolo luto ako matke