icon

Skúsenosti s pôrodom v Trnave: Ktorého lekára si vybrať?

10. jan 2025

Prosim o skusenosti o porode v trnave ..akeho lekara si vybrat ? A akemu sa radsej vyhnut?

saxana000
11. jan 2025

Rodila som 2x lekara som si nevyberala.. pri prvej bola dr Peškova pri druhej dr Bartovjak nemenila by som nic.. akurat z pohotovosti mam skusenost s dr Hlavekom a to som bud vychytala ze mal fakt blby den alebo je taky blbec od natury.

autor
11. jan 2025

@saxana000 s dr.Bartovjakom ste bola spokojna ? Vraj je strasne arogantny a zeny sa ho boja

lucia245
11. jan 2025

Bartkovjak je vychýrený mäsiar a hlavek je milý iba k svojim pacientkam (čo si ho platia). Pesková tam ešte pracuje? Pred pár rokmi viem, že bola, tá bola veľmi fajn.

saxana000
11. jan 2025

@lucia245 tak normalny..ja si ho pamatrm este pre 8 rokmi ked som prisla s akutnym zapalom prsnika a odmietla som sa dat hospitalizivat bez babetka ktore bolo cisto kojene.on jediny to pochopil umoznil mi hospitalizaciu s malou vybavili postielku z novorodeneckeho vyziarili mi samostatnu izbu pocas zakroku v narkoze bola na novorodeneckom pri sestrickach.potom pri mne dalsiu noc.. vtedy mozno nepredstavitelne ale uplne v pohode zvladnutelne a bez problemov za 10 minut dohodnute.
Teraz ma prisiel.po porode skontrolocat a teda naozaj nebol ani odmerany ani nejak drasticky.. ale kazda ma inu skusenost..aj Braticak bol velmi zlaty ten mi daval vyvolavacku a tiez potom prisiel po porode sa spytat ako sa mam.na poradne sonmchodila k Stefanikovej ta tiez uplne zlata.celkovo tam boli vsetci prijemni aj porodne asistentky aj zenske aj detske sestricky..
Peskova sa vydala a odisla do biznis centra a teraz je na materskej..

belle_vie
11. jan 2025

Ja som mala zazmluvneneho Bucka, ten bol super. Ale ostatny personal bol strasny des pre mna. Druhe dieta som tam uz nerodila. Od sestricky, ktora na noc povypinala zvonceky, aby mala pokoj, cez 0 pomoc pri dojceni, dalsiu sestru, ktora sa mi par hodin po sekcii pri prvom postaveni smiala, ze chodim ako mrzak. A sanitara, ktory vyzvedal, kolko stoji nas dom, co robi moj muz a kolko zaraba... ked som nieco potrebovala od sestier poradit, odbili ma, ze tam mam spolubyvajucu na izbe co je druhorodicka, nech mi to ukaze ona...
Dcerku som rodila na Kramaroch a nemohla som byt spokojnejsia.

lucia245
11. jan 2025

@saxana000 z naozaj veľkého množstva skúsenosti s ním je toto prvé pozitívum za celé roky, čo naňho počujem. Ostatné sú praktiky, ktoré tu radšej ani nebudem opisovať... Štefánikova je stará škola, rutinne každú nastrihnut, oxytocín podat, naplánujte si u mňa sekciu, nech sme na Vianoce doma, len nevymyslajte vy moderné mamičky... Takže tiež o ničom.
Dobre počuť na Bucka, Braticaka, Dobiasa. Ak lekára v TT , tak týmto smerom. Ale tiež iba so sprievodom duly. Možnosťou pri bezproblémovom tehotenstve je aj zazmluvnenie si pôrodnej asistentky, na p. Kittovu som počula dobrú recenziu

michaella24
11. jan 2025

Ja som rodila skoro už päť rokov dozadu, akurát začínala nová vlna dôvodu. Rodiť sa znova nechystám, takže neviem či by som tam rodila znova. Vybrala som si Trnavu kvôli tomu, že mali k dispozícii anesteziológa po celý čas, zatiaľ čo v Galante len počas pracovnej doby a teda by som nemusela dodať epidurál. Ktorý mi vlastne v konečnom dôsledku bol na nič, neviem či preto, že mi ho pichli zle alebo prečo neúčinkoval ako mal, teda, zo začiatku účinkoval, potom už dopichy nepomáhali, len spomalili pôrod, takže mi dávali oxytocín, mala som otrasné bolesti, vracala som na sále, pôrod nepostupoval, už zvolávali ďalšieho lekára, že či budú robiť sekciu... Nakoniec sa podarilo. Ale už som bola fakt vyčerpaná. Odrodil ma Dr. Bratičák, za mňa v pohode, nemám výhrady, myslím, že robil čo mohol. Ešte ma po tom 23 hodinovom pôrode pochválil, že som bola "tichá a trpezlivá" 🤣 Ale jedna sestrička si chodila počas môjho pôrodu fajčiť cigarety a to bolo vážne nechutné, keď mi na konci pôrodu zatlačila na brucho. Extrémne smrdela.

Šestonedelie ma sklamalo, mala som tú čiastočne nadštandardnú izbu, sestričky boli nepríjemné, čudovali sa, že som párkrát nebola jesť, pri tom som im niekoľkokrát vravela, že mám veľké bolesti po šití, noci som preplakala a oni mi dávali len Paralen. Syna som nemala pri sebe, lebo hneď vzali na JISku, pretože si z pôrodu zobral zo mňa nejakú infekciu a musel dostávať infúzie, takže som nekojila, ani mlieko sa nedialo. Ale teda prístup personálu tam ma sklamal. Sestry sa ku mne ako k prvorodičke chovali dosť neľudsky.

zuzkac2711
12. jan 2025

Ja som rodila pred šiestimi rokmi a tiež som bola po sekcii lebo som mala pridusene dieťa... Večer má sestrička vysmiala že sa po sekcii neviem postaviť a jej slová ktoré mám dodnes v hlave boli.. " vy asi nechcete vidieť a starať sa o svoje dieťa" nie ste schopná sa ani postaviť.... Ďalšie dieťa už nemám vždy si spomeniem na tento zážitok a mám dosť...

paulinkad
12. jan 2025

Rodila som tam 2018, 2021 a 2024, odporúčam ale zazmluvnit si súkromnú pôrodnú asistentku. Tie nemocničné boli dosť nepríjemné, neviem či boli urazené, že som tam mala niekoho externého alebo čo. Ja som mala Terezu Križanovú, s ňou by som rodila kdekoľvek na svete, bars aj na pumpe v Zelenči. Bola tam ako moja sprevadzajúca osoba spolu s mojim mužom. Pustili ju ako ženu aj do ambulancií na príjme, tam so mnou muž nesmel ani keď som tam bola o 4-tej ráno ako jediná.

adabise683
13. jan 2025

Ja som mala dr. Hlavka teraz v novembri a chodila som k nemu aj do poradne a veru mne sadol on a aj velmi pomohol pri porode ... zazmluvneneho som ho mala ale v den porodu este bez zmluvy a zaplatenia bo som to nejak nestihla administrativne vybavit takze ani " nemal istotu" ze to aj nakojiec spravim a napriek tomu bol 24 h od odteceni vody doporodu ku mne mily, staral sa, vysetroval (priebezne pocas dna) a ked som mu o 2.30 volala ze teda uz to asi bude tak prisiel a mala sa narodila az 7.45 takze to "vyckal pekne so mnou" ... a ledva stihol cisarky co bol na plane na rano ... porodna asistentka sa mi usla pani Kittova a bola uplne ze super ..kebyze idem rodit 2.krat ..zazmluvnim si aj ju ...Terku Krizanovu poznam ako laktacnu a veru mne pomohla 😀 skoda ze som to neriesila skor, bo este teraz po 2 mesiacoch sa trapim s kojenim 😒

lulli
24. jan 2025

@paulinkad zdravím môžem sa prosím opýtať čo všetko obnáša práca pôrodnej asistentky a koľko asi približne stojí? Dakujem veľmi pekne.

paulinkad
13. mar 2025

@lulli neviem či je to ešte aktuálna otázka, ale teda - full servis. Ona urobí všetko čo chceš, čo ju necháš urobiť. Nahlási doktorke ako často máš kontrakcie keď ty ledva predychavas, podava ti čisté vložky a vyhadzuje použité, pomáha ti vstať, chodiť keď treba, stará sa o pitný režim, jedlo, naparku pripraví, podložku pod kolená ti šupne keď si chceš kľaknúť, masíruje kríže, robí rebozo, podviaže bruško ak chceš, ak chceš tak ta osviežuje kvetinovou vodou, aj špinavú robotu urobí, zapína/vypína svetlo podľa tvojich preferencií, asi by ti aj zaspievala keby chceš, pri pôrode chráni hrádzu teplým obkladom, nám aj krásne fotky urobila keď bola malá už na svete, ani sme s mužom nevedeli, že nás fotí a sú nádherne, krajšie než tie, kde sa už usmievame do foťáku, pomôže s dojčením ak treba, asi aj placentu vie spracovať do kapsúl, a ešte oveľa viac. Je tam len pre teba a robí čo potrebuješ. Moja asistentka mala balík 4 hodinové stretnutia pred pôrodom (ja som k nej chodila na masáže) a jedna návšteva v sestonedeli, samozrejme cely čas pocas porodu a bolo to 500€. Pred takmer 4 rokmi som mala doktorku za 400€, neviem koľko by doktorka stála teraz, ale mne ta moja asistentka stála za všetky tie peniaze.

lulli
14. mar 2025

@paulinkad Dakujem ti veľmi pekne za rozsiahlu odpoved. Robí toho ozaj veľa. Nuž mám nad čím rozmýšľať, len sa obavám lebo prve dieťa išlo o 5 týždeňov skôr tak neviem či sa mi oplatí zajednavat 😊 v každom prípade Dakujem

zzula
19. aug 2025

S pôrodnicu asistentkou (napr. Terezou Krizanovou) sa môžete poradiť už pred pôrodom na konzultácii, a potom sa rozhodnúť, do čoho chcete ísť pripadne s kým.