Tipy na ubytovanie v Toskánsku
Dnes o 07:24
ahojte, chystáme sa do toskánska , hľadám aj tipy na ubytovanie, niekde vo viniciach a taktiež by som sa chcela spýtať na skúsenosti s objednaním degustácie vína v nejakom vinárstve, no vôbec nemám predstavu ako to funguje alebo ako to rezervovať, ďakujem🙂

boli sme minuly rok 2 tyzdne v Toskansku. ale dali sme to ako okruh. byvali sme na 4 miestach. Roznych. (uplne centrum Florencie, agriturismo, bungalov, 400 rocny apartman pod strechou v kamennom dome v centre mestecka na hlavnej ulici)
Aj vo viniciach ako chcete vy.
v prvom rade si treba uvedomit, co vsetko chcete vidiet a zazit. toskansko je velke. co sa tyka vinic tak a ochutnavky, my sice vino pijeme, a priznam sa, toto vinka som tam ochutnala naozaj vela, ale priamo odporucit vinarstvo neviem. vsak len v oblasti Montepulciano mas okolo 80-100 vinarstiev...... takze za mna, je to uplne nahoda nejake vybrat.
My ked sme byvali vo viniciach tiez sme si kupili od domacich flasky, taky cisty priemer, nenadchne ale ani neurazi....
ber to tak, ze ked Ti aj niekto poradi vinarstvo, tebe ich vino vobec nemusi chutit. ale ak chces ochutnat vino za 300€ eur, je aj taka moznost.
a ubytovanie agriturismo najdes stovky v celej oblasti, drahsie aj lacnejsie, urcite by som hladala take s bazenom. lebo v lete sa vo vnutrozemi uvaris (teda my sme mali len 30st.....) ale predtym nam padla aj 40st teplota a to bez kupanie len tak nedas.....