Ako docielim, aby uteráky boli čisto biele?
Ahojte kočky, ako prosím docieliť aby biele uteraky boli biele? Ja ich mám všetky až šedé - žlté. Také ako keby upotené. Maximálne mi to v kupelni vadí. Dakujem.
Pridaj do prania perkarbonat sodny, kupis v dm
@anonym_autor používam aktívny kyslík z Eurony
Všetko mám krásne biele . Aj dokonca utierky z kuchyne .
Je to najčastejšia podoba kyslíka , do ktorej si namočím cez noc všetky uteráky ráno operiem v prášku na biele.
@alzbetka1783 môžem použiť aj na všetko biele prádlo?
Je to najčastejšia podoba kyslíka , do ktorej si namočím cez noc všetky uteráky ráno operiem v prášku na biele.
@alzbetka1783 je to ten bleaching agent?
@alzbetka1783 je to ten bleaching agent?
@gabika1979 bleach je chlor...teda savo a tak.
Kup iny prasok, nie zo Slovenska, staci aj z AT a uvidis, ake budu. Aj tie "zasle" Ti vybielia. Sama mam skusenosti, milujem biele nohavice, to sa perie po kazdom pouziti, po par praniach s SK praskom boli zasedle, dala som AT prasok, po par praniach zasedlost zmizla.
@anonym_autor na ariel mám z rakúska. na koľkých stupnoch periete uteraky prosim?
@anonym_autor na ariel mám z rakúska. na koľkých stupnoch periete uteraky prosim?
@anonym_autor nepouziaj avivaz na bavlnu. Avivaz obeli vlakna povlakom, na nm sa potom zachytava spina a aj vodny kamen. Misto nej pouzi ocot do posledneho plachania, odstrani zvysky vodneho kamena z vlaken a potom nebudu sednut. Obcas ich vyper s perkarbonatom na vysoku teplotu
@anonym_autor na 60, ale zamerne nemam biele. V hoteloch casto peru biele na 90.
Mam iba biele uteraky viac ako 20 rokov. Periem zasadne bez avivaze na 60°, najlepsia je kombinacia tekuteho prasku s klasickym praskom ( su na to testy) a toto obcas pouzijem na uteraky. Raz za cas dam predpierku so Savom Perex, ten dokaze zazraky. Nikdy mi nezasedli ani nezozltli. Periem ich samostatne.
@alzbetka1783 môžem použiť aj na všetko biele prádlo?
@gabika1979 ano určite
Sanytol prášok na biele veci. Ja preto nemám žiadne biele uteráky 😂
mám biele uteráky aj osušku,ktorá je tak stará ako ja,a je stále biela.
Periem bežnými práškami,občas dám
https://www.mojadm.sk/allnature-perkarbonat-sod...
Ja teda nemam biele oblecenie, ani uteraky, ale kedysi som mala biele tricko, ktore casom uplne zozltlo. Skusala som ho aj namacat aj vyprat pri vyssej teplote nic nefungovalo. Casom som sa s tym zmierila a nosila ho len na spanie. Az raz som si kupila v DM DenkMit praci gel na sportove pradlo. Ked som pradlo zavesila, stale som kukala na ten vesiak, nieco sa mi na tom nezdalo, az ked som isla okolo tretikrat mi to docvaklo, to tricko bolo zrazu snehovo biele, skoro mi oci vypadli 🙂))
@anonym_autor pridávam do bieleho taky kyblik sypaný pripravok z dmky na biele prádlo krásne všetko vyperie aj vybieli taky z denkmit