Ako odstrániť kameň zo záchodovej misy?
Ahojte, viete poradiť nejaký naozaj silný a účinný čistiaci prostriedok na kameň v záchode? Tam kde v mise vzadu steká voda. Je to tam také "žlté" a tvrdé, zaschnute. Už som skúšala asi všetko a nič nepomáha.
kyselina chlorovodikova ale velmi opatrne pri manipulacii s nou
klasicky z obchodu a dat ho postup e aj 5x aby sa jednotlive vrstvy odstranovali. na 1x necakaj zazrak. a opravit wc evidentne preteka
Horúci ocot.
Prosím nepíšte že " praskne porcelán" . Porcelán je vypaľovany v peci, pri veľmi vysokej teplote, v porcelanovej mise sa aj zapeka jedlo pri cca 200°C, tak ocot s vodou cca 90°C neublíži.
Ja si ho nalievala vyše 20rokov.
@anonym_autor ocot z kanvice horuci alebo tablety na kamen, potom striekackou janette vysat vodu a zacat skrabat. Pemza na tycke ale aj taky srobovak funguje. Po aplikacii octu ci tablety to ide lahko dole.
https://eshop.tatrachema.com/kupelnawc/fixinela... .. na noc to nechaj pôsobiť. Môžeš aj 3 dni po sebe
klasicky z obchodu a dat ho postup e aj 5x aby sa jednotlive vrstvy odstranovali. na 1x necakaj zazrak. a opravit wc evidentne preteka
@anonym_a90bda nepomáha ani viacnásobné čistenie
Ďakujem baby, vyskúšam. Snáď niečo z toho ozaj zaberie, lebo už som zúfalá
@anonym_autor Ak nezaberaju chemikalie tak vyskusaj pemzu. Najdi si pumice stone toilet cleaning a pozri.
Presťahovali sme sa do domu, kde bolo zažltnutie na novom WC. Tu mi poradili čierny domestos.... ten jediný zabral.
Čierny domestos je super na toto
@anonym_a722e1
@dixitka
Ten som skúšala a nepomohlo
Ja som preberala byt po najomnikoch a to co bolo v zachode (kamen) som este nevidela. U mna pomohlo ked som kupila taky priemyselny odstranovat vodneho kamena v Hornbachu … naliala odisla a prisla po dni.. potom mechanicke cistenie plastovou dratenkou niekolko hodin.. fyzicky narocne.. ruka v zachode.. toto som opakovala asi tyzden.. nakoniec som to dako zoskrabala.. ale bola to fakt drina a hodiny skrabania.. teraz je cisty.. ako sa im to podarilo ale nechapem
Ja som tak namočila odličovacie tampóny do octu a popriliepala ich na celú noc tam kde bol kameň a ráno mi to pekne zišlo.
@anonym_autor perkarbonát sódny + ocot + zaliať horúcou vodou
Mne zabrali take tablety na cistenie ktore boli dostat v lidli ale uz som ich dlho nevidela. Inak som tam liala horuci ale nie vriaci ocot, asi 2 flasky som pouzila. Nechala odstat cez nic a rano islo vsetko pekne dole bez namahy.

@anonym_autor ocot 20 percentny