icon

Ako odstrániť zápach z oblečenia z druhej ruky?

4. feb 2026

Ahojte kúpila som vecičky pre malú z druhej ruky a smrdia akoby po zatuchline. Vrátiť ich nechcem len sa zbaviť toho zápachu. Ako nato? Budem vďačná za každú radu. Vonku sa sušiť potom ešte nedá, všetko dávam do sušičky a u nás rozložiť vešiak a sušiť popri lezunovi sa tiež nedá.🫣

puremum
Včera o 06:23

zamocit na noc do roztoku z octa a vyprat ... s dezinfekciou na pradlo

bukajka_mata
Včera o 07:24

Skúsila by som ich oprať v octe, normálne dať namiesto prachu na pranie šálku octu, a potom bez otvárania pustiť ešte raz program, kde by som namiesto prachu na pranie dala šálku sódy bikarbóny. Každé treba zaliať horúcou vodou, kým sa spustí cyklus. Takto periem zatuchnuté uteráky 😉

bbebe
Včera o 07:53

ja som tak kupila bundu ktora bola oprata v oleji do prania. ja to nenavidim ake to je sílne. 6x som to prala - nic. aj sanytol dezinfekciu som dala. niekolko hodin to bolo ho vani v litre octu a 1kg sody bikarbony - 2x. teraz to mam vonku v zime asi 5 dni a stale to prenikavo citit po tej puelle. :(

lucka_ke
Včera o 10:00
@bbebe

ja som tak kupila bundu ktora bola oprata v oleji do prania. ja to nenavidim ake to je sílne. 6x som to prala - nic. aj sanytol dezinfekciu som dala. niekolko hodin to bolo ho vani v litre octu a 1kg sody bikarbony - 2x. teraz to mam vonku v zime asi 5 dni a stale to prenikavo citit po tej puelle. :(

@bbebe hej také som posunula ďalej kamoške, ktorej to nevadí, mne je z toho až zle
autorka - zatuchnuté by som vyhodila alebo vrátila, budú v tom spóry plesní a to nevyperieš, bolo to uskladnené niekde vo vlhkom prostredí

sasazu0000
Včera o 10:26

@anonym_autor mne sa osvedcilo HG odstranovac zapachu sportoveho oblecenia pridat k praciemu prasku, nie gelu, miesto avivaze trochu bieleho octu s vodou, ked je to extrem tak pred pranim namocit do octu s vodou na noc. Ak to je bavlna tak 60 stupnovy program idealne aj s parou. Ale napriklad co som si kupila v sekaci nohavice vyprate asi v puelle tak toho som sa nezbavila a vyhodila som ich🤣

maryetta
Včera o 11:14

Zrejme to mala uskladnene niekde v pivnici/garazi. Fakt by som skusila nejaky ocot do prania.
Podobne ja s tym vonavym olejom. Ozaj mozno aj 3-4x som oprala a furt to bolo citit. Nechapem ako moze mat niekto tymto "napachnutu" celu domacnost.
Ja ani na obliecky nedavam avivaz lebo mi to vadi pri spanku.

anonym_2c30a1
Včera o 12:00

Jedine oprať.Ak si kúpila v sekaci tak po pár praniach to vypachne.Oni to dezinfikujú preto ten pach

bg92
Včera o 12:53

Ocot pridat do prania