Ako riešiť problémy s vodným kameňom v domácnosti?
Ahojt, bývamev paneláku a zdá sa mi, že v pitnej vode je veľa vodného kameňa. Stačí, aby som v hrnci zohriala 2 rary vodu a už je treba čistiť vodný kameň. Aj v rýchlovarnej kanvici je to tak.Aj vy máte ten problém? Čo s týmrobíte? Ďakujem.
@saxana000 ocot, kyselina citronova, alebo pulirapid je najjednoduchsie pouzit na vodny kamen, pricom prve dva pre potravinarske nadoby a naradie samozrejme...
Inak tvrda voda = make cievy = zdraviu prospesne. Naopak maka voda skodi zdraviu. Takze radsej pit tvrdu vodu a saskovat s odkamenovavanim a zmekcovanim pri prani, ako pit maku, mat ziarivo ciste pradlo a mat problemy so zdravim (cievami).
Ale inak ked niekto ma az extremnu tvrdost a chce mat maku vodu, tak existuju specialne zmakcovace, ktore funguju na rovnakom principe ako je ten v umyvacke riadu, akurat su bojlerovych rozmerov a montuju sa na vstup vody do domu, alebo bytu. Napln regeneracnej soli podla kapacity sa potom dosypa napriklad raz za pol roka.
Ďakujem krásne za vaše odpovede.

Nic sa s tym neda robit je to proste tvrda voda cepe.zapadne slovensko ju ma.hrniec vydrhni praskom do pracky a umyvacky davam sol na zmakcenie kanvicu raz tyzdenne vyvarim s kyselkou a do zehlicky davam destilovanu vodu aby sa nezanasala..