Ako úspešne odstrániť vínne mušky?
Teraz v zime sa nam objavili vinne musky, ale idu hlavne na pecivo, caj, mliecne a praveze v ovoci ich ani tolko nebolo. Uz som vsetko vyhadzala, vyutierala, ale najdem ich este aj v kupelni ako par poletuje. Ako sa ich zbavit? Lebo pasca jar s octom vobec nepomaha, ani jedna do nej nevletela. No na rozku ich je kopa. Uz som zufala... vdaka
mali sme pred vianocami aj my - kupila som v lekarni take do zasuvky bez zapachu a neskodiace domacim zvieratam (mame andulky) za par dni ani jedna
Ja ked sa stane ze sa objavia tak hned dam do misticky prekrojene dve tri bobule hrozna a zakryjem potravin.foliou s malymi dierkami. Vleti ich tam vela, von ani jedna. Ak chcu byt na rozku tak vsetko pecivo odloz, nastraz mikrotenovy sacok s kuskom rozka, a nechaj len maly otvor. Ked budu dnu, rychlo zavri a vyhod vonku do smetiaka.
Ale to hrozno funguje 👍 najma ak dva tri dni postoji.
A hlavne hladaj zdroj, kludne aj v nahnitej cibuli mozu byt.
Ja som ich chytil na pivo. Nechal som v noci trosku v pohari. Naj im chutil special od Stupavar 18°
My sme mali tiež problém, ja som ich brala do vysávača, výrazne ich ubudlo....no najviac pomohlo keď sme odišli na cca týždeň z domu (dovolenka)...keď sme sa vrátili už tu žiadna nebola 🙂
Jedine postriekať čističom čo čistíš kachličky. Dobré je aj SAVO na detské hračky. Aj to dezinfikuje. Len niekomu to smrdí.

ja som kupil v drogerii pascu ovocne musky, ale uplne az na 100% to nepomoho aj ked ich vzrazne odbudlo. Vsetko na com si sadaju balit. Problemom su aj smetne kose.