icon

Aký upratovací vozík používajú upratovačky?

28. mar 2026

Chcem na nejaký čas ísť pracovať ako upratovačka, hocikam, je mi to jedno. ,, Vypnúť hlavu ,, Určite to bude drina, ale ja v tom vidím pozitíva. Pohyb, čistá hlava, schudnem. Mám výraznú nadváhu a nebaví ma cvičiť.Rozhodujem sa medzi prácou v škôlke, škole alebo kancelárie, v nemocnici a v hotely určite nie.Rozmyšľam akým spôsobom tam upratujú. Hádam majú nejaký upratovací vozík, ale aký? Pevné dúfam , že v dnešnej dobe sa nenosí v rukách vedro s vodou ale že majú adekvátne pomôcky.Tie čo upratujete, aké máte vozíky alebo pomôcky? Moc mi pomôžete pri rozhodovaní, ďakujem.

Strana
z2
anonym_220597
28. mar 2026

@anonym_autor Ja len, že robiť upratovačku neznamená schudnúť. Robím to 7 r, presne pohyb je super, čistá hlava, ale aj vlčí hlad po námahe a keď by som sa nenajedla, tak mi je zle, nevládzem a točí sa mi hlava.Odkedy to robím schudla som + 8 kg. Treba sa pripraviť aj na fakt, že sa nájdu takí, čo ti radi dajú najavo, že si nikto.Mňa to ale baví, predošlé práce ma nebavili a boli pre mňa psych.záťažou.

anonym_d45ee5
28. mar 2026

Na jednej firme som mala kovový že vošlo vedro a dalo sa zavesiť vreco na smetie plus malý košík na tri čistiace. Na ďalšej firme celkom veľký plastový, voslidve vedra, vrece, mala som šuflíky na handry a čistiace.

alenka58
28. mar 2026

@anonym_autor kancelárie

autor
28. mar 2026
@anonym_220597

@anonym_autor Ja len, že robiť upratovačku neznamená schudnúť. Robím to 7 r, presne pohyb je super, čistá hlava, ale aj vlčí hlad po námahe a keď by som sa nenajedla, tak mi je zle, nevládzem a točí sa mi hlava.Odkedy to robím schudla som + 8 kg. Treba sa pripraviť aj na fakt, že sa nájdu takí, čo ti radi dajú najavo, že si nikto.Mňa to ale baví, predošlé práce ma nebavili a boli pre mňa psych.záťažou.

@anonym_220597 Kde robíš upratovačku? Je to drina? O dva mesiace budem mať 50 rokov, neviem či zvládnem upratovať 8 hodín.

autor
28. mar 2026
@anonym_d45ee5

Na jednej firme som mala kovový že vošlo vedro a dalo sa zavesiť vreco na smetie plus malý košík na tri čistiace. Na ďalšej firme celkom veľký plastový, voslidve vedra, vrece, mala som šuflíky na handry a čistiace.

@anonym_d45ee5 Fíha, super vozík si mala. A kde si upratovala?

autor
28. mar 2026

A návleky na mop žmýkate ručne? Pozerala som cez Google upratovacie vozíky ale vôbec netuším s akými a kde sa upratuje.

anonym_00e17b
28. mar 2026

@anonym_autor moja mamina robí v Coop jednote a to teda schudla poriadne....a nemala ani nejakú extrémnu nadváhu, možno 5-7 kg navyše

autor
28. mar 2026
@anonym_00e17b

@anonym_autor moja mamina robí v Coop jednote a to teda schudla poriadne....a nemala ani nejakú extrémnu nadváhu, možno 5-7 kg navyše

@anonym_00e17b Nechcem pracovať s ľuďmi, chcem úplne vypnúť hlavu. Spraviť robotu a ísť domov.

anonym_220597
28. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_220597 Kde robíš upratovačku? Je to drina? O dva mesiace budem mať 50 rokov, neviem či zvládnem upratovať 8 hodín.

@anonym_autor Nechcem konkretizovať. Ale drina to síce je, ale pracujem tak max 5 hodín z celej prac.doby.Zvyšok kávička, klídek.

autor
28. mar 2026

Keď som mala malé deti, nikdy som nevidela v škôlke upratovačku s vozíkom. Vôbec neviem ako sa tam upratuje, sú to menšie rozmery. Keď som chodila do školy na rodičovské združenie videla som upratovačky s takým vozíkom, myslím že mali dva vedrá, vtedy som si nič bližšie nevšimala. Takže neviem kde sa ako pracuje. V nemocnici som videla že mali veľký vozík ale tam nechcem ísť robiť, neznášam dezinfekciu.

autor
28. mar 2026
@anonym_220597

@anonym_autor Nechcem konkretizovať. Ale drina to síce je, ale pracujem tak max 5 hodín z celej prac.doby.Zvyšok kávička, klídek.

@anonym_220597 Tri hodiny nepracuješ? A to ste upratovačky niekde zatvorené aby ostatní nevideli? Vedenie, tvoja nadriadená nechodia na kontroly?

anonym_220597
28. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_220597 Tri hodiny nepracuješ? A to ste upratovačky niekde zatvorené aby ostatní nevideli? Vedenie, tvoja nadriadená nechodia na kontroly?

@anonym_autor máme svoj priestor.Nekontroluje vedenie a taktiež sa stále nevenujú iba práci. Vidím, keď u nich upratujem.

anonym_4a0798
28. mar 2026

tak u nas upratovacky upratuju bud skoro rano alebo po zaverecnej ... zalezi teda na odvetvi .. vozik neznasam - je velky plastovy a nespratny .. ja upratujem izby v mensom zariadeni pre chorych ludi ... nikto ma nenahana ale praca musi byt 100% - treba aj nahadzat do pocitaca papierovacky,robit objednavky ,skolenie kedze sa jedna o nemocnicne zariadenie , plus sem tam vonku okolo zariadenia etc .. ja mam pracu rada -ale - robom v zahranici kde aj za to zaplatia ... kazdopadne mala asom kolegynu v tvojom veku a ta to nedavala- co nechapem kedze u nas je to naizaj lahasie oproti inym .. ale tak ona stale jajkala ako ju vsetko boli ako nestiha -neskutocne pomala bola .. ludia nebudu cakat az si ty pohnes.. musi to byt na cas .. ale je to o systeme aky nahodis ...

anonym_6a0967
28. mar 2026

U nas zeny okrem,vedra a handry,co maju na dalsom voziku a teda len tlacia,tak maju bud rucny stroj,co umyva podlahy,a oni ho len tlacia alebo takych je viac a ten normalne soferuju a tak umyvaju podlahy.
Mam tam kamosku a ta je spokojna,hoci plat 650eur ale nenarobi sa,robi len do 14tej,vikend volny a moze sa venovat detom.

autor
28. mar 2026

Neviete či aj v školách majú stroje na umývanie podláh aj na poschodiach? Hádam také veľké plochy neumyvaju ručne. Asi aj v kancerskych budovách? Veľké chodby asi umývajú strojom, že? A triedy, kancelárie ručne.

autor
28. mar 2026

Ešte by ma zaujímalo kde si dávate mobil? Do vozíka? Alebo ho máte v nejakom puzdre pripnuté o pútko nohavíc alebo vo vrecku nohavíc? Alebo v šatni kde sa prezliekate?

simca06022011
28. mar 2026

😂 prejdi sa pp instituciach a uvidis. Ked pojdes na pohovor ukazu ti vsetko co pouzivaju... zalezi totiz aj od dostupnosti, ci je vytah, kolko poschodi atd... daj so do google profi vozik na upratovanie a ukaze ti... takw sa pouzivaju v roznej velkosti, k tomu byva profi mop na podlahu, je tam zabudovane zmykanie mopu atd. Noe bezne sa neupratuju kancelarske budovy ano skoly strojom, strojom sa upratuju velke plochy - haly, nakupne centra, co sa tyka sirokych hal/chodieb urady mozu mat stroje a rozne vychytavky, vezme somnuz videla karchery na skla atd, velminje tonindividualne aj podla toho s cim maju dobre skusenosti a dobre sa im s tym pracuje
Oblecenie, osobne veci - individualne. Do vozika si mobil velmi nedas, zalezi od typu..
Len ti tak poviem, ze praca upratovacky je dost ziadana, vybera sa aj na zaklade fyzickej kondicie, sukromne kancelarske budovy, firmy (aj my napr) pouzivame sukromnu firmu a ta nam posiela upratovacku.

viestta
28. mar 2026

@anonym_autor u nas v skole ma upratovacka metlu, mop, handry a vedro. Obcas vidim, ze ma vytiahnuty aj vysavac. A ano, chodbu umyva rucne a vsetko nosi z poschodia na poschodie v rukach

zuzulkika
28. mar 2026
@anonym_6a0967

U nas zeny okrem,vedra a handry,co maju na dalsom voziku a teda len tlacia,tak maju bud rucny stroj,co umyva podlahy,a oni ho len tlacia alebo takych je viac a ten normalne soferuju a tak umyvaju podlahy.
Mam tam kamosku a ta je spokojna,hoci plat 650eur ale nenarobi sa,robi len do 14tej,vikend volny a moze sa venovat detom.

@anonym_6a0967 koľko hodín denne pracuje,ďakujem.

anonym_6a0967
28. mar 2026
@zuzulkika

@anonym_6a0967 koľko hodín denne pracuje,ďakujem.

@zuzulkika od 6.00-14.00hod

autor
28. mar 2026
@viestta

@anonym_autor u nas v skole ma upratovacka metlu, mop, handry a vedro. Obcas vidim, ze ma vytiahnuty aj vysavac. A ano, chodbu umyva rucne a vsetko nosi z poschodia na poschodie v rukach

@viestta Preboha! To snáď nie... Je rok 2026! Toto čo ty píšeš, je tam na trvalé zničenie zdravia, zodraté kĺby, chrbtica, nohy. Som v šoku. Myslela som si že upratovací vozík je úplný štandard. Predsa nemôže nosiť vodu vo vedre po škole? Keď škola má dlhé, rozsiahle chodby a veľa tried. Toto sa mi nechce veriť! Ak niekto takto pracuje, tak si neváži sám seba.

autor
28. mar 2026

Pozerala som aj pracovné ponuky na prácu upratovačky na živnosť. A tiež ma čakal šok. Ponúkajú 7 až 8€ na hodinu. Si robia s ľudí lacnú pracovnú silu! Za takúto sumu sa nikomu na živnosť neoplatí pracovať.

viestta
28. mar 2026
@anonym_autor

@viestta Preboha! To snáď nie... Je rok 2026! Toto čo ty píšeš, je tam na trvalé zničenie zdravia, zodraté kĺby, chrbtica, nohy. Som v šoku. Myslela som si že upratovací vozík je úplný štandard. Predsa nemôže nosiť vodu vo vedre po škole? Keď škola má dlhé, rozsiahle chodby a veľa tried. Toto sa mi nechce veriť! Ak niekto takto pracuje, tak si neváži sám seba.

@anonym_autor vies, ze aj my nosime vedro po predajni a umyvame ju mopom? Mame vozik, ktory si chodi kde sam chce. A nie, nie sme Tesco, v nasom Tescu maju na podlahy roboticky vozik.

autor
28. mar 2026
@viestta

@anonym_autor vies, ze aj my nosime vedro po predajni a umyvame ju mopom? Mame vozik, ktory si chodi kde sam chce. A nie, nie sme Tesco, v nasom Tescu maju na podlahy roboticky vozik.

@viestta Ale školy majú dlhé, rozsiahle chodby a schodiská. Nechce sa mi veriť že niekto v škole upratuje tak že napusti čistú vodu do vedra a pri umývaní podlahy, posúva vedro. Ako otrok! A potom vyliať špinavú vodu, každý deň svalovica. A pri upratovaní tried akože ďalšie vedro s čistiacimi prostriedkami a handričkami, hej? Do toho vrece na odpad? Prepáč ale nechce sa mi veriť.

viestta
28. mar 2026
@anonym_autor

@viestta Ale školy majú dlhé, rozsiahle chodby a schodiská. Nechce sa mi veriť že niekto v škole upratuje tak že napusti čistú vodu do vedra a pri umývaní podlahy, posúva vedro. Ako otrok! A potom vyliať špinavú vodu, každý deň svalovica. A pri upratovaní tried akože ďalšie vedro s čistiacimi prostriedkami a handričkami, hej? Do toho vrece na odpad? Prepáč ale nechce sa mi veriť.

@anonym_autor tak fotit ti ju nebudem aby si mi uverila. Ja som ti napisala, len aby si nebola prekvapena z realneho zivota. Skoly nemaju peniaze na opravu hajzlikov a ucebnice, nie to aby nakupovali upratovackam voziky. Ani upratovacky, ktore umyvaju schodistia v panelakoch ziadne voziky nemaju, nosia si vedro dole po schodoch.

zuzulkika
28. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ako prepáč,ale čo sa tomu tak neskutočne čuduješ? Ako si budú po schodok vlečie vozík.. ok, nepoviem na chodbách...ale v triedach kde sú lavice?no neviem

anonym_2d779c
28. mar 2026

V školách nemajú vozíky. Normálne vedro mop a idú.
Teda školy v mojom okolí .
Ja som upratovala ministerstvo aj kasárne a pohoda. Vozík a všetko potrebné k dispozícii. Fajn práca to bola. Kľud,mala som svoju miestnosť kde nikto okrem mňa nechodil. Od 7-15:30 ale upratovala som max 5 hodín. Plus prestávky.

autor
29. mar 2026
@zuzulkika

@anonym_autor ako prepáč,ale čo sa tomu tak neskutočne čuduješ? Ako si budú po schodok vlečie vozík.. ok, nepoviem na chodbách...ale v triedach kde sú lavice?no neviem

@zuzulkika Takéto upratovacie vozíky čo som našla cez Google sa určite zmestia popri laviciach pri upratovaní tried alebo kancelarii. Nechce sa mi veriť, že niekto kto má na poschodí čo ja viem, 7 až 10 tried alebo kancelárií, že nosí na každú triedu vedro vody v rukách po dlhej chodbe? A schodisko by som umývala tak že si nechám odstavený vozík pri schodoch , zoberiem 2 navlhcene návleky a umyjem.Pochybujem že normálna žena ktorá si seba váži, že by ako otrok nosila v rukách vedro s vodou. A deň čo deň svalovica? To by nebola šťastná, nebavil by ju život, ledva by vstávala ráno z postele.Ak by som nastúpila do práce a dali by mi len vedro a mop, tak sama by som si kúpila takýto upratovací vozík a nejaký dobrý ergonomicky mop. Čo tam po peniazoch! Zdravie máme iba jedno, ušetrila by som si zdravie a kopu energie. Upratovačky nezarobia veľa a kto by im nosil v rukách vedrá s vodou za takúto mzdu?

autor
29. mar 2026

Ak by som upratovala panelák, kúpila by som si toto a nie ako tu niekto písal že vedro a ručne nosiť. Niečo čo môžem posúvať. Alebo by som si kúpila 5 až 10 navlekov, ktoré by som namočila do vody s čistiacim prostriedkom, žmykacim lisom odstredila prebytočnú vodu a takto by som mala ľahké vedro a čo by bola výhoda, každú plochu by som umývala čistým navlekom. Pretože keď napustite vodu do vedra a ako postupne umývate podlahu, v podstate len rozotierate špinavu vodu.Proste, niečo by som vymyslela ako si zjednodušiť prácu a určite by som nenosila v rukách vedrá s vodou. Peniaze sa minú ale zdravie by ostalo natrvalo poškodené.

autor
29. mar 2026

Podľa mňa ak niekto každý deň čo ja viem, 5 až 8 hodín nosí vedrá s vodou tak si poškodí nielen kĺby na rukách ale aj kolená. Tá tažoba sa prenáša aj do nôh, plus chodenie po tvrdej podlahe poškodzuje kolená. Aspoň si to myslím, plus jasné že kŕčové žily, prípadne Bakerova cysta zozadu ako sú kolená, veď tie nohy musia byť strašne preťažené.Lutujem ženy ktoré takto ťažko pracujú! Fakt ľutujem. Je to des. A viete si predstaviť ako ponížene sa musí takáto žena cítiť, ak ide po chodbe s vedrom vody v rukách a oproti nej ide učiteľka alebo žena pracujúca v kancelárii oblečená krásne v šatoch, kostýme, nalíčená a upravená? Toto je strašné... V živote by som vedro s vodou v rukách v žiadnej práci nenosila.

Strana
z2