Čistenie sprchového kúta
Com cistite sprchovy kut?
Ozaj od silneho vodneho kamena.
Na vanicke Sa zacali uz tvorit zazltnute miesta/je zle osadena,drei Sa tam voda,hoci po pouziti stierame/ a sklo Sa vobec neda vydrhnut.. je od kamena.
Ja tam horúci ocot do rozprašovača postriekam sklo a vylestim ak je vodný kameň silnejší treba zopakovať. A odporúčam spraviť si z toho rutinu a poctivo vyčistiť aspoň raz týždenne. Inak na sklo odporúčajú na vyčistené naniesť tekuté stierače, že sa potom toľko neusadza kameň
kladivo. Mne nepomaha ani pulirapid ani nic. Ten naozaj na spongiu dam a natriem, pockam chvilku, aby nestiekol a vydrhnem to.. ale aj tak to nejde dole. A mam aj upravu skla nejaku ale to nefungovalo nikdy hadam proti kvapkam...
na kefku si dam cierny domestos na wc a rozotriem, necham to chvilu tak a potom to posucham s trochou vody zasa tou kefkou a zmyjem, je ako novy.
Ocot do rozprašovača, nech pôsobiť, a potom drhnem hubkou so sódou bikarbonou, krásne a ľahko ide dole. Skúšala som aj nejaký prípravok proti vodnému kameňu ale s tým to tak ľahko nešlo.
Dievcata,vdaka velka za rady.
Ale to Savo alebo Fixinela-na vanicku....nenarusi mi to potom povrch?
O fixinele so to citala...preto sa bojim skusit.
Ocot som skusila,ale slabota..ach
Ja tiež odporúčam Pulirapid. Máme veľmi tvrdú vodu, keď nám v lete prerábali, nebývali sme v dome mesiac a ten mesiac nikto necistil nové čierne WC. Keď sme sa vrátili, bola v ňom hrubá vrstva vodného kameňa, nešlo to dole s nič, manželovi sa podarilo trochu ho oskrabat priborovym nožíkom. Potom som objavila Pulirapid - len som ho vliala dnu a nechala hodinku pôsobiť, trochu šmykla kefou, to som opakovala zo 3x a WC je aj bez drhnutia ako nové ☺️

@osky ocot, pulirapid majú ho v tete aj v DM