icon

Je prací prášok Jeleň vhodný pre non-toxic pranie?

nikolka232
17. jan 2026

Dobrý deň,

ak nie, viete mi odporučiť non-toxic veci na pranie?

Ďakujem!

anonym_84604e
17. jan 2026

@nikolka232 všetko je toxické 😆

behulka
17. jan 2026

Jeleň nie. Pozri Sonett alebo Ecover bez vône. Aký je dôvod, že hľadáš netoxický prášok ?

anonym_cf961f
17. jan 2026

@nikolka232 aké non toxic? Dá sa to aj po slovensky napísať?

anonym_ae3c50
17. jan 2026

@nikolka232 nuž,keď si taká non toxic,tak musíš vedieť,čo je toxic.Potom si stačí prečítať zloženie a hľadať niečo,čo je non toxic

zuzudrnda
17. jan 2026

Používam Jeleň, ale sú tam parfémy. A zvažujem zmenu. Praci efekt slaby. Aspoň ten čo aktuálne mam. Ale my máme aj tvrdu vodu. Predtým Sonnet, Tierra Verde, Milo mydlove vlocky...tie sú bez zbytočných syntetických chemikálií.

reisi
17. jan 2026

Teraz používam prací gel Method modrý. Predtým Tierra Verde, Ecover…Po nejakom čase striedam. V klasike som neprala viac ako 15 rokov.

nikolka232
autor
17. jan 2026
@anonym_cf961f

@nikolka232 aké non toxic? Dá sa to aj po slovensky napísať?

@anonym_cf961f alergie detí + muža. Nie je to preto, ze som chcela byt silou mocou bio eco matka. Okolnosti ma prinútili žiť inak (:

nikolka232
autor
17. jan 2026

Ďakujem Vám. Sonett mame, mala som aj mydlove vločky Alchymistky… ale chcela som vyskúšať aj niečo iné. Priznám sa, že aj trochu lacnejšie, mám 2 malé deti a periem nonstop 😀🙈nehovoriac o tom, že minimálne raz týždenne hĺbkové upratovanie so všetkým, aj s textíliami.

anonym_614563
17. jan 2026
@nikolka232

Ďakujem Vám. Sonett mame, mala som aj mydlove vločky Alchymistky… ale chcela som vyskúšať aj niečo iné. Priznám sa, že aj trochu lacnejšie, mám 2 malé deti a periem nonstop 😀🙈nehovoriac o tom, že minimálne raz týždenne hĺbkové upratovanie so všetkým, aj s textíliami.

@nikolka232 ja používam jelinek mimi ,ten mi odporučila kožná pre dcéru, že nedráždi a veru jej vyhovuje.

behulka
18. jan 2026
@nikolka232

@nikolka232 Tierra Verde má dobrú cenu, na posteľné oblečko a plienky je fajn.
Pri veľkých baleniach je aj pri Sonette cena lepšia a rozdiel 0,20-0,30 centov za jedno pranie oproti bežnému prášku nie ja až taký veľký. Pri praní každé dva dni je to cca 5 € za mesiac a to mi vôbec nepríde veľa, keď ide o zdravie.

nikolka232
autor
18. jan 2026
@behulka

@nikolka232 Tierra Verde má dobrú cenu, na posteľné oblečko a plienky je fajn.
Pri veľkých baleniach je aj pri Sonette cena lepšia a rozdiel 0,20-0,30 centov za jedno pranie oproti bežnému prášku nie ja až taký veľký. Pri praní každé dva dni je to cca 5 € za mesiac a to mi vôbec nepríde veľa, keď ide o zdravie.

@behulka ďakujem 🙂 no periem každý deň aj 2-3 pračky .. čiže ta spotreba je veľká.

anonym_5aa927
18. jan 2026

Kedysi som stým prala ručne.Popripade s Hankou alebo Merkurom 🤣

anetka34
20. jan 2026
@nikolka232

@nikolka232 My sme tiež alergici, ale podľa mňa hĺbkové upratovanie ( neviem síce čo to znamená, ja si predstavujem pod tym pomaly prať aj návliečku z matraca) raz za týždeň tie alergie iba viac rozširuje. Ja teda tiež rada upratujem, ale snažím sa nežiť sterilne. A to teraz myslím v dobrom. Nepoznám vašu situaciu.
Nám detský lekár pri alergiách odporučil jedine vôbec nepoužívať aviváž. To je vraj najsilnejší alergén.
Kúste ešte vajíčko na pranie. Hoci podľa mňa samostatne slabo perie, ale asi potom môžete dať menej prášku

nikolka232
autor
20. jan 2026
@anetka34

@nikolka232 My sme tiež alergici, ale podľa mňa hĺbkové upratovanie ( neviem síce čo to znamená, ja si predstavujem pod tym pomaly prať aj návliečku z matraca) raz za týždeň tie alergie iba viac rozširuje. Ja teda tiež rada upratujem, ale snažím sa nežiť sterilne. A to teraz myslím v dobrom. Nepoznám vašu situaciu.
Nám detský lekár pri alergiách odporučil jedine vôbec nepoužívať aviváž. To je vraj najsilnejší alergén.
Kúste ešte vajíčko na pranie. Hoci podľa mňa samostatne slabo perie, ale asi potom môžete dať menej prášku

@anetka34 no na matracoch mame ešte chrániče a veru to periem raz do týždňa. 🙈

katty123456
20. jan 2026

@nikolka232 skus v podst najmenej zlozkovy praci sliz..kryst sodá+jadrové mydlo. Rcp nájdeš na nete .treba raz za čas pustiť program na 90st+ocot lebo ľúbi znášať,,čreva,,práčky .inak je účinný ,nealergicky lacný a pekne vonia ..

anonym_374ab1
23. jan 2026

@nikolka232 Nechcem aby ma tu teraz niekto zhejtoval, že som nejaká špindíra. Ale mne z ekologickeho hľadiska pripadá, že perieme stále viac a viac. Kedysi, keď som bola mala ( mám 50) sme nemali automatickú práčku a pranie bola celodenná záležitosť. Kopec roboty, ale pralo sa raz do týždňa všetko doradu. Neskôr sme mali automatickú práčku, ale tiež sme neprali veľa.
Mne muž vyčíta, že veľa periem. A to periem tak 4 práčky do týždňa. Oblečenie máme každý deň čisté. Je pravda, že som kúpila 8 kg práčku, lebo by som musela prať omnoho viac.

nikolka232
autor
23. jan 2026
@anonym_374ab1

@nikolka232 Nechcem aby ma tu teraz niekto zhejtoval, že som nejaká špindíra. Ale mne z ekologickeho hľadiska pripadá, že perieme stále viac a viac. Kedysi, keď som bola mala ( mám 50) sme nemali automatickú práčku a pranie bola celodenná záležitosť. Kopec roboty, ale pralo sa raz do týždňa všetko doradu. Neskôr sme mali automatickú práčku, ale tiež sme neprali veľa.
Mne muž vyčíta, že veľa periem. A to periem tak 4 práčky do týždňa. Oblečenie máme každý deň čisté. Je pravda, že som kúpila 8 kg práčku, lebo by som musela prať omnoho viac.

@anonym_374ab1 ja to beriem 🙂 ale keď máte doma alergikov, ešte v čase sezóny, periete nonstop..

mira0611
23. jan 2026

@nikolka232 a skusali ste ozonovy generator? Myslim, aby si nemusela kazdy tyzden prat navleky na matrace.

Syn ma silnu pelovu alergiu, matrace neperiem, mam dyson vysac tym povysam matrac, upracem mu izbu utrem prach a vytriem podlahu. Pustim mu na 20min.ozonovy generator na a 3 dni ako keby mu nic nebolo. Potom sa pomalicky zhorsuje, takze v lete kazdy tyden 2x pouzivame.

anonym_374ab1
24. jan 2026
@nikolka232

@anonym_374ab1 ja to beriem 🙂 ale keď máte doma alergikov, ešte v čase sezóny, periete nonstop..

@nikolka232 chápem to. Je to už dnes ťažké.