Na ktorom stupni oprať svetre?
Snad vlna, nie? Teda aspon ja periem na Vlne / Rucne pranie svetre, podla znecistenia bud na 30° alebo 40°, ale na 40° periem s vedomim rizika, ze stratia jemnost, pocit novosti atd. Len zas pri 30 st. neverim, ze sa dobre vyperu.
A periem s praskom, po nom pradlo krasne vonia, nie som fanynka gelov, po nich mam pocit, ze pradlo nie je dobre vyprate + smrdi stuchlinou.
Autorka: pozri si pls zlozenie svetrov 🙂 ale i tak by som sla na Vlna
Ručne pranie, nikdy nie na 40 🤦♀️ veď sa zničia. A ja dávam 800 otáčok, nikdy nie viac 🙂
@pe_mi neblazni, ved to pleteny sveter uplne znici, hlavne ak je naozaj z vlny, angory ci kasmiru...
@simsalabim autorka píše ,že má svetre z New yorkeru, to nie je materiál ako kašmír.jasne,že to vydrží bavlnu 40.tieto lacnejšie periem týmto štýlom roky, dokonca ešte aj do sušičky dávam.
@pe_mi ok, to som si nevsimla... ale aj tak by som pleteny sveter neprala na 40. Ozaj, co je napisane na stitku tych svetrov?
Ručné pranie, alebo vlna. A dala by som praci prášok na vlnu, aspoň ja tak robím
Ženy, sú to svetre z new yorkeru, tie nevideli vlnu ani na obrázku. Autorka, peries prvykrat?
Dnes je na každom štítku pranie na 30, mám taký pocit. Či sa jedna o tričko, mikinu, blúzku.
Na 30° a program je jedno, new yorker bude umelina, to prežije všetko. Keby šlo o iný druh, znížim otáčky a dám jemný program, gél na jemné prádlo, nedávam do sušičky. Ale ako píšem, pri kvalite new Yorkeru to bude jedno, to prežije..
Nie viac ako 40 oC a hlavne nízke otáčky lebo ti svetre môže poradne roztahať. Napr som mala rolak z lamy a ten som prišla bez zmykania. Vyzmykala som až ručne.

na rucnom prani by som dala