icon

11 týždňová dcérka na umelom mlieku nepribrala

lusylda
9. mar 2019

Ahojte zienky . Dcérka mala v stredu 11tyzdnov. Vážime ju vždy v piatok. Pred týždňom v piatok mala 5555. Vcera sme ju odvážili a zistili ze za tyzden pribrala na 5585. Je kŕmená len UM Hipp combiotik. Poraďte ci je to normálne, alebo treba nieco spraviť . Dakujem za rady

saskia_98
9. mar 2019

@lusylda poraď sa s dr, no keď pribera aj keď pomenej a nechudne a je kludna neriesila by som to nejako .. Nie kazde dieta musi priberať 1.5 kg mesačne jak môj synator .. Niektore detičky proste pomalšie aj rastu aj priberaju. 🙂 A ako často jej davaš papať a koľko ?

lubik87
9. mar 2019

@lusylda priberá keby nie tak má menej ako tá pôvodná váha..koľko narástla do výšky ? Zohľadnila si to ?

lusylda
autor
9. mar 2019

@saskia_98 🙂 tak synček sa ľúbil napapat. Je tak každé 3 hodiny, niekedy vypýta skôr ale potom to nadbehne v spánku tak v priemere je to každé 3. Dávku jej robím vždy na 120ml ale na krabici Hippu je napísane ze 120 ml vody keď zmiešanom s mlieckom je 135ml mlieka. Vypije tak 80ml v priemere . Niekedy len 60ml niekedy 115ml.

lusylda
autor
9. mar 2019

@lubik87 nezohľadnila merali sme ju az teraz v stvrtok prvýkrát od pôrodu , na poradňu nechodíme je po operácii tak doktorka chodí k nám domov . Po narodení mala 51cm teraz ma 59cm

saskia_98
9. mar 2019

@lusylda malo papa .. Skus jej davať castejšie .. Moj ma 13 tyzdnov a papa 180 ml a este ma malo no ten je papkačik .. Ale aspon tych 120 uz musi vypit ..

mogaa
9. mar 2019

počkaj ešte týždeň dva a uvidíš....ale na 2,5 mesiaca je 5,5kg krásna váha, tak sa neznepokojuj....
@lusylda mohla ti narásť, vtedy nepriberá.....pokiaľ je "živá"nie je plačlivá tak to nerieš....ja si myslím že ak by bola hladná, tak plače, "pýta si", dáva ručičky do úst...jednoducho by si zbadala že je hladná alebo má málo.....len to 2-3týždne sleduj a ak by stále priberala menej, spomeň to doktorke....ale týždenný nárast tam bol, aj keď menší - podstatné je že nechudne....nebola prechladnutá? monžo nejaká viróza? nepapala menej ako predtým?

pribinak
9. mar 2019

11 tyzdnova ma 5,5 kg? Pekne. Moj rocny mal ledva 8,5 kg. Ale uz 10mes. chodil. Nie vsetky deti priberú kilo kazdy mesiac. Váha je jeden z ukazovateľov prispievania dietata. Ak sa dobre vyvíja, napreduje, tak je vsetko OK ;)

lubik87
9. mar 2019

@lusylda neboj sa ak na nej vidíš že ide do dĺžky a pribrala aj 30g len tak pribrala.vyskusaj opäť po týždni

lusylda
autor
9. mar 2019

@mogaa narodila sa s 3640g . Dakujem za podporu, počkám ešte tyzden a potom skonzultujem s Mudr. Placliva neni len keď je unavená a chce spat. Ručičky ma v ústach skoro stále. Dnes som jej o 08:30 a 11:30 ,po najedeni zhruba 30 minút ,znova ponúkla mliecko vypila cca 30ml ešte ale do 20 minút vygrckla. Tak asi jej stačí len ta prvá dávka co si sama zje podľa potreby . Virozu nemala - naštastie 😉 klop klop.

lusylda
autor
9. mar 2019

@lubik87 dakujem za podporu , o tyzden uvidim , len som sa zľakla keď Mudr povedala ze minimálne 150g za tyzden by mala pribrať a pribrala len 0,030

lusylda
autor
9. mar 2019

@pribinak Ano váha je pekná len som sa zľakla ze nepribrala za tyzden aspoň to minimum co by mala tych 150g ako povedala Mudr . Dakujem za podporu 😉

lubik87
9. mar 2019

@lusylda neboj teraz je 3 mesiac ..u mojich detí rastový spunt .obaja malo.pribrali.ale narástli o celú veľkosť teraz dcéra 14 mesiacov 12 kíl 86 veľkosť a syn 25kil 6 rokov a 128/134 veľkosť

lusylda
autor
9. mar 2019

@lubik87 😂 pekný papkosi, moja prvá dcérka mala 5 rokov váha 28kg veľkosť 134/140

saskia_98
9. mar 2019

@lusylda uff tvoja mala viac ako môj o 300g pri narodení a moj ma uz 7 kg a 70 cm a 13 tyzdnov .. Buď rada aspoň nemusiš tak casto meniť šatnik ako ja. 😀

saja1
9. mar 2019

@lusylda to moze byt aj tym ze sa prave vycikala nie? 🙂

ukulela
9. mar 2019

@lusylda len tak - vela urpbi napr aj to, ci je dietatko po poptrebe, alebo pred. hlavne nestresuj, citam, ze ste po operacii, tak asi boli dake komplikacie, drzte sa a zbytocne sa neobavaj.

lusylda
autor
9. mar 2019

@saskia_98 🙂 no to veru nemusím , mám vela veci po prvej dcérke , takze obchody s obleckom možem obchádzať ;)

lusylda
autor
9. mar 2019

@saja1 ja ti už neviem ;) vážime ju v rovnakom čase, nenajedenu, prebalenu, rovnako oblečenú

lusylda
autor
9. mar 2019

@ukulela dakujem za podporu 🙂 Ano ako trojtyzdnovu ju museli operovať, mala veľkú cystu v hrudníku. Naštastie už je vsetko dobre, kontroly soná su v poriadku.

lubik87
9. mar 2019

@lusylda hahahah no tak už viem prečo panikaris keď malo priberá asi bolo iné pri prvom :D

lusylda
autor
10. mar 2019

@lubik87 no presne , ta bola len kojená a priberala nad hodnoty tabuľkové ;)

lusylda
autor
15. mar 2019

Ahojte , tak týždňové váženie mame za sebou a dcérka pribrala ... chvalabohu 🙏🏻 Vážila 5870g