13 mesačný syn pije umelé mlieko a často sa budí
Ahojte,idem si kuknúť,či mi tu niekto poradí😉 mam 13 mesacneho synka, ktory je od zaciatku na UM.zacinali sme na nutrilone ha preslu na obycajny vratili sme sa na anticolics,nasledne na omneo comfort (proste koliky,kakanie),po pol roku sme na obycajnom nutrilone s vynimkou nejakej virozy vtedy sme zvacsa na beba lactofree...no a teraz moja otazka...mame 13mesiacov a dietko sa v noci budi na hlad....napapa sa dosyta,sam vytisne flasku...moze byt ze mu je ,,slabe" mlieko?prip.pomohla by zmena?ci to je len obdobie a sam si to zreguluje....ako nerobi mi problem vstat a spravit ale potom niekedy dve hodky nespime v strede noci...no sialenstvo...ja len ze ci s tgmto niektora nemate skusenosti...😉
@lyduska13 ja ročnému tiež by som nedávala mlieko pred spaním. Maximálne 1 fľašu cez deň. A aj ja si myslím, že výdatnejšia večera pomôže. Alebo ak od toho mlieka nechceš upustiť tak mu primiešaj kúsok kaše aby mal sýtejšie.
skús dať kašu...
Skus dat krupicu do mlieka to zasyti.
A súhlasím s
@patka06 skus vodu. 😊
13 mesacne dieta nepotrebuje v noci pit mlieko. Ani ked ma reflux. Budenie nie je pravdepodobne sposobene hladom, ale skor zvykom/smädom. Aj zaludok si potrebuje oddychnut, natravit riadne potravu zo dna a na to je noc. Ak s nocnym krmenim neprestanes, moze sa stat, ze dieta sa ti coskoro bude budut kazdu hodinu. Ty budes mysliet, ze hlad a on si z toho vytvori zvyk, ktory bude coraz tazsie zmenit. Ale tak, rob ako ty chces.
Práveže pri refluxe sa nesmie dávat,už ani dve hodiny pred spánkom,žiadne jedlo nie ešte v noci počas spánku.Mám veĺké skúsenosti s refluxom pri dcére a v žiadnom prípade nedávať ročnému dieťaťu v noci jesť.Mlieko je potrava.Ak sa v noci zobudi,treba ponúknuť čajík,alebo vodu...
@anna777115 a prosim ta v noci si to proste nechavala tak? Lebo u nas je plac, ze ci proste ho iba naucit nejako prespat bez toho jedla🤷♀️
@lyduska13 presne ako pise @anna777115 Sama mam reflux a teda ked jem menej ako 3 hodiny pred spankom, tak v noci to fakt citim, nenormalne ma pali zaha. Treba ho postupne ucit na vodicku resp. nesladeny cajik. Zo zaciatku to bude boj asi, ale zvykne si, on to nepotrebuje, viac mu to skodi ako pomaha, len je to zvyk.
@makova333 dakujem za infosku, ved prave pre to sa idem aj sem trosku poucit od zien co su skusenejsie,reflux sa nam ,,vytvoril"az od nejakeho 9teho mesiaca,dovtedy problem nemal🤷♀️ ako zblbnuta prvomama som uz rozmyslala nad vsetkym no ale ked vravia ze je to uz skor len o zvyku a nie o hlade tak vyskusame. Dakujem v kazdom pripade za vsetky rady🍀🍀🍀
Áno musíš ho uspať,bez jedla.Ja,keby som malej v noci davala jesť tak mi prúdom zvracia celú noc.Teraz,má osem rokou a ešte stále nemože ani piť,ani jesť tsne pred spaním a tiež niektoré potraviny jej robia problém.
@lyduska13 inak este mi napadlo, ze mne pomaha ked ma to vecer chyti (okrem tabletky, ale tu si davam ked nezaberie nic ine) tak sa napit, riedi to ten kysly obsah. Tak aj on mozno podvedome si pyta pit a nie jest.
@anna777115 ja som dospela a mam ho stale, ale ze tie moje problemy su reflux som zistila az v dospelosti, predtym sa nic take u deti nezistovalo. Tak snad sa to dcerke upravi casom. Pitie vody jej robi problem? Mne trosku vody vzdy ulavi.
Tak vam velmi pekne dakujem,zacala som robit zmeny hned,kazdu jednu radu prip.postreh ci skusenost beriem do uvahy,tak mi drzte palce (ano viem ze to nepojde hned na prvy sup) 🍀majte pekny den
No ženy.....spíme celú noc❤už 4tú...dála som možno raz mlieko v strede noci aj to si odpil možno 140...keď mal posledné jedlo o 19.00 tak okolo tej 1.00 si vypýta inak keď ide spať o tej 21.00 tak spíme do rána niekedy aj bez vody...ďakujem🍀🍀🍀😘
V noci mu nedávaj mlieko, ale ponúkni mu len vodu. Ja som deťom, tiež v noci dávala mlieko a budili sa (podľa mňa z preplneného bruška, s týmto rozumom by som to už riešila inak 🙂 ), sestra deťom dávala v noci len vodu a obe deti jej ukážkovo spávali.

Ak si si istá, že sa budú kvôli hladu ...tak dávaj výdatnejšiu večeru a pred spaním kašu
Mlieko v noci by som už nedávala vôbec