16-týždňové bábätko odmieta piť mliečko.

1artemis1
4. aug 2019

Moja dcérka má 16 týždňov. A s papaním máme problém od narodenia. Kojiť som sa snažila 2 mesiace, čo to išlo. Laktačná poradkyňa, senovka, benedikt, homeopatiká, strihanie jazyka aj hornej uzdičky, kŕmenie cez cievku. Nervy a stres, ale bojovala som. Nič nepomohlo. A do toho zapekanie z UM. Nakoniec sme skončili na Nutrilone Colics, ktorý ju konečne nezapekal, no malá z neho začala vracať viac a viac. Dovtedy jej nikdy ani len kvapka mlieka nevybehla. Na sone povedali, že má reflux, dostali sme Sunar Ar a comfort, no vracala stále a zapekalo je nesmierne. Skončili sme v nemocnici, kde nám skutocne nepomohli, jediné, čo zistili, že alergiu na laktózu ani kravskú bielkovinu nemá. A kázali ostať na tomto mlieku. Začala som jej zarábať mliečko vo veľmi slabulilinkom kamilkovom čaji a malú prestalo zapekať, no vracala cca 1x za deň, mlieko jej aj po 2 hodinách vyšpiechavalo nenatrávené, dávala som probiotiká Biogaiu, Coliprev, nepomáhalo nič. Po mesiaci ju začalo pri jedení sem tam ako cucla z fľaše napínať až sa to zhoršilo natoľko, že vracala stále. Doktorka nám dala bezlaktózový Nutrilon a zahusťovať Nutritonom. Malá ho konečne pila. Nutriton som jej dala 3 krát, bolelo ju bruško až sa dovracala a všetok Nutriton jej stál v brušku a skoro sa zadusila kým ho vyvrátila. Veľa som dovtedy vydržala, ale to bol už na mňa veľa. Plakala som celú noc. Dala som jej teda mliečko bez toho a div sa, udržala ho v sebe, ale veľmi ju nafukovalo a stolica, konečne nezapečená, no vodovo slizová a zelená. Nakoniec vracala aj z neho a vyvrátila také hrudiská, že doktorka povedala, skúsiť vrátiť k Sunaru. No, to bola chyba. Absolútne malá nechcela piť, vypila max. 70 a to pila dávky 130 vždy, na fľaši plakala, zmínala sa, napínalo ju a samozrejme okamžite ju zapekalo. Piť nechcela ani v spánku. Skúsili sme bezlaktózové France lait bez Nutritonu. Fľaša malú napínala, no po tomto mlieku prestalo, dávky sa zdvihli na pôvodné. Ale, malá papá len a len polospánku, keď vymeníme dudku za cumeľ, nijak to do nej nedostaneme. Spievame, rozosmievame, nič, ani hlad nepomohol, cucne, zacíti mlieko vypľuje ho a dosť. Skúšali sme zarobiť aj iné, urobí to isté. Menili sme aj cumle, fľaše, kŕmili lyžičkou, nič, vypľúvala. Ale fľašu s vodou alebo čajom, keď je hladná chytí a pije. Po tomto mliečku konečne dobre kaká a v spánku aj papá. Režimové antirefluxné opatrenia držíme. Malej mliečko toto mliečko vygrclo 2 krát, vyskakovanie do hrdla, žeby glgala, ako bolo na Sunare, minimálne. Doktorka tvrdí, že má traumu z jedenia. Som už zúfalá, stretli ste sa aj vy už s týmto?

karmela
4. aug 2019

Neviem ako často papa mliecko? Väčšina malých bábätiek má reflux aj moje obe mali.Neviem grca prúdom či sem tam vytečie s pusinky.Ar mliečka sú hustejšie môže byt problém aj vo veľkosti dierky.Ked som používala ár mliecko automaticky väčší tok dierky na cumlík som kúpila.Na gastre ste neboli? Držím palce nech sa stav s papanim a prispievaním malej zlepší

1artemis1
autor
4. aug 2019

V spánku každé 3-4 max. 5 hodín, v noci pijeme 1x. Keby ju nekŕmime v spánku jesť odmieta, len dudluje a je hladná evidentne. Nervózna, pýta papať, cucne, zistí, že to je mlieko a koniec. Vracala niekedy prúdom a úplne všetko, niekedy jej vygrclo. Zo začiatku pila sunar výborne, brala som to tak, že má reflux, vracia, väčšia dierka bola samozrejmosť. No potom prišlo strašné nechutenstvo a vracala stále, až mi nepriberala. Teraz na tom bezlaktózovom France Lait už nevracala 4 dni, čo je rekord. Ale papať len v polospánku. Zatiaľ sme neboli na gastre.

elementissa
4. aug 2019

@1artemis1 ak nechce mlieko, lebo už ma z neho traumu, skus nemliecnu kašičku a to dat do fľašky. V 4 mesiacoch by to už mohla stráviť... A však nenechás ju zomrieť od hladu. Keď nechce mlieko, tak jej ho nenut. Porad sa aj s doktorkou, aku kašičku /prikrm by si jej mohla dat. Ja sa nečudujem, že mlieko nechce, keď ma od narodenia také stavy z neho.. Ale na gastro určite chod, možno ti povedia niečo viac ako pediatricka

1artemis1
autor
4. aug 2019

Nútiť ju nenútime, necháme ju radšej tak. A tá nemliečna kaša môže nahradiť všetko mlieko? Doktorka nám povedala, že môžeme jeden príkrm za deň, ale ak pekne papá v spánku, môžeme ešte vydržať.

elementissa
4. aug 2019

@1artemis1 neviem, mne to iba tak napadlo, že keby už neviem, tak skúsim niečo nemliecne, keďže z mlieka už má traumu... Niečo čo bude chutiť inak. Možno by som skúsila krupicu alebo niečo... Aby si nasla aspon nejaké jedlo, ktoré jej bude chutiť a z ktorého nebude zvracat... Nedá sa jej čudovať, že mlieko odmieta a ze nechce jest aj keď je hladná... Predstav si, že ty by si mala každý deň také stavy po jedení... Ale myslím, že v tomto prípade to nebude mliekom ci intoleranciou ale nejakym špecifikom žalúdka ci trávenia. Osobne ma prekvapuje, že doktorka ťa ešte neposlala na gastro... Môže mať aj helikobaktera a ten to spôsobuje alebo vred na žalúdku... Pripadne niečo s crievkami. Určite by som pobehala odborníkov, ale takých naozajstných odborníkov, radšej si priplatiť za súkromného, na súkromnej klinike, ti v štátnych nemocniciach a poliklinikach majú pacienta za kus mäsa a neriešia... Podľa mňa ani kompetencie nemajú... (nechcem sa nikoho dotknúť, určite sú aj dobrí štátni doktori, ale ja som takého za celý svoj život nezažila. Prvého odborníka, ktorý mi aj pomohol a mal záujem ma liečiť som stretla až na súkromnej klinike, odvtedy chodím len tam). My ti môžeme poradiť barsco, ale tvoje bábo sa očividne trápi už veľmi dlhý čas a to nie je stav na pomoc cez diskusiu ale jedine cez špecialistu (aj keby zahraničného), čo ty vieš, čo malej môže byť... Tých ochorení tráviaceho traktu je x... Domáce rady ani rady pediatricky nezaberajú, to je znak, že treba ísť za odborníkom.

karmela
4. aug 2019

@1artemis1 šla by som na gastro nech spraví ultrazvuk a určite poradí ja nechápem ako pediatrička povie len že má odpor papať.

karmela
4. aug 2019

@1artemis1 nemliecna kasa nenahrádza mliečnu výživu.Do roka by malo bábätko piť mliecko čo má preň vitamíny.

mariamimi89
4. aug 2019

Nam sa osvedcil Aptamil HA,nosili nam ho z rakuska.

klaudia_kaja
4. aug 2019

@1artemis1 a do rýžového odvaru ste skúšali zarobiť mliečko ?

1artemis1
autor
4. aug 2019

Určite skúsim uvariť pre zmenu chuti. Ako sa to robí? No, teraz večer po kúpaní pila mliečko a nemusela ani zaspať, síce keď už dopíjala zaspala, ale určite zlepšenie. Veľmi sa teším, no nechcem sa radovať predčasne. Možno aj ona zo mňa cíti emócie a teraz som sa vyžalovala a trošku lepšie bolo mne, tak aj jej. Ďakujem Vám!

jarnajar
4. aug 2019

Presne ako píšeš, cíti tvoje emócie. Pomôže jedine to kŕmenie v polospánku, vezmi to ako fakt a časom t'a možno prekvapí, že to odzneje. Medzitým skús to gastro, pre istotu. Ryžový odvar neviem, keď ju zvyklo zapekať, ryža to môže zhoršiť.

mimer
4. aug 2019

Aj moj muz ako dieta bol na tom ryzovom... vyskusaj drzim palce 👍

miruslb
4. aug 2019

Za tak krátky čas toľko problémov a starostí. No nezávidím ti, ale držím palce, aby sa polepšilo

jamatkaroka
4. aug 2019

@1artemis1 skúšala si umelé mlieko Humana SL? Je to umelé mlieko ktoré však neobsahuje mliečnu bielkovinu, vraj sa dobre osvedčilo pri deťoch ktoré majú alergiu na mlieko. Ja s ním osobnú skúsenosť nemám, keďže som dojčila, no možno jej bude chutiť inak ako mliečne.

jamatkaroka
4. aug 2019

Ešte som si spomenula že známa mala podobný problém a keď mal malý cca 2 mesiace, čistou náhodou zistili že chce piť obyčajne kozie mlieko. Tak pil len to, no v takých množstvách že všetci žasli. Teraz má 2,5, a všetko v pohode.

monika_30
Odpoveď bola odstránená
Zobraz