2,5-dňové dieťa a 50 ml mlieka
Ahojte, som 2,5 dni po prirodzenom pôrode a mlieko sa mi ešte nerozbehlo, prikrmujeme… je ale normálne, aby mi sestrička priniesla z novorodeneckeho oddelenia dieťa s tým, že po 30 ml UM, čo som mu dala, vypilo pri nej dalších 50? Pôrodná váha synčeka bola 3700g
Veď keď je hladné
Moj mal 5 dni a vypil 120ml. Mladsi mal tri dni a vypil 10ml. Takze asi tak. Ale starsi mal skoro 5kg
Nie, nie je to normalne! Bohuzial, praktizovane v porodniciach to je (robia to aj moje kolegyne niekedy…). Dieta ma malilinky zaludok, pokual mu ho niekto hned neroztiahne nezmyselnym prekrmovanim, tych 30 ml je akurat, max 40. 80ml na jednu davku je priserne vela, je jedno ci zvracia ci nie. Preco dieta po nakrmeni vami skoncilo u sestriciek? Alebo aka bola pauza medzi tymi dvomi krmeniami? Dieta saje? Prikladate dost casto?
@evica17 z viacerych dovodov, napr. pretoze dieta place z ineho dovodu (napr. mu chyba mama..) a niektori si plac vysvetluju ako hlad, alebo teoria cim viac zje, tym dlhsie bude spat, alebo niektori proste naleju do flasky od oka mlieka a neriešia ci je to vela, ked to dieta spapa, tak to spapa. Vsetko toto som zazila, riesili sme to dookola, velkarat sa stalo ze na vizite mamicka nestastna, ze dieta spapalo len polovicu dokrmu, ci to nevadi a ked som chcela vidiet kolko zostalo/kolko tam malo na zaciatku, tak som zistila ze na druhy den kludne 40 ml. 🙄 takze v konecnom dosledku dieta nespapalo malo, ale tolko kolko potrebuje.
Su aj deti co potrebuju viac, ale nie dvakrat tolko.
nas jedavam 40-60ml uz doma ked sme prisli z porodnice, nejako sa nam nepodarilo rozkojit. Dalsie som kojila bez problemov, ale mlieko mi nabehlo az noc pred odchodom domov, posledny den som vzdy dokrmovala obe baby, ale viac ako 20-30ml na jeden krat nezjedli. Co im stacilo a jedacky na mlieko boli obe velke 😀 takze toto prepchavanie deti naozaj nechapem
moj tiez ako dvojdnovy vypil na posedenie 50ml, ja som nemala ziadne mlieko. strasne bol hladny a mal zltacku. nikdy nezabudnem na ten ksichtik, ked potom konecne zaspal spokojny, po kyretoch a transfuzke sa mi mlieko rozbehlo a uplne az doma. a to tiez vyzungol 80 ako nic, co sme ho prevazili.

Ked babetko pije a ptm nevracia tak preco mu nedat , ved ho nenechas hladne
Ja ked som si v nemocnici odsavala tak maly vypil aj 100ml a za hodinu dve zase doteraz je velky hlados ☺️