Aká je ideálna teplota mlieka pre deti?
Prosim o radu
@viestta existuje nato teplomer? Mozem kupit hoci jaky? Ci musi byt presne na mlieko?
Netreba ti ziaden teplomer, kvapnes mlieko na predlaktie, na vnutornu stranu a beudes vediet co ta chladi alebo je horuce. Ked je horuce, schladis, casom budes mat cvik
Netreba žiadny teplomer, skus na predlaktie
@viestta no vobec sa v tom nevyznam zda sa mi ze miminku davas vlazne mlieko 😭
@luliu neviem to odhadnut
Ved chytís do ruky fľašku 🤷♀️ tak isto máš kanvicu co Ti zohreje vodu koľko potrebuješ na 40 stupňov napríklad.
Normálne odmeraj digitálnym teplomerom, ak potrebuješ.
Sice som nikdy teplomer nepouzivala, ale vystaci aj nejaky takyto
https://www.drmax.sk/30-1054-10-tfa-digitalny-v...
a asi by zafungoval aj ten co s nim merias teplotu pri chorobe
My sme polroka používali digitálny teplomer na meranie teploty 🙂😁
ja som kvapla vzdy na vnutornu stranu zapastia. ked ho necitis je ok. ked citis teplo alebo chlad zohrej alebo vychlad. naozaj netreba prehanat teplomerom.
Vždy ho ho okostovala, ale v ohrievači som mala na 45 nastavenu vodu, pokiaľ som rozriedila bolo akurat
Ale ved to nie je exaktne dane. Normane prijemne teple mlieko, nie horuce. Vyskusaj kvapnut na predlaktie z vnutornej strany, ked citis, ze je teple - a nepali ta, je to ok. Absolutne nic sa nestane, ak bude mat mlieko len 34 stupnov a nie 37 ci 40... dieta moze kludne pit aj mlieko v izbovej teplote, ake mu chuti, hlavne nech nie je horuce. Zase si niekto zbytocne komplikuje zivot. 🙃
Moja vzdy pockala, kym vychladne az potom bola ochotna ho vypit
Ja keď som si nebola istá tak som si aj chlipla z fľašky, či ho môžem dať malému.
Súhlasím, že presná teplota neexistuje. Syn pil mlieko teplé, neviem koľko malo stupňov, kamoskina mala zas píla studené mlieko. Alebo no, vlažné. Ona teplé mlieko odmietala. Čiže také, aké vyhovuje dieťaťu.
Ja meriam kuchynským teplomerom, tiež som si nebola nikdy istá. A zistila som, že malý má najradšej teplotu 36.5 🤷 Teplomer mam digitálny, z Orionu.
Ja mám ohrievacku na vodu a tam si nastavia teplotu akú potrebuješ a stále je voda v danej teplote... Zalejeme tym mlieko a máš ideal
@anavixy ďakujem za radu
@viestta uz som to obienala
@mia2906 teplomer na nenapadol som myslala ze to nemözem 😁😁😁
@3petka ja tiež stále vyskusam
@lucia13022023 aha dobre ďakujem za radu teda mne v nemonici povedali ze take vlazne a studensie nie vraj ju bude boliet brusko zijem v rakusku tu je vserko inak ani perinky su niesu ani ju okupat nechcela vraj v uteraku mi ju nechali no uplne inak ako co viem od rodiny ako to je na sk
@michaela329 ďakujem za radu
Velmi spravne to robia v AT. Treba pocuvat ich moderne vedecke postupy, nie (len) stare mamy.
Úprimne ja mám ohrievač mám vodu nastavenú na 46° a je to akurát
To len prilozis nad vodu ten digitálny a ukáže ti teplotu za pár sekúnd
@anavixy mne sa ten pristup tu v rakusku nepaci neviem no som rada ze som mohla z nemonici vypadnut behom 3 dni 😁
@timea301196 aha som myslela ze 46 je vela vobec sa v tom nevyznam kupila som si teplomer mlieka 😁
@mia2906 ďakujem

+/- telesnu teplotu, takze od 36 do 37