icon

Aké sú náklady spojené s umelou výživou?

karmelia
23. apr 2014

Ahojte,sú medzi Vami mamičky,ktoré nekoja?Rada by som sa spýtala,aké sú finančné náklady spojené s umelou výživou nasadenou v prípade,že matka nekojí?Dá sa kojenie odmietnuť v pôrodnici?

Strana
z2
evkacayenne
8. máj 2014

Tak sú to náklady určite.
Ja som nekojila vôbec, malá sa nevedela prisať, mala som od mlada silikonove prsia /nerieste preco zaco naco, proste som nebola spokojna so svojimi prirodzenými /
Takže sme hned prešli na UM nutrilon, aj keď som kojenie skúšala aj cez klobúčiky bolo to trápanie.
Takže si priprav nejaké tie investície na UM, flašky, sterilizátor, nové cumlíky na flašky, atď....

bimba01
8. máj 2014

naklady na UM urcite su (mlieko, flasa - my mame 2 a bohate stacia, pouzivam aj tak jednu), vyvarila som asi 2x, inak umyvam v horucej vode, nemam sterilizator ani ohrievac. vodu mam pripravenu v termoske.
co chcem ale povedat, ze ako sa hovori, ze dojcenie je financne vyhodnejsie ako strava na UM, tak to v mojom pripade teda absolutne nebola pravda.
robila som vsetko pre to, aby som mala mlieko: pravidelne som kupovala homeopatika (3 eura balenie), More Milk (tusim 25 eur balenie), Matysak hroznova stava (3,30 eur/liter), laktacna poradkyna (20 eur/hodina), stresy, place, depresia, pocit neschopnosti.
takze ked si to tak zratam, snaha kojit ma vysla omnoho viac. 2 mesiace od narodenia som prikrmovala, 1 mesiac som skusila cisto na kojeni, vobec mala nepriberala, chceli nas poslat do nemocky, teraz uz sme skoro uplne na UM, plus zeleninove prikrmy a cela rodinka je stastna! 🙂

stastenka42
8. máj 2014

Ja mam tiež dve flase,a tak ako @bimba01 nesterilizujem,len umyvam v horucej prevarenej vode,tiež si davam vodu do termosky a uplne v pohode...ziadne ine naklady...

Strana
z2